Een kleine attentie is goud waard

Een kleine attentie is goud waard

Het wordt ook bijzonder op prijs gesteld, denk niet dat ik het niet waardeer. Of het nu grote attenties zijn of kleine, iedere attentie wordt gewaardeerd, maar soms heb je te weinig tijd om er veel aandacht aan te schenken, daarom nu even extra in het zonnetje.

De tekst en de foto zeggen voldoende, ik ga ook niet vermelden van wie het komt, dat heeft totaal geen belang. Het benadrukt toch maar eventjes dat er ondanks tegenslagen ook dankbare mensen zijn die je geholpen hebt met je kennis.

Het blijft moeilijk om op afstand raad te geven, en je wil niet weten hoeveel vragen er soms gesteld worden, maar geloof me,  het zijn er meer dan je denkt. Het is dan ook plezierig als je mensen kan helpen in moeilijke situaties.

Ik kan dan ook niet anders dan mijn dank uitspreken voor de attentie, het wordt zoals gezegd, bijzonder gewaardeerd, en ik heb de fles bewaard om vandaag aan de kleinkinderen te geven om ze te ontkurken.

IK WIL EEN GOEDE KOHAKU

Dat is de vraag die mij gisteren gesteld werd ! En wat doe je dan ? Dan zet ik mijn laatste kohaku in een bowl en maak ik er een filmpje van. Ik kan niet onder woorden brengen hoeveel plezier een bowl kohaku zoals deze me schenkt.

Hier zitten geen slechte kohaku bij, ze mogen allen gezien worden met hun goede en minder goede kantjes, maar wel allen 60-70 cm zonder shimi en goed gebouwd met blinkende en intrigerende huidkwaliteit. Het zijn allen kleppers van formaat, beweer maar eens iets anders.

Wat ik dan dikwijls hoor, dat is het volgende: "ik heb al een kohaku !" Maar mensen toch, je kan nooit genoeg kohaku hebben ! Ik zou het zelf niet erg vinden om 10 kohaku in een vijver van deze kwaliteit te zien rondzwemmen, geflankeerd door enkele showa en sanke en misschien een gelig ding of zwart wit geval erbij.

Het geeft altijd een speciaal gevoel, maar dat is natuurlijk persoonlijk en dat krijg je pas nadat je de fase van het beginnen met de koihobby bent doorlopen. In het begin van je koihobby wil je zowat alle soorten in je vijver hebben....maar dan komt de ontnuchtering !

Tja, het wordt toch een kakafonie, en je begint je te realiseren dat de schoonheid gewoonlijk teruggaat naar de gosanke. Tenminste zo heb ik het ervaren en ik geloof ook dat meer mensen dit in de koihobby ervaren. Je wordt het nooit moe, de gosanke. Is dit verkeerd ? Neen, natuurlijk is dat niet verkeerd, het is gewoon eigen aan de koihobby !

In ieder geval was het voor mij een plezier om dit filmpje te maken, ondanks het feit dat er geen verkoop tot stand werd gebracht. Tja, het kan niet altijd kassa zijn. Ze kosten helaas een aardig centje, maar kwaliteit moet nu éénmaal betaald worden.

Voor mezelf en natuurlijk ook voor de verkoop te stimuleren, heb ik ook nog enkele kleinere koi uit de vijver met jumbo in een bowl gezet en er een filmpje van gemaakt. Klein ? Tja, wel klein voor mij, maar de kleinste is nog altijd 40 cm en de grootste om en bij de 60 cm, en ze zijn mooi hoor !

Bewonder de showa in de bowl, wat is die in orde seg ! Zou je in de show moeten inzetten, want die maakt behoorlijk kans op een dikke prijs. Ik ben vergeten de showa te meten, maar als ik het in moet schatten, denk ik toch wel een 50-52 cm. De sanke mag er ook zijn en de éénkleurigen zijn éénkleurigen....

Tenslotte op verzoek van sommige klanten, nog even deze koromo showa in een bowl gezet. Deze koi wordt beter en beter en de verwachte menware en hashiware zijn nog altijd een beloftevol onderdeel van de zoektocht naar schoonheid. Zou het er ooit doorkomen ? Wie weet !

Ik ken de showa al lang, en heb er altijd veel plezier aan gehad. Ze heeft me altijd bekoord, en ik herinner me nog steeds het ogenbik van aankoop. De koromo eigenschappen zijn nu pas te voorschijn gekomen, en ik moet eerlijk toegeven, ik was verbaasd om dit te zien, want ik had deze al lang niet meer gebowld.

Let nu eens op het sashi dat bij aankoop nadrukkelijk aanwezig was, en bekijk het filmpje daarna van de showa nu ! Zie je het verschil, en ontkracht het niet het gezever over sashi als de koi nog jong zijn ? Voor mij is het duidelijk, maar het blijft een punt van nodeloze discussie !

Bijzonder is de egaliteit van de koromo eigenschappen. Bij nazicht blijkt dat ik er ondertussen 20 filmpjes van heb gemaakt, maar ze wordt beter en beter. Ze staat in optie voor een tijdje, en ik hoop dat ik ze een thuis kan geven waar ze nog minstens 10 of 15 jaar kan genieten van zichzelf.

 

Meer afbeeldingen

Een kleine attentie is goud waard: afbeelding 1
Een kleine attentie is goud waard: afbeelding 2
Een kleine attentie is goud waard: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

The Untouchable

555

interkoi

555


Kristof_d

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml