The best of the rest

The best of the rest

Voor zover ik het kan inschatten zijn er nog een 37 koi niet verkocht van de aankopen die ik op de laatste Japanreis heb aangekocht. Naast de verkochte zijn er nog een aantal koi in de onverkochte koi die mijn aandacht zeker en vast verdienen.

Er zijn natuurlijk altijd koi die je meer aanspreken dan andere. Het hoeven ook niet altijd de duurdere te zijn, alhoewel dit dikwijls wel zo is natuurlijk. Maar ik wil toch wel een paar koi extra in de verf zetten die me in een gunstige zin aangesproken hebben.

Als eerste wil ik de nadruk leggen op de serie kogane die ik aangekocht heb. Onvoorspelbaar mooie koi als je ze live ziet. Ik hoop dat je de mogelijkheid te baat neemt  om ze te komen bekijken, want het is zo speciaal om te zien.

De koi die er bovenuit steekt, helaas ook de allerduurste was, is deze kogane ginrin ochiba. Ik word niet makkelijk van mijn stuk gebracht door mooie koi, maar deze selectie is wel heel bijzonder. De 2211005 steekt er natuurlijk ook bovenuit. Reeds meerdere mensen hebben me gecontacteerd om de prijs te weten, en dan moet ik helaas toegeven dat de prijs niet van de poes is.

Zelfs een normale berekening met een lage winstmarge geeft nog een serieus resultaat dat niet voor iedereen weggelegd is. Ik weet dat het moeilijk zal zijn om deze aan de man te brengen, maar ik denk dat vandaag of morgen toch een koper zal verschijnen. Trouwens heel deze selectie heeft mijn goedkeuring.

Met shiro heb ik het altijd heel moeilijk en ik ben niet altijd geneigd om veel shiro aan te kopen, totdat ik deze klepper in de bowl zag. De mensen die weten wat een goede shiro utsuri kost, zal zeker kunnen leven met de prijs die erop geplakt staat, want het is eigenlijk een koop die ik heb kunnen realiseren omdat een andere partij forfait gaf.

Normaal kan je deze kwaliteit niet voor deze prijs kopen, wees gerust. Zowel de huidkwaliteit als het patroon zijn van grote waarde en zou in principe iedere shiro utsuri fanaat moeten bekoren. Ze behoort dus ook thuis in het rijtje van de specials.

Niet duur, en in mijn ogen zeer speciaal is deze kogane ginrin ochiba 2211012 die als één van de weinige zoniet de enige deze speciale kleur had. Normaal zou ik deze niet gekocht hebben, maar ik had in totaal 7 koi van Oyama geselecteerd en deze diende als vulling van de zak voor het transport. Ik  twijfelde geen moment om ze aan te kopen toen ik ze spotte.

Ik was onzeker over deze tancho kujaku KU-V22-1026. De reden is begrijpelijk, namelijk de onvoltooide spot waar iedereen een pijnpunt van maakt. Er mag geen foutje aanzitten en deze is niet perfect te noemen, dat weet ik natuurlijk ook wel. Toen ik ze live zag, veranderde mijn mening resoluut. De kwaliteit van de huid en de kenmerken van een kujaku zijn zo sterk verweven in deze koi dat ze in mijn ogen een dik pluspunt verdiend. Het minpuntje zou je ze moeten vergeven, dat verdiend ze zeker. Ze heeft me vanaf het moment dat ze in de bowl verscheen bekoord.

Geloof me, als je deze beresterke sansai tancho showa 2211003 in de bowl ziet, dan weet je ook welk vlees je in de kuip hebt. Ik kan je garanderen dat het een klepper van een tancho showa is. Ze heeft nog heel wat in haar mars wat betreft de toekomst, want ze is nog ver van gefinished. Het enige minpunt zal een beetje de prijs zijn veronderstel ik. 

Hetzelfde kan in principe gezegd worden van de tancho kohaku 2211004. Een meer vrouwelijke uitstraling zou je kunnen zeggen, maar ik werd vooral gefascineerd door de geweldig goede huidkwaliteit. Ik kon kiezen tussen 2 hele goede tancho. De ene iets kleiner maar met de perfecte bol, maar met een mindere huidkwaliteit. Ofwel een iets grotere tancho met een hoogwaardige huidkwaliteit meer de tancho bol iets uit het midden. We praten over 2 millimetertjes, iets wat je zeker niet ziet in de vijver ! Je weet ondertussen wat mijn keuze was veronderstel ik.

Ik zou bijna alle koi kunnen omschrijven als bijzonder waardevol, maar er moeten nu éénmaal keuzes gemaakt worden. Als laatste wil ik je nog een koi tonen die toch ook wel heel bijzonder is, namelijk de ginrin showa van Maruyama. Ze werd begin dit jaar gekocht en verbleef bij Narita. Hard gegroeid was ze niet, want Narita hield ze klein wat soms voor de show beter geschikt is.

Dit is echter een koi die je aan een dikke prijs helpt bij iedere koishow hier te lande, daar kan je 99% zeker van zijn. Show fanaten moeten dan ook zeker niet twijfelen, want bovendien is ze nog laag geprijsd als je de kwaliteit in acht neemt.

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

JR

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml