Wie weet ? De kans van je leven

Wie weet ? De kans van je leven

Een vijver met een 30-tal koi van behoorlijke kwaliteit, en zeker nog goed genoeg om iedere vijver te verfraaien. Dit is je kans ! De ganse maand augustus worden deze aangeboden tegen de afgesproken voorwaarde: kwaliteit x lengte = prijs !

Voor diegenen die het nog niet weten, of die niet goed begrijpen hoe de prijs bepaald wordt. Iedere koi die gebowld wordt krijgt vooraf een waarde toegekend tussen 3 en 15, waarbij 15 natuurlijk voor koi is die nog meer dan goed zijn en 3 voor koi die niet voldoen aan de eisen.

Is er een overeenkomst wat betreft de waarde van de koi, dan wordt deze gemeten en na vermenigvuldiging van de kwaliteit x de lengte, dan bekom je de prijs. Dus als een koi, vooraf besproken met de potentiële koper een waarde krijgen van bijvoorbeeld 7, en de lengte is 35 cm, dan is de prijs 7 x 35 of 245 euro.

De kwaliteit is een punt van onderhandeling, de lengte kan niet betwist worden. Wie interesse heeft om van deze formule te profiteren is welkom, en wij doen ons best om de koi nog een thuis te geven. 

Om je een idee te geven van de koi die nog aanwezig zijn, laat ik je een filmpje zien dat ik gisteren gemaakt heb, en zoals je kan zien zijn het allen nog degelijke gosanke die omgerekend tussen de 30 en 65 cm zijn. Kijk, Kies en Koop !

Wel moet ik er nog extra bij vermelden dat ik niet beschik over pin mogelijkheden. Ik ben slechts op maandag open, en wil geen procentjes betalen aan tussenstations die de mogelijkheid tot online betalen regelen. Dus als je interesse hebt, echte centjes meebrengen. 

Dan geef ik vandaag nog een overzicht van enkele filmpje die ik ontvangen heb van klanten die ons een inzicht geven in hun koibestand, altijd plezierig om te zien. Eerst en vooral komt Rudy aan de beurt met het filmjpe van zijn vijver.

99% van deze koi zijn via ons aangekocht, en daar zijn we gelukkig mee, want het is een uitgekiend bestand dat zeker bij velen de ogen zal uitsteken. Rudy heeft me beloofd om in het najaar de koi afzonderlijk te bowlen en te meten. Polleke heeft blijkbaar beloofd te helpen....

De 2de koi die ik je wil laten zien, zwemt in Italië. Het is een imposante kohaku van Momotaro die bij Alberto rondzwemt. Ze is 68 cm momenteel en ze heeft alle aanleg om uit te groeien tot een echte jumbo. Ze is nu 68 cm en de toekomst zit er in gebeiteld.

De laatste koi die ik eventjes wil laten zien, heeft een moeilijke winter doorgemaakt; Door omstandigheden was deze verstrikt in een net en  had een serieuss prolbeem opgelopen. Niet meer te redden zou je denken als je dit filmpje ziet.

Maar na goede zorgen en gepast tussenkomen van Maarten Lammens is de koi weer volledig hersteld en kan je niet 100, maar 200% genieten van deze 78 cm showa van Momotaro, een beauty als je het mij vraagt. Zo zie ja maar dat je het niet te snel moet opgeven als je eens tegenslag hebt.

Als laatste wil ik vandaag nog iets toevoegen aan het nieuwsitem dat betrekking heeft op de Olympische spelen, want ik wordt telkens verontwaardigt als ik lees dat China zoveel medailles heeft, de verenigde staten zoveel enz....

Ik heb de koe bij de horens gevat en een overzicht gemaakt van de medaillestand, maar dan gekoppeld aan het aantal inwoners per land, en dan kom je tot heel andere resultaten. Ik heb dit enkel met de 20 eerst geplaatste landen gemaakt + België natuurlijk. 

De foto geeft het resultaat in functie van alle medailles, goud zilver en brons en dan gekoppeld aan het aantal inwoners per land, en zo kom je tot een meer realistisch overzicht volgens mij. Het geeft in mijn ogen een gezonder beeld, want als je de verenigde staten met 50 landen als één geheel telt....tja dan heb je een vertekend beeld, dan zou je Europa ook als één geheel moeten beschouwen. De foto geeft het resultaat weer.

Hierbij moet ik vooral Nederland proficiat wensen met hun prachtig resultaat, namelijk hun 4de plaats, en ja, België doet het redelijk goed op de 13de plaats. De berekening is uiteraard gemaakt op de stand zoals ik hem nu zie. Bovendien is het ook eens mooi om te zien hoeveel inwoners er per land zijn....

 

Meer afbeeldingen

Wie weet ? De kans van je leven: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

William

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml