De laatste aankopen

De laatste aankopen

Het wordt tijd dat ik alle koi die aangekocht werden nog op een rijtje te zetten. Het is niet zozeer de massa die aangekocht werd, maar er werd nauwkeurig aandacht besteed aan de kwaliteit en een aantal uitzonderingsgevallen, zeg maar speciale koi die ik normaal minder zal aankopen, maar misschien toch enkele mensen zal interesseren.

Laat ons beginnen met een tancho showa met code 2210001, een koi die al dadelijk in optie werd genomen toen bekend werd dat ik ze aangekocht had. 65 cm en sansai. Een stevige body en geflankeerd met een sterke huidkwaliteit. Of het sumi zich nog zal ontwikkelen moet de toekomst uitwijzen.

De volgende is een ai goromo met code 2210002 die gevonden werd bij Sakasume. Ik ben altijd gecharmeerd geweest van ai goromo, maar het is moeilijk een goed betaalbaar exemplaar te vinden. 

Twee koi uit het hogere segment zijn in mijn ogen allebei bijzonder. Ze zullen ook azukari blijven, dat is zo afgesproken. De kweker is Nogami, en deze kweker  heeft een uitzonderlijk goede naam en integriteit opgebouwd. De onderhandelingen hebben wel enkele dagen geduurd, en het was bijzonder moeilijk om een overeenkomst te bereiken. Ik heb dan ook een aannemelijke prijs voor beide koi kunnen bedwingen, maar het was niet eenvoudig.

Laten we eerst kennis maken met deze prachtig gebouwde kohaku 2210005 met een patroon dat ik altijd een appelmotief noem. Vraag me niet waarom, maar het doet me aan appeltjes denken, en ik kan daar echt van genieten. De prijs heb ik niet vermeld, wie interesse heeft om deze aan te kopen moet me maar contacteren.

De andere is een plaatje van een showa met code 2210006. Deze werd ook al dadelijk opgemerkt en in optie gezet. Een verkoop zal zeker volgen, dat kan ik nu al inschatten, want je komt ze zelden zo mooi tegen. In mijn ogen zijn beide tategoi en daarom blijven ze ook nog een seizoen in Japan.

Een goed gevoel heb ik ook altijd bij Takigawa San, een voorbeeld van eerlijkheid. De zoon zet zijn werk voort, terwijl de papa nog even toekijkt. Een tancho goshiki met code 2210014 is een tancho waar je van moet houden, maar mijn gevoel zegt me dat deze vrij donker gaat worden in de toekomst met behoud van een mooie doordringende rode tancho. Dan kunnen ze supermooi zijn.

Is het een doitsu shiro utsuri of is het een kumonryu, wie zal het zeggen. Ik vond ze heel speciaal, misschien niet het geijkte patroon, maar de uitstraling en de huidkwaliteit zegt mij voldoende over deze koi. Laat het ons een doitsu shiro utsuri met code 2210015 noemen.

Een specialleke zullen we het maar noemen, en in mijn ogen een zeldzaam aparte verschijning is een 66 cm grote matsukawabake van Tanaka met code 2210016. Geniet vooral van het filmpje en ik weet zeker dat deze heerlijkheid je kan bekoren. De naam is een hele mond vol. In het kort uitgelegd is het een soort die gekweekt wordt uit Hajiro, een volledig zwarte koi met enkel wit op de uiteinden van de borstvinnen. Zoek dan nog de verwantschap met Asagi en je bent een heel eind op de goede weg. 

Met code 2210017 vinden we een yuki asagi terug, een soort waar ik al lang naar op zoek ben, maar heel moeilijk te vinden voor een aanvaardbare prijs. Deze voldoet in ieder geval aan mijn voorwaarden om in het overzicht te verschijnen.

Als laatste in de reeks van de nog niet geupdate koi, is wel een bijzonder mooi exemplaar. De shiro hier in Arendonk zijn verkocht, dus moest ik naar een nieuwe op zoek. Deze shiro utsuri van Omosako met code 2210018 is wel een bijzonder gaaf exemplaar, maar heeft ook een ander prijskaartje. Hier zien we het perfecte dambord patroon op een mooi gestroomlijnde body waar zovelen van houden. Weliswaar niet goedkoop, maar zeker eentje om te verzilveren.

Wat betreft de prijzen. Op dit ogenblik durf ik geen transportkosten in de verkoopprijs bijrekenen, wegens de onvoorspelbare faktor. Daarom dat ik ee berekening zal geven van de prijs bij transport met een tot in detail uitgewerkte kosten berekening. Dit zal vooraf het transport berekend en doorgegeven worden.

Het is een heel werkje om dit op deze manier te doen, maar in mijn ogen het fairste. Zoals reeds zo dikwijls gezegd, op transporkosten hoef ik niets te verdienen, maar ook niets op te verliezen. Het blijft een onzekere faktor momenteel. Alle prijzen zijn wel gebaseerd op verblijft tot 1 april 2023 in onze op temperatuur gehouden vijvers. De strijd met de energieprijzen moet nog geleverd worden, ook dit is ongezien en niet te voorspellen wat de evolutie zal doen.

Denk er ook aan, het is het laatste weekend dat ik open ben vooraleer ik naar Japan ga. Ik denk dat je op dit ogenblik een bijzonder mooi gamma hebt staan onder de knop nieuwste koi aanwinsten. Bekijk ze nog eventjes goed, want volgende week ga ik ze op hun plaats zetten. Je kan nu alles nog mooi bekijken en genieten van het kleurenpallet.

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml