" /> " />
De kans van je leven !

De kans van je leven !

Hou jij van showa van Dainichi ? Dan is misschien een gouden kans aangebroken als je dit nieuwsitem even leest, want één van de 2 aangekochte showa wordt hier speciaal door Interkoi Ameide aangeboden. Onder het motto "krijgen is plezierig" maar "geven is een kunst" zal deze showa tijdelijk gepresenteerd worden aan een prijs die alle logica tart.

Dat de strijd voor goede koi zwaar is valt niet te ontkennen en de meeste gaan dan ook voor irreëele prijzen van de hand. Je moet alles nauwgezet volgen en toeslaan waar het mogelijk is.

André was paraat en scoorde eerst en vooral nummerke 12 van de veiling. Dit zijn showa die ons wakker maken, dit is wat we willen zien. Geen afgewerkte projectielen, maar koi die toekomst gericht nog wat in petto hebben. 

Ze heeft alles wat nodig is om koikichi over de kar te trekken. Iedereen herkent de stevige body, een beni patroon is evenwichtig en het sumi bijzonder interessant voor de toekomst. Dit wordt een grote ! Ze werd tenslotte ook vrij snel verkocht en we hopen er later nog meer van te horen.

Het duurde een tijdje vooraleer de volgende kandidaat aan de beurt kwam, want koi kopen die quasi onbetaalbaar zijn is ook niet de kunst. Kopen is geen probleem, verkopen is het probleem, en daarom proberen wij een evenwicht te zoeken tussen kwaliteit en prijs. Geen eenvoudige opgave geloof me.

De tweede showa, nummerke 74 is typisch dainichi-achtig om het zo maar eens te zeggen. Dit soort showa moet je ook de tijd geven om zich te ontwikkelen. Het onderliggende sumi zal nooit volledig naar boven komen, en vermoedelijk zelfs grotendeels verdwijnen. Het sumi op het hoofd zal gestabiliseerd worden en de showa een aangrijpende uitsraling geven. Ik hou van kindai showa, maar ook van deze klassieke showa.

Interkoi Ameide heeft besloten om deze aan de gunst mogelijke prijs te presenteren. Wie interesse heeft moet zich dan ook zo snel mogelijk melden, ofwel bij mij ofwel rechtstreeks bij André, want de meeste aankopen gaan momenteel via Interkoi Ameide. Ik zet hieronder even het aanbod:

Showa SH-V23-1174: 2350 euro

Deze aanbieding is geldig tot en met de koi naar Ameide komt, daarna zal het aanbod verdwijnen. De aangegeven prijs is inclusief transport en quarantaine bij Interkoi Ameide. 

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Tja het koileven is in volle expansie en een hoop nieuws komt er op ons af. Er zijn meerdere updates binnen gekomen en die wil ik natuurlijk ook met je delen. Ik zet ze hieronder op een rijtje. De meeste updates zijn wel verkochte koi. De updates van vandaag komen van Sakai Co.

Sandan Kohaku 2210013 - 67 cm
Maruten kohaku KO-CH22-11100 - 73 cm
Maruten kohaku KO-V22-0478 - 77 cm

Over deze laatste wil ik toch nog wel eens een woordje zeggen. Sansai en 77 cm, dat kom je niet zo snel tegen, dan zouden het eigenlijk al yonsai moeten zijn. Deze ontwikkeling in combinatie met de kwaliteit is toch wel de moeite om te vermelden.

Bovendien werden bovenstaande koi ook zelf door de eigenaars uitgezocht en ik heb het werk verricht om deze aan te kopen. Uiteraard wel met de ondersteuning van mijn kennis wat betreft de aankopen. Ik zou hier durven praten over een succes story. Dikke proficiat aan de eigenaars !

 *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Tenslotte zal ik nog de volgende 5 koi voorstellen die ik gefilmd heb met Polleke en dan zit mijn werk erop voor vandaag. Wat me wel opvalt en dat vind ik spijtig, is dat er zo weinig medeleven en ambiance is in de koiwereld. Ik weet niet precies wat er aan de hand is, maar ik betreur toch een beetje deze situatie. Maar laten we het ons niet aantrekken, we gaan gewoon door op ons elan.

Showa van Sakai FF - 34 cm
Sanke van Sakai FF - 38 cm
Sanke van Momotaro - 45 cm
Kohaku van Momotaro - 46 cm
Kohaku van Momotaro - 45 cm

Ik weet op dit moment niet goed meer wat de koiliefhebbers verwachten, maar al wat hier aangeboden wordt is van meer dan behoorlijke kwaliteit. Prijstechnisch zijn ze zeker en vast niet te duur, maar ik proef de algemene trent dat er een shutdown is momenteel in de aankoop van koi. Hopelijk zal dit in de loop van de volgende maanden doorbroken worden.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

 

1
3
1
0
0
0
0
0

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml