De grote leegloop

De grote leegloop

Het begint nu toch stilaan rustig te worden in Arendonk. 4 Vijvers leeg van de 9, het begint serieus te veranderen hier. Maar eigenlijk mag ik blij zijn dat er nog weinig koi over zijn. Weinig wel, maar er zijn er nog over...de bekende niet gewensten, een hekelijk iets.

In vijver 1 zitten er nog een 30-tal, in vijver 2 nog een 15, in vijver 3 een 20 kleintjes, en in vijver 4 nog 17 serieuze kleppers, de rest is zo goed als leeg en zal moeten aangevuld worden in de loop van de volgende maanden. Wanneer precies is nog niet bekend. 

Vanuit Duitsland kwam Fritz zijn purachina of platinum ogon van Choguro ophalen. Het is net over de grens, dus op 2 uur rijden van Arendonk, en dat is nog overbrugbaar. Met zijn 70 cm een dankbare koi met enkele grijstintjes, maar dat kan de pret niet derven.

Al met al een geslaagde aankoop in mijn ogen. De kleintjes van de serre zorgen ook voor de nodige opkomst. Dit keer was het de zuivere sanke van de Wim, die met zijn kinderen de koi kwam ophalen. In dit filmpje in gezelschap van de klein gebleven kohaku van Filip.

Het ding is niet gegroeid, er is niets mis mee, maar het is het enige ding dat achtergebleven is. Bovendien zijn de hi platen ook verbonden aan elkaar, iets dat af en toe kan gebeuren, maar ik denk dat met het groter worden van de koi het patroon toch nog eens voor verrassingen kan zorgen. Door het groeien zal het shiroji het beni naar boven duwen waardoor er een egaal patroon van voor naar achter tevoorschijn zal komen. Afwachten is dus de boodschap.

De sanke daarentegen heeft een zuiver en rustgevend patroon, iets wat voor Wim heel belangrijk is. Hij zocht nog naar een kohaku, en toevallig zaten die nog bij in de vijver. Deze werden dan even tevoorschijn getoverd

Ik had echter nog een 2de kohaku die nog niet verkocht was, en die heb ik dan ook nog even in de bowl gezet. Het gevaar van kleine koi is dat ze veranderlijk zijn en dat ze dikwijls secundair hi ontwikkelen, maar deze serre serie is bijzonder zuiver gebleven met weinig foutjes die erin geslopen zijn. Ik ben er blij mee, en ik hoop de klanten ook.

De kinderen van de Wim wilden graag eens in het nieuwsitem verschijnen,. Dus daarom even een fotootje van hun gemaakt, altijd tof om te zien vind ik. Voor de rest had ik niet veel tijd, want het was lentefeest voor één van mijn kleinkinderen, en laat dat nu net iets belangrijker zijn dan de koi !

 

Meer afbeeldingen

De grote leegloop: afbeelding 1
De grote leegloop: afbeelding 2
De grote leegloop: afbeelding 3
De grote leegloop: afbeelding 4
De grote leegloop: afbeelding 5
De grote leegloop: afbeelding 6
De grote leegloop: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml