De dag van de orenji ogon

De dag van de orenji ogon

Het begint best wat frisser te worden s'morgens. De zon komt er af en toe nog wel door, en we mogen zeker niet klagen, maar je ziet het aan het gedrag van de koi dat het water begint af te koelen. Ik heb de overkapping bij de 2 grote vijvers al in orde gebracht, want vrijdag vertrek ik, en zal vermoedelijk in frisser weer terugkomen.

Ondertussen zijn de laatste jumbo bijna opgehaald. Gisteren liet Rudi zich nog overtuigen om deze kadet van 83 cm mee naar huis te nemen. Een knoest van een jumbo. Er zwemmen er  nu nog een tweetal rond, de eigenaar heeft me laten weten dat hij ze nog heel graag zou aanbieden voor verkoop.

Een kohaku en een sanke, beide 75-80 cm blijven er nog over, en vandaag is de laatste dag dat je deze zou kunnen komen ophalen. Zijn vraagprijs is belachelijk laag, maar ze moeten vandaag nog opgehaald worden, of met zekerheid in de loop van de volgende dagen vooraleer ik naar Japan vertrek. Geloof het of niet, hij wil nog 500 euro per jumbo. 

Het is niet mijn keuze, want ik heb er een hekel aan om koi weg te geven. Dus wie graag nog een jumbo aankoopt voor een absoluut vernederend bedrag, zal vandaag voor 12 uur langs moeten komen. Nog even hun gegevens: een kohaku van Taniguchi, en een sanke van Sakai FF.

Ondertussen ging het festival van de orenji karashigoi gestaag verder. Het probleem hierbij is dat ik prijzen doorgegeven heb van 150-250 en 350 euro per koi en de echte goede voor een onderhandelbare prijs. Wat doet men dan ? Men zoekt er de betere natuurlijk uit.

Loepzuiver zijn deze karashigoi van 55-60 cm. Christof kwam speciaal van ver om er eentje uit te zoeken, en vermits hij er al heel vroeg was, had hij natuurlijk ook het recht om zijn keuze eruit te halen. Het is nooit moeilijk. Gewoonlijk nemen ze de grootste en de breedste er tussen uit, en zo gebeurde.

Jimmy zag zijn kans ook schoon om er één uit te kiezen, maar was tevreden met een minder forse keuze, wel zuiver maar iets minder van bouw, waardoor de prijs ook iets vriendelijker was. Er blijven er echter nog te veel over, ik moet iets gaan verzinnen om ze een gedegen plaats te geven. Tja, een foutieve aankoop, je moet het ook toe kunnen geven.

de vijver van janDat mensen nog aan de koihobby beginnen is een feit. Zo startte Jan enkele maanden geleden met de bouw van zijn nieuwe vijver. De koi werden bij Interkoi gekozen, en daar ben ik  natuurlijk blij mee. Ik heb ze nog enkele weken moeten bijhouden totdat de vijver klaar was.

Dit was zijn keuze ! En zeg nu zelf, is het geen luxe om met een assortiment zoals deze een vijver op te starten ? Gewoonlijk beginnen de mensen met koi uit een tuincentrum, maar dan komen ze er al snel achter dat er toch een degelijk verschil zit in koi. De overstap is dan dikwijls ook vlug gemaakt.

Even informatie aan Jan gegeven hoe hij zijn vijver moet opstarten, maar die info van mij is altijd zonder de commerciële producten die ik zelf nooit gebruik. Mijn raad is eenvoudig en kost weinig geld. Gewoon bij het opstarten iedere dag een portie anarex bio en iedere dag een dopje ammoniak toevoegen om de filter op te starten. De rest moet je aan de tijd overlaten, zodat de filter rijp kan worden.

Daarna de koi enkele dagen gerust laten, ze zullen de vijver vermoedelijk gaan verkennen, en daarna enkele korreltjes voer geven, zodat ze stilaan aan hun nieuwe habitat kunnen gewennen. Zeker niet te veel voeren, en zeker niet in deze tijd. Het is een kwestie van gevoel voorlopig. Ik hoop dat ze veel plezier hebben van hun koi, en dat ze de boel al aan het verkennen zijn zie je op de bijgaande foto die ik opgestuurd kreeg.

Van Nogami, kreeg ik al een digitale versie van hun certificaat mee, dat hij glimlachend toonde. 2 Toppers die nog een seizoen in Japan blijven. Nog even melden dat ik er ben van 10.00 tot 12.00 uur en als je zin hebt om nog 2 jumbo op te komen halen, dan verzoek ik je om dit nog in de loop van de voormiddag te doen, want daarna verdwijnen ze van het toneel.

Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij INTERKOI GERMANY, die altijd een fantastisch aanbod heeft.

Je kan natuurlijk ook altijd terecht bij INTERKOI NEDERLAND, die zich engageert voor zijn klanten.met een aatnrekkelijk aanbod.

Of laat je informeren bij WIECHERT FUIT, die je zal bijstaan met raad en daad, maar vooral met kennis.

Meer afbeeldingen

De dag van de orenji ogon: afbeelding 1
De dag van de orenji ogon: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml