Het is raar maar waar

Het is raar maar waar

We hebben alles uit de kast gehaald om de koi die we het liefst verkopen aan de man te brengen, maar of je het nu geloofd of niet, als puntje bij paaltje komt, kopen ze toch de duurdere exemplaren.

Niet slecht, maar het was niet de bedoeling, daarom twijfel ik ook aan de aangekondigde actie, maar we zien wel wat het wordt. Opvallend was dat er een groot aantal nieuwe klanten zich aanmelden, aangetrokken door de actie.

Het was in ieder geval een rijk gevulde dag, en de eerste die op het toneel verscheen was René. Ook hij kwam eens neuzen in de vijver met de aanbiedingen, maar toen hij deze kohaku bemerkte, was de zaak snel beklonken. De meerstaps kohaku behoort tot de mannelijke selectie die vorig jaar zoveel furore maakte.

Toen was het de beurt aan mijn vriend Jan, die de ganse familie mee had gebracht. Een prachtfamilie trouwens, en ik kon Jan overtuigen om toch enkele kohaku aan te kopen. Ik moest er wel veel moeite voor doen, maar uiteindelijk is het me toch gelukt. De aanhouder wint, nietwaar Jan ? 

Het was gisteren echter voornamelijk de showa die in het middelpunt van de aandacht stonden. Raar is dat als ik veel showa heb, de mensen naar kohaku vragen, en als ik veel kohaku heb, ze altijd naar showa vragen. Het is toch zo onvoorstelbaar moeilijk soms.

Toen Ewijt echter als beginnende koihobbyist vroeg hoe je kwaliteit kan herkennen, dan proberen we een uitleg te geven die ons eigen is. Ik heb Ben dan ook gevraagd om een aantal showa in de bowl te zetten en onze visie op kwaliteit te geven.

Dat is niet op één, twee, drie gedaan, maar in dit filmpje probeert Ben toch een beetje onze benadering toe te lichten op een objectieve manier, en of we het nu goed doen of niet laat ik aan de koikichi over. Wij doen in ieder geval ons best en wij verdedigen onze visie. Eén van de showa die we bowlden verdiende toch extra aandacht.

Voor Johnny en Wim was deze showa de mooiste uit de serie. En zo zal deze showa zijn dagen mogen slijten in de vijver van Wim heb ik begrepen. Een mooi gebaar dat ik hier niet ga uitleggen, maar het heeft me ontroert. Well done Johnny, respect....

En daar waren ze  nog eens...Lang geleden, maar al van de eerste uren bij Interkoi betrokken, Matthijs en Lobke. Dat was lang geleden, en onverwacht kwamen ze toch nog eens op bezoek. 

In ieder geval is hij nog altijd gefascineerd door koi en ze hebben zich dan ook eventjes geamuseerd met het bekijken en beoordelen van enkele sanke. En zo werden enkele overblijvende sanke in een bowl gezet en bekeken. Maar hij kwam eigenlijk voor zijn mango, die op het menu staan. Een witte en een roze gingen mee naar huis ! 

En toen verscheen Jan op de proppen. Ook hij had een showa gespot, maar dat werd een grote flop. Volgens hem stond er op mijn website een showa van 75 cm voor 650 euro, en die wou hij zien !

Nu sta ik open voor ieder voorstel, maar een showa van 75 cm voor 650 euro is enkel maar mogelijk als ik een foutje had gemaakt in mijn koiaanbod, anders is het onmogelijk. Hij kon het codenummer ook niet doorgeven en dus werd deze utopie een onwerkelijke droom. Dan maar een andere showa kiezen uit het aanbod.

Uiteindelijk bleven er 2 showa over waaruit ze konden kiezen. Zeg maar welke jullie zouden kiezen...Jan had zijn keuze redelijk snel gemaakt. Inpakken en mee naar huis was het motto.

Het was een hectische zaterdag en gelukkig had ik een fotograaf van dienst die enkele foto's voor mij heeft gemaakt. Fotografe van dienst was Lobke, waarvoor dank. Ik maak de laatste tijd eigenlijk te weinig foto's. Enkel als Rudy aanwezig is, kan ik het niet laten hem te fotograferen...

Het was een vermoeiende dag en zeker niet saai. Veel rust was er niet, maar zo mag het blijven van mij, hoe meer volk hoe meer plezier ! Ik hoop dat augustus en september ons nog veel dagen zoals deze gunnen, en geloof me, de kwaliteit zwemt er nog....

Vandaag ben ik aanwezig van 10 tot 12 uur.

 

Meer afbeeldingen

Het is raar maar waar: afbeelding 1
Het is raar maar waar: afbeelding 2
Het is raar maar waar: afbeelding 3
Het is raar maar waar: afbeelding 4
Het is raar maar waar: afbeelding 5
Het is raar maar waar: afbeelding 6
Het is raar maar waar: afbeelding 7
Het is raar maar waar: afbeelding 8
Het is raar maar waar: afbeelding 9
Het is raar maar waar: afbeelding 10
Het is raar maar waar: afbeelding 11
Het is raar maar waar: afbeelding 12
Het is raar maar waar: afbeelding 13
Het is raar maar waar: afbeelding 14
Het is raar maar waar: afbeelding 15
Het is raar maar waar: afbeelding 16
Het is raar maar waar: afbeelding 17
Het is raar maar waar: afbeelding 18
Het is raar maar waar: afbeelding 19
Het is raar maar waar: afbeelding 20
Het is raar maar waar: afbeelding 21
Het is raar maar waar: afbeelding 22
Het is raar maar waar: afbeelding 23

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Kristof_d

555


Johan

555


Jack

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml