Het laatste weekend open!

Het laatste weekend open!

Volgende week vrijdag vertrek ik  na 2,5 jaar opnieuw naar Japan. De tijden zijn verandert, de online veilingen hebben een nieuwe tendens ingezet. Ik ben benieuwd wat het bezoek nog in petto heeft. Tijdens mijn bezoek zal Momotaro een tweede veiling in het najaar houden....online !

Ondertussen heb ik al een groot deel van mijn aankopen geregeld, nu is het nog een kwestie van de kat uit de boom kijken, de laatste azukari filmen en opnieuw kennismaken met de meeste dealers waar ik een band mee heb opgebouwd. 

Morgen zet ik even de laatste aankopen op een rijtje, vandaag probeer ik nog even wat publiciteit te maken voor de koi die hier nog rondzwemmen. Ik heb teveel orenji karashigoi aangekocht, een fout, dat moet ik helaas toegeven.

Zijn ze slecht ? Neen, absoluut niet, want de mensen die er eentje gekocht hebben dit jaar zijn er bijzonder blij mee, en de groei is onverklaarbaar positief. Ik zou best wel een update willen laten zien, maar ik krijg er geen aan.

Natuurlijk groeien ze hier minder hard, maar de verkoop laat valt me tegen. Daarom ga ik proberen dit laatste weekend nog een speciale actie te organiseren, en de karashigoi aanbieden tegen prijzen, waarvan ik zelf moet slikken.

De minder goede 150 euro, de middelmaat 250 euro, de betere 350 euro, de uitzonderingen samen bespreken en proberen tot een vergelijk te komen. De meesten zullen onder de noemer middelmaat komen. Ik heb nog even een filmpje gemaakt van vijver 1 zodat je toch een inzicht hebt in het aangeboden spul. En geloof me, er zitten kleppers tussen van 60 cm of meer. Zoals je weet kan je niet pinnen bij mij. Dus eventuele kandidaat kopers weten wat ze moeten doen.

De laatste jumbo kan je ook nog bezichtigen. Ik zal ze dit weekend voor een symbolische appel en een ei aanbieden. Ze zouden weg moeten, maar ik kan de zaak  natuurlijk niet forceren. Ik zal echter ieder aanbod aanvaarden dat verantwoord is.

Wie dus graag grote goede jumbo koi heeft, breng wat zakgeld mee, en je maakt de deal van je leven. Ik zal bijzonder soepel zijn. Ik zet nog even de mogelijke jumbo op een rijtje, allemaal supergoede koi die iedere vijver zou sieren. Ik ben bereid te praten vanaf 1000 euro per jumbo !

Showa van 83 cm van Momotaro. 

Showa van 77 cm van Momotaro

Yamabuki van 77 cm van  Beppu

Kohaku van 75 cm van Taniguchi 

Sanke van 77 cm van Sakai FF

Ondertussen ben ik begonnen  met de voorbereidingen om de overkappingen er op te leggen. Het was nog mooi weer natuurlijk, maar de tijd gaat me ontbreken als ik terug ben uit Japan, dus daarom nu even al de voorbereidende werken begonnen. De platen laat ik er nog even af, want voor de koi is het nog altijd beter dan binnen opgesloten te zitten. Laat de  natuur zijn gang maar gaan.

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Jimmy

555

interkoi

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml