" /> " />
Korte analyse Japanreis

Korte analyse Japanreis

Eerst en vooral laat ik afsluiten met deze prachtige foto van de "rivier met de kerstsfeer" in Okayama. Deze rivier ligt vlak voor het hotel en de verlichting loopt een 500 meter door tot aan het begin. Bij het hotel is het het einde van de verlichting, maar dit jaar is het wel bijzonder mooi gemaakt met de verlichting in de bomen. Het is een feëeriek schouwspel dat door veel mensen op prijs gesteld wordt en bezoekers zijn dan ook begeesterd door de schoonheid van dit spektakel.

Ik ben gisterenmorgen rond 6 uur s'morgens geland en naar huis gereden in ongezellig herfstweer met regen, een groot verschil met het Japanse lenteweer. Gelukkig heb ik weinig of geen problemen met de jetlag en kan ik mij zonder problemen acclimatiseren.

Het eerste wat ik doe is natuurlijk een controle uitoefenen over de vijvers. Mijn zonen houden de koi altijd in de gaten en melden als er iets onnatuurlijk is, maar dat was niet het geval. Het enigste is uiteraard de koude die toch zijn impact heeft op de koi. De tijd van hiberneren is bijna aangeboren, alhoewel ze nog redelijk rondzwemmen.

Dan moet ik helaas de vijvers op temperatuur brengen om de koi die aankomen op te vangen. Woensdagavond komt de eerste levering binnen. Ik vrees natuurlijk een beetje voor de energie faktuur dit jaar, maar ik zie voorlopig geen oplossing voor het probleem. Ik verwarm vijver 5 buiten en de 3 binnenvijvers naar 18° om de koi op te vangen. Dat is in totaal rond de 90-100 kuub, met een buitenvijver als pijnpunt, maar ik vind dat dit nodig is. Vroeger verwarmde is naar 22° maar dat moet ik nu vergeten.

Wat betreft mijn Japanreis na 2,5 jaar afwezigheid. De kwekers waren blij om me nog eens terug te zien, dat kon je merken. De laatste reis was maart 2020 voor mij en toen ook het begin van de covid pandemie.

Het deed mij ook plezier om nog eens terug te zijn. Ik was  het vroeger gewoon om 4 tot 5 keer per jaar naar Japan te reizen, de vraag die zich nu stelt is wel of dit nog nodig zal zijn. We leven in een veranderende koiwereld met nieuwe technieken waar de kwekers gretig gebruik van maken.

Is dit een voordeel ? Ik heb er mijn bedenkingen bij. We krijgen op dit moment met een overaanbod van online veilingen. Er is echter één groot nadeel. Je kan zoveel als je wil de geleverde video bekijken, maar de kwaliteit van de koi aflezen is nog een andere zaak. 

Het valt toch dikwijls tegen als je de koi die je wil even in de bowl zet. De minimale tekortkomingen worden niet zichtbaar in de soms mindere kwaliteit video met altijd perfect gemanipuleerde foto's die de werkelijkheid niet altijd weergeven. Kortom het is soms een gevaarlijk spel.

Zo heb je de fotografen die alle koi in een geweldig daglicht zetten en op deze manier de mensen manipuleren met  koi die je nooit kan betalen. Dat is niet de kunst. Je moet je toeleggen op koi die nog voor de gewone mens haalbaar zijn, dat is de moeilijkheid. Showen met het onbereikbare is misschien mooi om te zien, maar het is in mijn ogen niet de bedoeling voor de hardwerkende mensen.

Als ik in Japan ben, probeer ik altijd mooie en degelijke foto's te maken, maar zonder de foto's te bewerken en de koi te laten zien zoals ze zijn. De filmpjes zijn in mijn ogen het belangrijkste. Ik laat de koi ongeveer 30-40 seconden in beeld, zodat je een goed oordeel kan vormen over de koi.

Het was tevens een bewogen reis, want ik wist niet wat te verwachten van de verkopen. Normaal verkoop ik ter plaatse bijna 35% van mijn inkopen, maar dat is deze reis niet gelukt. Een teken aan de wand ? Wie weet ?

Bovendien valt het me op dat ik redelijk veel aankopen doe voor het buitenland. Frankrijk, Italië, Zweden en dan reken ik Nederland niet bij het buitenland. Natuurlijk vind ik dat plezierig, maar toch moet ik daar mijn bedenkingen bij hebben. België en Nederland zijn mijn 2 belangrijkste landen natuurlijk.

Zelf vind ik dat ik een mooie collectie hoogwaardige koi heb aangekocht. Ik ga zo dadelijk de koi die verkocht zijn allemaal  op zijn plaats zetten zodat er nog alleen de niet verkochte koi overblijven. Het zou mooi zijn mocht ik nog een aantal koi aan de man kunnen brengen, maar dat is afwachten.

De koi die verkocht zijn en die nog moeten verzonden worden, zal ik ook onder "de koi verkocht nog in Arendonk" zetten, en de koi die verkocht werden maar  nog een jaar azukari krijgen zal ik onder de knop "azukari 2022-2023" zodat ik zelf ook weet waar de koi zich bevinden.

Wat betreft de wedstrijd die ik heb gelanceerd moet ik echter toegeven dat er nog geen enkele  koi verkocht is om deze wedstrijd te activeren. Er zouden 10 koi moeten verkocht worden vanaf het moment van activatie, maar blijkbaar is dit zonder succes momenteel. Zonde want ik kan  je garanderen dat dit een topprijs is. Uiteraard hoop ik om nog 10 koi verkocht te krijgen tegen 9 december, maar ik krijg er een hard hoofd in.

LEES TOCH NOG EENS DE LOPENDE WEDSTRIJD

Ondertussen dienen zich de volgende veilingen weer aan. Ik ben aan een nieuw en misschien interessant thema aan het werken, maar dat moet ik  nog even met de kwekers overleggen. Zo gauw ik hier meer informatie over heb, zal ik het natuurlijk zo snel mogelijk activeren.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Peter De Clercq

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml