De kop is eraf

De kop is eraf

Is het de 35ste of de 40ste trip naar Japan ik weet het niet meer, maar of het een succesdag zal worden weet ik nog niet.

Van het treinstation recht naar Momotaro, want ik wou eerst en vooral de Azukari koi filmen. Ik had er nog 7 stuks in Azukari zitten, maar eerst nog wat tosai kijken.

Er waren een aantal vrouwelijke tosai van goede kwaliteit te koop, maar Darren was me voor en kocht de beste 16 van de ganse vijver op. Niet dat ik het erg vond, want dit zijn vrouwen, maar geen gegarandeerde vrouwen. Zolang het geen mannen zijn, zijn het vrouwen, dat is nu eenmaal het systeem en goedkoop waren ze ook niet.

Er waren ook nog enkele vijvers met flinke mannen, maar ik heb me ingehouden, want ik wou eerst de veiling afwachten nu dinsdag. Er zit daar zoveel moois tussen, en dat wil ik absoluut niet missen. Of ik er te pakken krijg dat weet ik nog niet, we zien wel.

Dan maar even de jumbo koi gefilmd want ik weet dat dan iedereen staat te geilen. Bovendien moet je dit in het echt zien. Dan de Azukari…

Ik moet zeggen dat de Azukari er bijna allemaal 110% uitzagen, wat me gelukkig stemde. Eentje had een wat mindere ontwikkeling achter de kiezen, maar dat kan gebeuren. We gaan ze één voor één onder de loupe nemen.

Alle koi zitten overal in de vijvers verspreid, dus we moeten eerst uitzoeken waar ze allemaal zitten. De eerste aan beurt is de showa van Joyce en Roel. Weinig op aan te merken zou ik zeggen, integendeel….die gaat het wel maken….

Een filmpje toen ik ze aankocht als tosai in april vorig jaar mag niet ontbreken.

Een kohaku die in mijn ogen flink gescoord heeft is de kohaku van Raymond. Een groeikanon zou je het kunnen noemen en de uitstraling liegt er ook niet om. Van 58 naar 62, een mooi resultaat.

Een showa die een paar akkefietjes heeft gekregen, maar er desondanks geweldig uitziet is de showa van Johan. Op de staart helaas wat secundair hi, en op de kaakpartij wat beni dat moet weggehaald worden. Normaal geen probleem, de vraag is of het zich voort zal zetten of niet !

Dan een showa die enorm heeft gepresteerd in mijn ogen. De kwaliteit spat er vanaf, en van 55 naar 60 cm gegroeid en is daarmee de recordhouder. Wordt dit geen 80cm ? Dan weet ik het ook niet meer. Het sumi op de kop is zich volledig bij elkaar aan het trekken, en dit wordt een knaller hoor ! Deze showa is nog niet verkocht !

De kohaku van Ronny was in december mijn lievelingsbeest. In de wandelgangen kreeg ze nogal wat kritiek, maar als je werkelijk de kwaliteit, het shiroji en het voorkomen bekijkt…ik hou van dit soort kohaku.

Dan kom ik tot mijn 2 toppers. De sanke van Patrick die iedereen zou moeten bekoren. Bekijk deze goed, want ik ga hier geen woorden aan vuilmaken. Een klassebeest net zoals de volgende.

En dat gaat over deze showa. Nu eerlijk gezegd kan ik hier lyrisch over worden, maar ik gun het de eigenaars van harte !

Zo dat was zowat de samenvatting wat betreft de azukari. Ik geef het een 92,5 op 100, jullie ook ? Klik dan op 1, vind je van niet, klik dan op 2….(doen !!!)

Plotseling voel ik de sensatie naar boven komen…daar is het….mijn momentum….ik ben er nog niet helemaal uit, ik ben nog volop met de onderhandelingen bezig, maar ik kan het niet nalaten om ze te laten zien.

Ik mocht nog eens mijn ogen de kost geven in een vijver met wat jumbo. Net zoals vorig jaar viel mijn oog onmiddellijk op een kohaku. De adrenaline gierde weer door mijn lijf, en de haren gingen rechtop staan, toen ik ze bovenhaalde….

Wat zeg je van deze kohaku?. Ze is niet perfect, ik moet wel eerlijk blijven. Ze is bloedmooi…het patroon is geweldig, de body liegt er niet om, en het shiroji is van voortreffelijke kwaliteit. Bloed-en bloedmooi..... bovendien is ze nog eens 81 cm…en yonsai….

Vermist mensen toch graag de minpuntjes weten, ze heeft 1 duidelijke shimi en 1 te verwaarlozen shimi, maar beiden zijn eenvoudig weg te halen, geen probleem. Op de rug bovenaan heeft ze 2 lichtere schubjes, waarvan er eentje gewoon een licht schubje is, en het ander vermoedelijk van het netten of van ergens tegenaan schuren, en dat zal hoogstwaarschijnlijk ingevuld worden.

De andere is ook 81 cm en moet ik gewoon even laten zien. Een tancho sanke, yonsai en moet ik nu zeggen dat ze een body heeft om bij weg te dromen. Dat kan je zelf toch ook wel zien nietwaar. Wat kan ik genieten van dit soort koi….big is indeed beautiful….

Ik heb voor mezelf uitgemaakt wat ik ervoor wil geven, maar of ik Daisuke kan overtuigen dat durf ik nu nog niet zeggen. Ik hoop dat ie een goede beurt maakt op de AJYKS dit weekend, dan maak ik misschien een kans.

Zo, ik hoop dat jullie er ook van genieten....

Meer afbeeldingen

De kop is eraf: afbeelding 1
De kop is eraf: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240