Oeps, de allerbelangrijkste vergeten

Oeps, de allerbelangrijkste vergeten

Normaal zou alles nu goed moeten geranschikt zijn, met de juiste informatie. Het waren toch hectische dagen de laatste weken, maar ik denk dat nu alles goed staat aangegeven in de koi overzichten, buiten eentje, en niet de minste.

We hebben het hier over showa SH-V22-10234 van de Dainichi veiling jongstleden. Deze showa werd op verzoek en na lang bieden aangekocht. In het begin dachten we dat de showa makkelijk aan te kopen zou zijn wegens getoonde desinteresse in het begin van de laatste minuten.

Niets was minder waar ! Het was een hopeloos opbieden, en de vraag begon te rijzen of de opbieders wel zouden stoppen, want de prijs rees de pan uit, totdat we besloten te stoppen op een herkenbaar biedingsmoment. Dit is bij jullie niet bekend, maar bij de meeste online bieders wel. Je schrijdt een grens over die je liever niet over schrijdt.

Ok, als we nu nog worden overboden dan stoppen we er mee, was de repliek van de klant die de showa persé wou kopen. Tot enkele seconden voor de deadline werd het bod overboden, en besloten we te stoppen.

Alleen mijn eergevoel kon het niet laten en ik besloot op eigen initiatief toch nog een bod te doen. Zou ik nu nog worden overboden worden ja of neen, de seconden tikten verder af. Geloof het of  niet, mijn laatste bod  was vermoedelijk de druppel die de emmer deed overlopen voor de tegenpartij; en de showa was in ieder geval van mij.

Was het nog een kwestie om aan de klant te vragen of hij de showa nog zou nemen, of dat ik de showa in mijn bestand zou houden. Na zoveel moeite gedaan te hebben besloot de klant de showa te houden, die nu nog een jaartje azukari zal blijven. Laat dit mooie verhaal ook een mooi einde krijgen !

Wat ook mooi is om te vermelden is het feit dat ik aanwezig was bij de verkoop van de oyakoi van deze showa, want die komt namelijk van Momotaro. Ik was erbij toen deze aan Dainichi werd voorgesteld, en ik heb dat gelukkig verfilmd. Ik heb het al meerdere keren laten zien, maar het kan geen kwaad om het nog eens te  laten zien, want het zijn belangrijke momentum. 

In die filmpje zie je de 2 showa, later genoemd Monster 1 en Monster 2 als ik me niet vergis die door Dainichi werden aangekocht. En deze voorouders zit dus ook in het bloed van deze showa. Zo zie je maar....

Tenslotte wil ik nog even meedelen dat ik alle koi die nu onder de nieuwe koi aanwinsten staan, op hun bestemming zal zetten. Dat zal vermoedelijk woensdag avond of donderdag morgen gebeuren. Wie nog graag de nieuwste koi aanwinsten bekijkt, kan dus nog altijd deze pagina rustig doorzoeken.

Dit wil niet zeggen dat er geen andere mooie koi meer te zien zijn. Er zijn nog voldoende koi dit jaar aangekocht die wachten op hun nieuwe eigenaars. Het gaat wat stroever dan andere jaren, maar geloof me, het potentieel van goede koi is zeker aanwezig, en in plaats van zich te vergapen aan koi die je op alle sociale media ziet verschijnen, en die je vermoedelijk toch niet kan kopen, is het beter om toch even langs te komen.

En denk eraan: dit is het laatste weekend dat ik open ben vooraleer ik naar Japan vertrek. Ik zal terug paraat zijn vanaf 22 november.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Eric

555


wiechert

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml