De Junior tategoi verlaat het huis

De Junior tategoi verlaat het huis

De zaterdag verliep zoals ik deze in mijn gedachten had ingecalculeerd. Er werden 4 koi opgehaald. De vakantieperiode komt er nu aan, en dat is altijd een dubbelzinnige periode. De meesten zullen genieten van een verdiende vakantie na een turbulent jaar !

Jan werd 79 jaar in het Chinees kalenderjaar. Dit is blijkbaar anders dan ons kalenderjaar zodat hij 2 keer per jaar verjaart, de gelukzak ! Hij liet zich verleiden door een ginrin red karashi van Momotaro. Zijn keuze werd gemaakt uit de 3 resterende van de laatste levering.

Deze koi staan nog niet op de website. Deze hou ik nog eventjes in de wachtkamer, maar een filmpje van deze bijzonder mooie ginrin karashi wil ik je niet onthouden. Na het kiezen werd de koi even gecontroleerd met de nieuwe microscoop. Jan was dolgelukkig met zijn aankoop.

Ook de kohaku die meegestreden had op de Euregio koishow vetrok naar haar nieuwe verblijfplaats. Een geweldige kohaku die iedereen blij maakt. De kwaliteit spat er vanaf. Het beni ligt er als dikke klotters op gesmeerd, en met haar 77 cm een ongenaakbare topper. Ze had helaas geen prijs op de Euregio koishow, maar de concurrentie was ook zwaar. Ze zal haar laatste jaren kunnen doorbrengen in een geweldige vijver die met liefde verzorgd wordt.

Hij kwam, zag en overwon. Enkele weken na zijn debuut op de Euregio koishow waar hij het tot de titel bracht van junior champion ging de de showa naar huis. Het was één van de populairste showa die ik de laatste jaren had aangeboden.

Ze werd ook bijzonder snel verkocht nadat ik ze op de website had aangeboden. Nu zwemt ze in Deventer rond in het gezelschap van meerdere koi die uit ons assortiment werden verkocht. Dit filmpje is een eerbetoon aan deze eyecatcher. Uiteraard hopen we er in de toekomst nog meer van te horen.

Plezierig is het als je bij aankomst nog een filmpje krijgt toegestuurt. Ditmaal in gezelschap van een sanke uit de selecties van vorig jaar. Ze konden het al goed vinden met elkaar als je het filmpje mag geloven. En een vergelijk met de sanke bij aankoop is altijd nuttig om te zien. Dit filmpje is van februari vorig jaar.

Tenslotte vond een kohaku van Momotaro ook haar weg naar huis. Deze werd door Marc meegenomen, want de eigenaar van de kohaku woonde ook in Deventer, en zo werd er een mooie combine gemaakt om de kohaku samen met de showa naar hun eindbestemming te brengen.

Deze yondan of vierstaps kohaku werd vorig jaar april aangekocht op de veiling van Momotaro, ze was toen 37 cm. Ondertussen is ze uitgegroeid tot een interessante dame en ik kreeg  nog een filmpje nagestuurt van de gelukkige eigenaar. Ze werd 57 cm gemeten, heeft een bijzonder mooi patroon en bovendien weet ik tot wat de eigenaar in staat is om koi te laten opgroeien. Met dank aan Marc die de kohaku netjes afgeleverd heeft. Het is toch mooi als je als koikichi elkaar kan helpen nietwaar ?

Tenslotte nog een laatste filmpje dat ik gemaakt had van het netten van de koi uit vijver 1 voor de actie van dit jaar die op dit moment weinig succes heeft. De eerste koi is verkocht, maar er moeten er nog veel volgen. Zou iedereen wachten tot de 50% korting ingaat ? Ik hoop van niet, dat zou een streep door de rekening zijn !

Maar laat ons niet panikeren en rustig afwachten. 

Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur
De koffie staat altijd klaar.

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml