Einde van de reis

Einde van de reis

Gisteren heb ik de ganse boekhouding in orde gebracht en deze morgen nog een aantal foto's aangepast aan de website, de certificaten gefotografeerd om ze op de juiste plaats te zetten, en in de namiddag nog even naar Momotaro gereden om de koi die ik gescoord had op de veiling nog even te filmen.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik opgelucht ben dat ik de koi gisterenavond laat toch nog gescoord heb, dit had ik niet verwacht. Bovendien vind ik ze er beregoed uitzien, maar dat kan je beter zelf bekijken. 

De kohaku die ik in de wedstrijd heb gegooid was ook de duurste, en volgens de gegevens de meest geschikte voor eender welke show. Ze zag er in ieder geval gelikt uit. Ik zal je ze even laten zien in deze video

De tweede kohaku, die heb ik bewust niet genomen om in de wedstrijd te zetten, want daar ben ik zelf bijzonder blij mee. Een loepzuivere sandan kohaku met een schitterende huidkwaliteit, die je zo maar overal in elke show mee kan laten dingen voor een top prijs adult champion waardig. Geen woorden zijn nodig, kijk zelf maar.

Tenslotte even een duur exemplaar er bij uitgekozen, nummerke 162 van de veiling, startprijs bekend, maar wat een body en wat een patroon. Het filmpje zegt ook hier voldoende. En ik mag natuurlijk niet de kohaku van Johan vergeten. Die mag er ook zijn hoor ! Dat is zowat alles wat Momotaro betreft. 

Ondertussen heb ik nog een reeks van Taniguchi gefilmd die tot in het voorjaar blijven. Ze zijn nu nog klein, maar zullen ongeveer 35 cm zijn tegen 1 april zegt Taniguchi san. We hebben veel moeite moeten doen om ze te vangen, want ze zaten in de opgroei. Ik had ze nog niet live gezien, en dat moest dan toch nog gebeuren. Deze werden aangekocht op een event van Narita.

Twee ervan zijn verkocht, de 3 sanke en de maruten kohaku zijn nog te koop. Wie hiervoor interesse heeft moet me contacteren. Bij deze de video.. Ik heb bijzonder goede ervaringen met de opgroei van Taniguchi, maar op dit ogenblik waren ze te klein om te selecteren. Hij zal speciaal in december een selectie maken van sanke die dan weer kunnen blijven tot het voorjaar. Zo gauw ik info ontvang, ontvangen jullie die ook.

golden corn van taniguchiDaarnaast had ik in het voorjaar een selectie door Taniguchi san laten maken van een aantal golden corn. Die hebben we even op film gezet, maar eerst liet hij me een paar foto's zien op zijn Iphone van hoe een golden corn kan ontwikkelen. Zeker interessant om te volgen.

De eerste 3 foto's zijn foto's van een golden corn die uitgegroeid is van tosai naar sansai. Bekijk hieronder ook de video.  Daarna heeft hij me een foto laten zien die ik hiernaast zet, en dat is een weergave van de golden corn waar mijn tosai vermoedelijk een afspiegeling van worden. (video 3) Het is altijd af te wachten natuurlijk, maar ik ben toch wel benieuwd hoe de ontwikkeling zal worden. Eigenlijk zouden er verschillende mensen een aantal van deze golden corn moeten kopen om een vergelijking te maken.

Sansai Golden Corn Taniguchi san - 01

Sansai Golden Corn Taniguchi san - 02

Sansai Golden Corn Taniguchi san - 03 

Ik zet de video van de golden corn van dit voorjaar op een rijtje. Ik moet er wel bij vermelden dat ze juist uit de mudpond kwamen en ze nog opgestoffeerd moeten worden. Mijn probleem is dat ik ze niet goed meer uit elkaar kan houden, het is opzoekwerk geblazen.

Golden corn Taniguchi via Narita aangekocht GC-NA22-05002.

Golden corn geselecteerd door Taniguchi san - 2211001

Golden corn geselecteerd door Taniguchi san - 2211002

Golden corn geselecteerd door Taniguchi san - 2211003

Golden corn geselecteerd door Taniguchi san - 2211004

Golden corn geselecteerd door Taniguchi san - 2211005

Als jullie dit lezen zal ik al op weg zijn naar de luchthaven. Het is al bij al toch een bijzonder interessante reis geweest. In eerste instantie keek ik er wat tegenop na bijna 3 jaar afwezigheid, maar nu voel ik me terug in mijn sas. Het is toch een deel van mijn leven geworden. 

De online veilingen doen er geen goed aan, maar daar ga ik in de loop van het volgend jaar toch het één en ander over vertellen. Nu zit iedereen maar te kijken naar de veilingen, maar er is geen controle orgaan meer. De meesten misbruiken het systeem, en daar wil ik geen stokje voor steken, maar ik ga verstandige  mensen toch uitleggen hoe het één en ander in elkaar zit. Dat wordt mijn taak voor volgend jaar.

De eerste koi komen binnen op 23 november. Een volgend shipment is gepland op 30 november, en het laatste shipment is de eerste week van december gepland, maar staat nog niet helemaal vast. Mogelijk zal dit 7 december worden. Er komen in totaal een kleine 80 koi binnen, waarvan het overgrote deel toch jumbo van 60 tot 80 cm.

Ik heb in mijn hoofd zitten om opendeurdagen te houden, maar dat moet ik nog even bekijken. Wel stel ik voor dat je de wedstrijd opvolgt die de mogelijkheid geeft om een top kohaku te winnen.

LEES ALLE INFO HIER

Met slechts 10 punten kan je ook een geweldige prijs winnen hoor.

Tenslotte moet ik nog even doorgeven dat de laatste veiling van Momotaro ook zal plaatsvinden in december. Ik ben even naar het koihuis gegaan waar de koi  uit zullen geselecteerd worden, het zullen dan ook de laatste koi zijn dit jaar. Ik heb even gekeken en er zitten nog prachtige koi tussen.

Momotaro 1500 ton vijver gosanke

Momotaro 1500 ton vijver kawarimono

 

Meer afbeeldingen

Einde van de reis: afbeelding 1
Einde van de reis: afbeelding 2
Einde van de reis: afbeelding 3
Einde van de reis: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Patrick

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml