Het ophalen van koi gaat verder

Het ophalen van koi gaat verder

Ik ben verwend door de goede Momotaro was mijn eksuus tegenover Luuk die zijn showa van Izumiya kwam ophalen. Het is nu éénmaal zo dat het verschil niet in te schatten is.

Ik heb graag dat mijn klanten tevreden zijn. Kan dat bij alle klanten ? dikwijls wel, soms niet. Over het algemeen heb ik altijd heel positieve reacties en zijn de koi in het echt zelfs beter dan de klanten verwacht hadden.

In principe was Luuk ook wel tevreden met zijn showa, maar ik had een grote fout begaan. Vooraf had ik de onverbiddellijke serie van de mannelijke Momotaro laten zien, en dan moet je ook geen appelen met peren vergelijken. Ik heb dit filmpje gemaakt met de koi die we even gebowld hebben en waar Luuk een zwak voor had, met op het einde de showa die hij had aangekocht.

Het verschil is duidelijk, maar je moet ook hier erbij vermelden dat het prijsverschil ook duidelijk is. Veel koi zijn er niet meer over van deze prachtserie, en in de loop van deze zaterdag zullen wij ze allen nog een keer bowlen en ze voorstellen. Het zijn de overblijvers, maar wat voor overblijvers !

Raar maar waar, de meeste showa zijn verkocht, het zijn de kohaku en de sanke die er nog overblijven. Het zou mooi zijn om deze nog aan de man te kunnen brengen, maar de tijd is er niet rijp voor. De verkoop ligt ook bij mij dit keer op zijn gat !

Heeft de corona er iets mee te maken, of  zijn de mensen aan het wachten op de nieuwe aankopen, het zou zo maar eens kunnen. Is het verstandig ? Dat laat ik in het midden.

OVERWINTERING IN VIJVERS 1 - 2 EN 4 GRATIS TOT 1 APRIL 2021

Het enige wat ik momenteel nog kan aanbieden om de koop misschien wat interessanter te maken is om de overwintering gratis aan te bieden. Maak er dankbaar gebruik van, en het is ook een stimulans om een zakelijke ondersteuning te verlenen. Zie bijgaande foto om de vijvers 1-2 en 4 te herkennen. Deze zullen binnenkort overkapt worden zodat de koi een rustige winter tegemoet gaan.

Of dit voldoende is weet ik niet, het is in ieder geval een buitenkans voor diegenen die zich inhouden om aankopen te doen wegens de winterperiode. Alle koi zitten bijna op hun plaats, buiten de koi die naar de serre gaan. Dat is iets voor volgende week.

Wat betreft de aankopen in het najaar. We mogen zelf Japan niet binnen, dat is al bekend. Ik heb echter mijn mensen op de juiste plaats om de koi nog extra te controleren, en die persoon kent er minstens evenveel van als wij. Laat dit een geruststelling zijn.

Of we grote aankopen gaan doen, is nog een vraag die ik niet kan beantwoorden. Ik heb koi nodig, want mijn bestand staat op een laag pitje.Zoals ik voorheen al gezegd heb, zou het misschien ook verstandig zijn  om een sabatjaar te houden, maar laten we alles rustig bekijken en ondergaan.

VEILINGEN OKTOBER 2020

De veilingen staan voor de deur. Te beginnen volgende week met Momotaro en Sakai FF. Wie graag mee wil doen via Interkoi kan een correcte berekening aanvragen met het bedrag dat je wil bieden. Ik wil je wel helpen om een bod en berekening te bepalen, maar dit blijft koffiedik kijken.

Geef het de kweker, koi en bedrag door tot hoever je wil bieden, en ik bezorg je een overzicht van de kosten.

 

Meer afbeeldingen

Het ophalen van koi gaat verder: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74