De kleintjes herschikt

De kleintjes herschikt

Ik moest ze even binnen zetten na ongeregeldheden in hun vijver. Het probleem moest even opgelost worden, dus tijdelijk even naar de binnenvijvers. Maar ik zet ze zo snel mogelik terug buiten zodat ze verder van de natuur kunnen genieten.

Ik blijf er een hekel aan hebben als koi binnenzitten. Het is veel makkelijker, dat moet ik toegeven, want buiten is het veel moeiijker om de koi soms gepast te presenteren. Veel eten en optimaal water is geen goede combinatie, maar als je ze in de bowl zet, dan weet je voldoende.

De vijver werd terug in orde verklaart en ik vond het een gepast moment even de koi in te delen in soort. Daarom heb ik even de sanke en de kohaku apart gezet, zodat ik ook weer precies het juiste aantal van ieder weet.

Het zijn de resterende sanke van dit jaar. Ik schat ze om en bij de 25 cm, ik heb ze echter niet gemeten, het is ook totaal onbelangrijk. Gewoon laten doorgroeien en proberen er zo goed mogelijk voor te zorgen. Dit zijn de overblijvende sanke. 

Kohaku zijn er nog een stuk of 8 over, en ze worden vergezeld door een ginirin oshiba en een ginrin matsukawabake. Bekijk hier de bowl met kohaku. In totaal zwemmen er nu dus 21 tosai rond in de vijver van 15 kuub, dat moet een haalbare kaart zijn.

Ik had dit voorjaar veel meer tosai ingekocht dan wat ik normaal zou inkopen. Dat had te maken met het onbekende. Het waren rare toestanden en ik wist niet wat het jaar zou worden tijdens de coronatoestanden. Ik nam dus het onzekere boven het zekere, maar ondertussen weet ik het wel.

Mijn bestand begint serieus uit te dunnen, het aantal aanwezige koi staat nu op een minimum aantal. De enige koi waar ik nog niet zoveel publiciteit over maak en die ook niet aangeboden worden op de website zijn de mini mango.

Vermits één van de binnenvijvers nu vrij kwam, was er een mogelijkheid om de bezettingsgraad te verminderen van de mango. Ze groeien als kool, en de selectie die ik hier laat zien, zijn dan nog de kleinste van de hoop.

Hun kleur is nogal wat lichter geworden, ik ben benieuwd wat dit gaat geven als ze naar buiten gaan. Eén ding is wel zeker, ze zijn zo verschrikkelijk snel dat het een kunst is om ze te pakken te krijgen. Er zijn in totaal een 50-tal mango die overgebleven zijn van de 280. Eén van de weken ga ik ze toch eens presenteren.

 

Meer afbeeldingen

De kleintjes herschikt: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml