De kleintjes houden ook van koi

De kleintjes houden ook van koi

Altijd leuk als er kinderen bij zijn om een koi te kopen, en ze kunnen het niet laten om met water te spelen.

Vind ik helemaal niet erg, en ze mogen van mij gerust eens in het water spetsen. De koi zullen er niet van doodgaan.

Eén van de laatste Momotaro van dit jaar heeft uiteindelijk ook zijn plaatsje gevonden, regio Oosterhout.

Het is er eentje van de onlangs gehouden countdown actie, een actie die blijkbaar toch opvolging kent, want dat zijn er nu toch al enkelen die door deze actie zijn verkocht.

Het belangrijkste vandaag was wel, dat één van de grootste kleppers vandaag ook van eigenaar verwisselden, namelijk deze enorme sanke van Sakai FF. Als ik dit soort koi enkele jaren geleden had kunnen aanbieden, dan zou ik de enorm blij zijn geweest. Toen ging het echter niet door omstandigheden, maar die tijd is voorbij, en Theo is er bijzonder blij mee...

Het is niet de vijver die het doet om koi op deze leeftijd reeds naar 69 cm te brengen, het is niet het eten, het zijn ook niet de omstandigheden, maar in mijn ogen een combinatie van genen en omstandigheden. Je kan geen reuzen uit kabouters kweken, uitzonderingen misschien daargelaten...

Het lijkt er zelfs op dat ik een bepaald respect heb verdiend bij Kentaro, want hij is vriendelijk geworden. Of zou het zijn omdat ik hem regelmatig tegenkom bij Momotaro en dat hij ziet dat ik ook een regelmatige klant ben, zij het een klein visje…

Het is nu niet zo dat ik Momotaro op een zijspoor zet, want ik ben geen shopper, en ik zal er nog altijd trouw naartoe gaan, maar als ik vraag, neen smeek om goede koi voor een menselijke prijs te kunnen kopen en telkens "nee" op het request krijg, tja, dan moet ik iets anders zoeken.

En ik laat me niet te lang ontmoedigen want gewoonlijk vind ik wat ik zoek, en momenteel ben ik naar de grote Sakai FF overgestapt, zeg maar vreemd gegaan. Was het verleden jaar Ueno, en een lichte touch Sakai FF, dan is het merendeel momenteel Sakai FF, en ik zal wel zien wat de toekomst brengt.

De goede koi bij Sakai FF wegkapen blijft nog altijd een moeilijke zaak, zelfs nog moeilijker dan bij Momotaro, maar ik denk dat ik nu stilaan mijn weg daar heb gevonden.

De sanke die vandaag verkocht werd is een sanke waar we aan gaan werken. Ik, en ook Ben, zien hier echt toekomstmogelijkheden in voor het grotere werk. Ik weet uiteraard waar ze naartoe gaat, en ik weet ook dat de koi hier goed evolueren. Ik trek 3-4 jaar uit voor deze sanke, en dan komen we erop terug. Nog even in ogenschouw nemen dat deze sanke slechts net 2 jaar is geworden en al de gezegende lengte van 69 cm heeft. Moet ik er nog een tekening bij maken ?

De volgende die ik nog ergens wil stationeren is deze sanke 1510010. Een sanke die je ook niet moet onderschatten. Datgene wat deze sanke moet maken zit klaar. Misschien iets minder qua patroon, maar qua bouw en kwaliteit met dezelfde genen geschapen. Als ik hier nog een goede plaats voor vind, dan heb ik vermoedelijk een aantal goede koi om de toekomst hoopvol tegemoet te treden.

Onderschat ook zeker niet de koi die nog in Japan zullen verblijven, zoals deze sanke, waarvan het filmpje helaas niet goed gelukt is, maar dat volgens mij een hoogvlieger kan worden.

En dan nog de koi die ik nooit verwacht had om aan te kunnen kopen, en die ik had zonder dat ik het zelf wist, want ik stak plotseling mijn hand op en ik had haar. namelijk deze Super Big Rose.

De toekomst ziet er zalig uit, nu alles nog bevestigen.

Na mijn subtiele aankondiging gisteren in het nieuws over de overkapping van Ronny, kreeg ik onmiddellijk antwoord in de vorm van 2 foto's over zijn nieuwe overkapping die geplaatst werd door vijveroverkappingen.nl. Ik moet zeggen het ziet er gelikt uit…

Ben je er nog niet uit voor dit jaar ? Deze vijveroverkappingen zijn bijzonder professioneel opgebouwd, makkelijk op te bergen, en prijstechnisch een staaltje kunst. Wacht niet te lang, wees er op tijd bij…

Meer afbeeldingen

De kleintjes houden ook van koi: afbeelding 1
De kleintjes houden ook van koi: afbeelding 2
De kleintjes houden ook van koi: afbeelding 3
De kleintjes houden ook van koi: afbeelding 4
De kleintjes houden ook van koi: afbeelding 5
De kleintjes houden ook van koi: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240