Ze waren onder de indruk

Ze waren onder de indruk

Tegenwoordig is het op zondag drukker dan op zaterdag, een tendens die zich voortzet. Ik had eigenlijk geen volk verwacht, maar plotseling werd het drukker dan ik dacht. Een goed teken in ieder geval.

Nu moet ik zeggen dat mijn koi goed rondzwemmen en genieten van de zomerse temperaturen. De vijvers zijn zeker niet overbevolkt en dat is in het voordeel van de koi volgens mij. Ze hebben nu in principe redelijk veel rust, want in de zomerperiode is het gewoonlijk ook wat rustiger.

Al gauw zijn klanten aangetrokken door de grote koi, en als je iets wil verkopen, dan moet je iets laten zien natuurlijk. Vooral de yamabuki en het ginrin monster trokken de aandacht. Het was eens goed om deze 2 nog eens te bowlen, zodat ik ze nog eens zou kunnen meten, want het was al een tijd geleden.

Johnny was ook komen opdagen, en dan heb je een goede hulp om de koi mee in de bowl te zetten, want het zijn nu éénmaal zware jongens, ik bedoel meisjes ! Beide waren 76/77 cm en hun conditie zag er picobella uit. 

Het valt niet mee om die grote koi in het warme water te meten. De temperatuur geeft de koi extra energie, en je wil niet weten hoe sterk deze dieren zijn. Het meten is dan ook geen sinecure. 

Het volgend duo zijn 2 mukashi ogon van Takigawa. De ene loupezuiver, de ander wat minder, maar beiden met een geweldig mooie body en het blijven jonge dieren die nog de toekomst voor zich hebben. Ze werden ook met ontzag bekeken.

De orenji karashi aan 13 euro per cm

Het is een plezier om in de vijver van de oreni karashigoi te kijken. Speels, dartel en enorm beminnelijke karashigi met een oranje achtig tintje. Ik geniet er echt iedere dag van. Deze wil ik zaterdag op verzoek presenteren aan 13 euro per cm.

Je hebt de keuze ! Of je gaat in de vijver op zoek naar de orenji karashi van je keuze, ofwel laat je 10 orenji karashi in een bowl zetten en maak je daaruit je keuze, het is aan U om eventueel een aimable karashi te kopen. En geloof me, spijt zul je er niet van hebben.

Nogmaals uitleggen waarom ik 13 euro per cm hanteer ? Als men koi komt kiezen zullen de mensen altijd de grootste kiezen. Op deze manier is er een rechtvaardige verdeling van de prijs van de koi. Een kleine zal goedkoper zijn dan een grote karashi, en kwalitatief zijn ze allen aan elkaar gewaagd. 

Om je een voorbeeld te geven: kies je een koi van 37 cm, dan kost deze jou 442 euro. Kies je een groter formaat, bijvoorbeeld 45 cm, dan kost de koi jou 585 cm. Niet vergeten dat dit tosai zijn van 11 maanden. 

Ze zitten al een tijdje binnen, dus ik weet niet of de ontwikkeling als ze buiten zitten wat betreft de kleur nog veranderingen met zich meebrengt. Wie interesse heeft om er eentje te verzilveren, is zaterdag welkom. Ze zijn puntgaaf en je zal er geen spijt van krijgen om deze in je vijver te zetten.

 

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Eric

555

Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml