Enkele speciallekes

Enkele speciallekes

Er wordt me dikwijls verweten dat ik teveel gosanke koop of teveel aandacht besteed aan gosanke. Daarom heb ik de moeite genomen om me ook even te focussen op andere soorten, maar dan op soorten die niet zo vaak voorkomen.

Ik was onmiddellijk gecharmeerd van deze doitsu mukashi met code 2210007, een zeldzaamheid in deze kwaliteit. Yonsai - 71 cm met een volslanke body die alleen maar zal toenemen de volgende jaren geeft deze koi een uitstraling van exclusiviteit. 

Ik denk als je deze volgend jaar op eender welke show inzet, dat je hoge ogen zal gooien en bovendien een prijs in de wacht kunt slepen als most unique koi of soortgelijke prijs. Ik kan niet wachten om ze in mijn vijvers te zien rondzwemmen.

Nu ik toch met mukashi bezig was en er geen meer in mijn vijvers heb zwemmen, leek het me niet onverstandig als ik een goed exemplaar tegenkwam om dit ook aan te kopen. Ze moeten vooral zuiver zijn, en dat is deze mukashi van 73 cm.

Als we dan toch bezig zijn om flinke koi aan te kopen, dan gaan we maar eventjes verder met de zoektocht. Ik ben al jaren op zoek naar midori goi, een moeilijk te vinden soort, die ook nog goed is. Zelf heb ik een zwak voor de doitsu versie, maar die heb ik niet gevonden. Hier heb ik goede herinneringen aan uit vervlogen tijden.

Wel een echte goede  midori van maar liefst 80 cm met code 2010012, heb ik gevonden, waar ik waarschijnlijk al een kandidaat koper voor heb. Deze is ook yonsai, en ik denk dat je gerust over een koi kunt spreken die de 85 serieus zal oversteigen.

Ondertussen zet ik alle koi die op dit moment aangekocht werden in Japan opnieuw op een rijtje onder de knop van nieuwste koi aanwinsten. Er moeten er nog een aantal online gezet worden, en ik  hoop dat ik er geen vergeten ben, want het was een intensieve aankoopsessie deze laatste weken.

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml