De bende van Ben

De bende van Ben

Niet de bende van Nijvel, net de bende van Jan de Lichte, maar de bende van Ben. De serie van showa die Ben dit voorjaar heeft uitgekozen om verder te ontwikkelen in de Q-bakken. 

Ze hebben de beoogde grootte niet helemaal gehaald, maar ze zijn niet ver gestrand van hun einddoel. We zijn bijzonder nieuwsgierig naar de showa die nog bij Narita zitten en moeten overkomen.

Uiterdaard heb ik de showa gefilmd. Het streefdoel was 45 cm, de grootste is gestrand  op 42.5 cm, de andere er juist onder. Ze zwemmen nu rond in vijver 1, volgens mij een oceaan voor de Q-bak bewoners. Ik heb ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Q-bakken te reinigen; 

Als ik er kopers voor kan vinden, zou dit fijn zijn, want ze hebben hun dienst gedaan, maar ik ga er niet mee leuren. Ze komen altijd van pas, alleen merk je dat pas als ze verkocht zijn.

Ik heb een zwak voor deze showa. Ik heb bij al deze showa de prijzen verwijderd. We wachten af tot na de winter en dan zullen we ze opnieuw evalueren. Wil je toch nog één van deze showa aankopen, dan ben je natuurlijk altijd welkom.

Wel ben ik benieuwd naar de resultaten van de  andere showa die aangekocht werden uit deze serie. Het zou plezierig zijn om enkele updates te ontvangen van klanten die één van deze koi heeft aangekocht. Een mooi vergelijkingspunt, en natuurlijk zijn we ook benieuwd naar de mening van die mensen.

Ondertussen krijgen we een zicht op de veilingkoi die er aangeboden worden. Wat opvalt  is dat er hoofdzakelijk kohaku en sanke worden aangeboden in het Zuiden, daar waar wij h et liefste onze koi kopen. Zowel Momotaro als Sakai hebben een overaanbod van kohaku en sanke en is de showa in de vergetelheid geraakt.

Wie graag de veilingen opvolgt, of wie graag een koi uit een veiling aankoopt, kan zonder verplichting een berekening aanvragen met alle kosten die eraan verbonden zijn. Alles natuurlijk afhankelijk van bepaalde faktoren zoals de koers van de yen, het gewicht van transport etc. Maar de calculatie is uitermate correct en overzichtelijk.

Ik wil toch even vermelden dat er een verschil is als je vooraf een koi wil aankopen, of als ik  een koi moet aankopen. Als jij je engageert om een koi aan te kopen, zal de prijs veel lager zijn, dan als ik de koi moet aankopen, met het risico vandien. Ik hoop dat je dat begrijpt ! In ieder geval geef ik hieronder even de links door naar de voor ons belangrijke veilingen.

VEILING VAN DAINICHI
De prijzen zijn vermeld, maar als er meerdere kopers zijn, wordt er geloot wie de koi krijgt. Of dit objectief gebeurd of niet, kunnen we niet controleren.

DE VEIING VAN SAKAI
De prijzen zijn niet vermeld, je moet een bod doorgeven zodat ik de bieding kan doorgeven. De winnaar is het hoogste bod. 

DE VEILING VAN MOMOTARO
Deze veiling bestaat uit delen. Eén gedeelte is gereserveerd om te bieden. Dit gaat van koi 1 tot en met 48. Da koi daarna zijn via een blind auction. Je mag een éénmalig bod uitbrengen, en wie het hoogste bod heeft gedaan is de winnaar van de koi. 

Als je een bod wil uitbrengen, contacteer me dan en geef een bod of bedrag door. Ik stuur je nadien een aangepaste berekening met een breakdown van de prijzen, zodat alles duidelijk is.

TENSLOTTE DE OVERKAPPINGEN

Of je het nu graag hebt of niet, de winter komt eraan en er wordt volop gedacht aan de overkappingen. Johnny is volop bezig om deze te maken voor bepaalde klanten. Zijn laatste overkapping heeft hij zojuist geleverd en geplaatst zoals je op de foto kan zien.

Wacht niet tot december om nog een overkapping aan te vragen, want zo werkt het niet. Wie nog een overkapping wil, kan best rechtstreeks contact opnemen met Johnny, hij zal je dan verder helpen. Je kan Johnny het makkelijkste bereiken via messenger of via zijn email.

Contacteer Johnny via facebook.

Contacteer Johnny via zijn emailadres.

 

Meer afbeeldingen

De bende van Ben: afbeelding 1
De bende van Ben: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Kondho

Jawadde dadde, mag zeggen dat SFF deze ronde mij het warmste krijgt, Mona Lisa heeft haar ook wel bewezen, bij Momo krijg ik toch het gevoel dat de kleppers nog een beetje worden gespaard, of zou bompa deze in het voorjaar reeds verzilverd hebben. En als we dan toch uit hetzelfde nestje kiezen, en vergelijken denk ik dat de opgroei in vijver vijf zeker niet mag onderdoen voor Japan, in acht genomen dat deze de oversteek reeds hebben gemaakt,... . Hopelijk weet Narita hier nog een schepje bovenop te doen, maar of dat allemaal goud zal zijn is ook maar af te wachten. (Aan de mensen met stevige zakken zou ik toch zeggen kijk nog eens bij de niet verkochte koi in Japan, Bompa zal hem wel weren maar hij verkoopt wel graag ook hoor,...) veel geluk in de biedingen.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74