De laatste koi verlaten het huis

De laatste koi verlaten het huis

Vermoedelijk zullen dit de laatste koi zijn die Arendonk verlaten.

Ondanks het trieste bericht van gisteren uit Japan, hebben we het niet aan ons hart laten komen, en er geprobeerd het beste van te maken.

De eigenaars van de koi die "verdwenen" is, zijn gisteren op bezoek geweest, hebben een korte maar krachtdadige beslissing genomen, en gaan volgende week mee naar Japan om een alternatief uit te kiezen. Luc, kunnen wij nog mee naar Japan....enkele telefoontjes en alles was in kannen en kruiken.

Tot daar dit hoofdstuk. Wel wil ik nog even zeggen dat je toch de positie van de kweker moet begrijpen. Als hij een koi in een mudpond laat, dan doet hij dit altijd op risico van de klant. De vergoeding die ervoor gevraagd wordt (afhankelijk van de kweker) is geen winst voor de kweker, want hij moet er tenslotte een mudpond voor in bezit hebben, voederen, verzorgen en de zorgen dragen. Ik denk terecht dat hij zal afzien van het houden van koi in de mudpond voor de klant, indien hij nog verantwoordelijk zou gesteld worden voor de meerwaarde van de koi.

Stel dat je een tosai koopt voor 1000 euro, en deze komt er als yonsai uit, en hij vertegenwoordigt op dat ogenblik een waarde van 10 000 euro (extreem geval) dan vraagt hij toch ook niet de meerwaarde van de koi als vergoeding ?

Hij engageert zich om een nieuwe tosai te geven van dezelde kwaliteit zoals jij hem gekocht hebt, en dat vind ik al een mooi gebaar. De koi vervangen is onmogelijk, want van het moment dat hij verdwijnt, wordt deze alleen maar mooier.

Nu kom ik terug op verantwoordelijkheid en ik ga hier volgende week toch eens een nieuwsitem over schrijven om samen met de lezers een soort overeenkomst uit te werken, die vanuit het oogpunt van de dealer, als uit het oogpunt van de klant, een duidelijke maar evenwichtige overeenkomst zou kunnen zijn.

laten we het nu over deze koi hebben die vandaag vertrekken. Er valt weinig over te zeggen, want ik ben ze gewoon vergeten op film te zetten en te fotograferen. Ik heb dan maar een foto en een filmpje gemaakt als ze in de zak zitten, want om ze er nog eens uit te halen, vind ik wat te ver gezocht.

Bekijk hier het filmpje als je wilt. Het gaat hier over een showa van Momotaro die ik gekocht heb op de veiling in 2008, een tancho showa van Momotaro, 2 x mannelijke Dainishi showa, een bijzonder goed evoluerende kohaku van Ooishi, waar ik bijzonder blij mee ben, en een onvermijdelijke Takigawa karashigoi.

Volgende week begin ik volop aan de voorbereidingen voor Japan.

Meer afbeeldingen

De laatste koi verlaten het huis: afbeelding 1
De laatste koi verlaten het huis: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml