Een unieke update

Een unieke update

Persoonlijk vind ik geweldig om een update te geven van klanten, toch zeker als er enkele koi in voorkomen die een geweldig resultaat reflecteren. Vandaag wil ik daar toch even de aandacht aan geven, het is in mijn ogen meer dan de moeite waard om te bekijken.

Het grote probleem is altijd om de codenummers te  pakken te krijgen. Meestal moet ik diep in de papierwinkel gaan zoeken om de juiste codenummers te pakken te krijgen om een vergelijk te kunnen maken van aankoop tot het heden.

Ik vind dit belangrijk om te tonen. Dit maakt alleen het belang van codenummers duidelijk. De meeste kan ik terugvinden, maar niet allemaal. Er hoeft maar een nummertje, een haakje of een comma verkeerd geschreven te zijn en ik kan de informatie niet terugvinden. 

De eerste is één van deze verdwenen toppers, en zeker  niet de minste. Ik was serieus onder de indruk van dit filmpje, kijk zelf maar even. Als ik me niet vergis is dit één van de karayama die ik indertijd aankocht bij Takigawa, maar zeker ben ik niet. Met haar indrukwekkende lengte van 97 cm, een pracht van een koi.

Enkele jaren geleden kocht ik tijdens het bezoek aan de Momotaro koifarm een sanke die als ouderdier dienst gedaan had bij Momotaro. De sanke bleek van de kweker Ando te komen, en als ik nu zie hoe ze het gedaan heeft, kan ik er alleen maar met plezier naar kijken. Nu 87 cm, toen 83 cm gemeten.

Deze sanke is nog niet zo oud. SA-V21-3199, en werd aangekocht op een veiling van Sakai FF. 66 cm en sansai, daar is niets mis mee. Ook hier een filmpje bij aankoop.

Een ginrin chagoi van 83 cm, maar met een schittering waar je verliefd op kunt worden, of niet ? Als ze goed zijn koop ik ze heel graag. De ontwikkeling is meer dan positief te noemen. Bij deze het filmpje bij aankoop.

Het is denk ik het jongste exemplaar van deze reeks, een golden corn van Taniguchi, 59 cm op dit ogenblik. Ze blijven verbazen op dit ogenblik. Deze werd aangekocht op één van de events van Narita. Veranderlijkheid is op het lijf geschreven.

Een ginrin karashigoi van Taniguchi GK-V21-3123 die ook meedeet met een show in Japan en daar een verdienstelijke eerste prijs behaalde, nu gosai en 76 cm. Deze kocht ik aan als ik me niet vergis op de Chugoku veiling in maart 2021. Dit is het filmpje bij aankoop.

Heel speciaal is deze kohaku KO-V18-10112 van Momotaro te noemen. Body en kwaliteit straalt er vanaf.  Haar naam is Patricia, en ze is nu 73 cm. Zo zag ze eruit bij aankoop op 2 okteober 2018.

Een kohaku die mij persoonlijk altijd heeft aangesproken is kohaku KO-V20-1074 van Momotaro. Hier had ik altijd een speciale band mee. Ze heeft echter onlangs met de kop vast in de retour leiding gezeten, maar is ondertussen aan het herstellen. Ze is nu 73 cm en zo zag ze eruit bij aankoop.

Een koi die wellicht vele harten sneller laat kloppen is deze tancho showa TA-V20-12137 van Momotaro nu 77 cm en pas yonsai, dat beloofd voor de toekomst. December 2020, toen kocht ik ze aan ! Altijd bijzonder spannend als je iets wil, maar het niet kan aankopen. Dan is het vechten en doorbijten tot het einde....

Een tancho ? Altijd bijzonder mooi, vooral deze TA-V21-5116 van Momotaro mag er zijn. Een perfecte bol op een perfect lichaam, meer moet dat niet zijn. Tancho behoort altijd tot mijn favorieten, en zelfs nu heb ik er enkele mooie exemplaren nog van zwemmen. Een filmpje bij aankoop zegt voldoende. 

De shiro utsuri SU-V20-1220 van Omosako is op dit ogenblik vlees noch vis. Tijd zal raad geven, op dit ogenblik een moeilijk geval. Laat maar doen zei de eigenaar, het blijft een spannende koi voor de toekomst, en ik heb er nog vertrouwen in. Het filmpje bij aankoop geeft geen uitsluitsel over de toekomst.

De laatste in het rijtje is nog een jong exemplaar, sanke SA-V22-02193 van Momotaro, nu 66 cm en sansai. Deze werd nog dit jaar aangekocht, namelijk februari 2022. Nog enkele jaren geduld en dan weten we ook waar deze naartoe zal gaan. Het sumi zal de sanke moeten maken.

Zeg nu zelf, je mag toch trots zijn op dit resultaat in je vijver. Een groot aantal machtige koi, nog vrij jong en in volle ontwikkeling, ik kan hier alleen maar met bewondering naar kijken. Ik hoop dat jullie er zoveel van genoten hebben als ik !

De foto van het nieuwsitem is de vijver waarin het allemaal gebeurd. Ik heb de foto nog gevonden uit een verslag van 2017, de vijver was toen een jaar oud.

 

Laat Een Reactie Achter

14 reacties

JanVC

555


NICO

555


Peter De Clercq

555


Mitch

555


Johan

555


Ron

555


Marc roelvink

555


Matthijs

555


Mil

555


Eric

555


Peter VDB

555


JanVC

555


Frank K

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml