De eerste lading is een feit

De eerste lading is een feit

Lang geleden weeral en er moeten in totaal 4 zendingen binnenkomen. De eerste is intussen een feit. Het was rotslecht weer, dat is altijd een vervelende zaak. Ik vertrok om kwart voor 3 en kwam tijdens een vervelend weertje rond 16.45 uur aan in Schiphol.

Ik was zelf nog niet op deze locatie geweest, maar ik moet toegeven dat het bijzonder goed geregeld was. Alle dozen werden per klant geladen en naar voor gebracht, maar veel klanten waren er niet.

Jeroen en John waren er, een Duitser en 2 jongens van koisan, een bedrijf daar vlak in de buurt die nog maar 2 jaar bezig waren. Toffe gasten die me onmiddellijk kwamen helpen bij het inladen van de zware boxen van 40 kg en meer. Dat verdient een linkje publiciteit naar hun website. Bedankt jongens.

Om 17.30 was ik al gepakt en gezakt en kon ik met volle moed vertrekken tijdens de avondspits met 700 km file in het vooruitzicht. Het begin was een ramp, aanschuiven was de boodschap en de gps gaf een file aan die maar liefst 118 minuten extra aangaf. 

Het geluk was echter aan mijn zijde blijkbaar want naargelang ik naar huis reed loste de file zich op en kwam ik thuis om 19.20 uur, toch een menselijke tijd. Het waren niet zoveel dozen, wel zware boxen, maar dat heb je met grote koi.

Ik ga ze één voor één op een rijtjes zetten, want mensen willen ze toch zien, ondanks het feit dat het de slechstste omstandigheden zijn dat koi kunnen gefilmd worden en dan nog in het donker. Ik begin met de koi van Wiechert. Zijn keuze viel op 3 showa van Genjiro, waarvan er eentje werd verkocht.

Showa van Genjiro WF2210009

Showa van Genjiro WF2210010

Showa van Genjiro WF2210011

Ze zwemmen momenteel eventjes in een vijver 8 voor hun bestemd, maar daar komt snel verandering in. Volgende week krijgen ze gezelschap. Wie graag informatie heeft van deze showa kan best contact opnemen met Wiechert zelf. Natuurlijk mogen jullie altijd komen kijken op zaterdag of zo. Hieronder vind je de grotere kanonnen van Hoshikin, ook deze zet ik op een rijtjes. Vergeef ze dat ze pas uit de zak komen na een reis van bijna 40 uur en zich niet van hun beste kant laten zien in het donker !

Kohaku van Hoshikin KO-V22-1018 - 72 cm

Showa van Hoshikin SH-V22-1004 - 67 cm

Showa van Hoshikin SH-V22-1001 - 74 cm

Kohaku van Hoshikin KO-V22-1017 - 71 cm

Kohaku van Hoshikin KO-V22-1016 - 67 cm

Ondanks hun zware reis zagen ze er toch voorbeeldig uit. Ik moest ze af en toe een zetje geven om rond te zwemmen, want ze moesten eerst bekomen van hun reis. De groten gingen naar hun verblijfplaats in het donker, vijver 5. Ik heb er een filmpje van gemaakt, maar veel is er niet op te zien.

Ze zwemmen in ieder geval goed rond, en rond 20.30 uur was ik terug thuis om even te genieten van de voetbalmatch van België. Genieten is eigenlijk niet het juiste woord, maar onverdiend winnen is ook een kunst. De Canadezen verdienden de overwinning, maar het zijn de punten die tellen, en dat is straks weeral vergeten. Misschien het begin van een spetterend einde, maar ik vrees ervoor. 

Vanaf dit moment zijn er dus weer veel  nieuwe bewoners in Arendonk, en natuurlijk zijn jullie welkom om van de koi te genieten. Een volgende reeks komt aan op woensdag 30 november, en dan nog 2 zendingen op 7 en 14 december. 

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Peter De Clercq

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml