De laatste zending

De laatste zending

Inderdaad, dit was de laatste zending in 2022. Vlot verlopen, geen problemen ondervonden, ook geen file gehad en de koi waren allen in goede gezondheid aangekomen. Dat is toch altijd even afwachten.

Ik heb even de vlucht doorgesproken die de koi maken, want het is niet zomaar eventjes koi gaan ophalen. Eerst worden de koi opgehaald bij de persoon die het verst verwijderd is van Hiroshima, de plaats waar momenteel de vluchten vertrekken.

In dit geval is dat Narita die het verst woont, namelijk Komaki, perfectuur Aichi. Komaki ligt tussen Tokio en Osaka, en men moet ongeveer 4 tot 5 uur met de auto rijden om in Okayama te komen. Daar zou Momotaro kunnen opgeladen worden, maar dat was deze reis  niet nodig. 

Van Okayama gaat het verder naar Hiroshima, een rit van om en bij 2 uur. Hier kan je de kwekers uit deze regio verzamelen, zoals er zijn Sakai FF, Sakai Co, Oyama, Takigawa en enkele andere  uit de regio. Van daaruit vertrekt het vliegtuig met een tussenstop Taipei in dit geval.

Vanuit Tapei gaat het rechtstreeks richting Schiphol en dan zit het einde van de reis erop met het vliegtuig. Het vliegtuig komt aan rond 9 uur s'morgens, en daarna wordt het uitgeladen en moet de lading gekeurd worden.

De keuring gebeurd door een aangestelde veearts, die gewoonlijk een X aantal dozen opent om te zien of de koi nog in goede gezondheid verkeren. Je kan dit opmerken aan een speciale tape die gebruikt wordt om de doos terug dicht te maken.

Gewoonlijk is het rond 11.45 dat de koi worden gekeurd en nadat de douane ook de papieren in orde gemaakt hebben worden ze vrijgegeven en kunnen we de dozen verdelen en inladen. We zijn dan ongeveer 50 uur verder. 

Zelf moet  ik een 2 uur met de bus rijden om thuis te geraken, en dan is het tijd om de dozen open te maken en de koi te bevrijden. Zoals altijd een spannend moment en je bent blij als je ziet dat de koi gezond en levend zijn.

Gisteren moest ik 17 dozen uitladen, en niet van de lichtste. Een hele klus met enkele zware dozen van 40-50 kg. Dat neemt alles bij elkaar toch ook nog eens 2 uur in beslag. De totale reis mag je dus rekenen op 52 tot 55 uur  in de doos.

Ik weet niet of koi gevoelens hebben, maar ik veronderstel dat ze blij zijn als ze de vrijheid terug krijgen. Het enige wat ik nu bemerk is dat ze vrij rustig zijn, en als ze vrij komen dat het een tijdje duurt eer ze beginnen rond te zwemmen. Allen hebben gisteren de reis goed doorstaan !

Terwijl ik doos per doos uitpak, zet ik ze even in een aparte bowl, open de zak bovenaan zodat ik er water van hier bij kan doen om de PH waarde wat aan te passen, want gewoonlijk is deze in Japan iets lager dan hier. En als de temperatuur zowat dezelfde is zal ik ze na een tijdje in een grote bowl zetten, filmen en naar hun verblijfplaats brengen.

Rest me enkel nog de filmpjes van de koi te laten zien, en dan reken ik altijd op jullie begrip, want de koi komen juist uit een zak in de minst goede staat. Sommigen hebben wat kneuzingen of kleine beschadigingen, maar gewoonlijk komen ze goed uit de zak. Er zijn soms kleine vervelende technische beschadigingen die na een tijdje snel genezen zijn. Hieronder vind je het overzicht van de koi die aangekomen zijn.

Ginrin showa van Sakai Co 2204001

Sanke van Sakai Co 2204002

Kohaku 2211002 en tancho goshiki 2210014 van Takigawa

Shiro utsuri 2210018 - tancho showa  2211001 en oshiba chigure KA-NA22-1041

Bekko van Tamaura KA-CH21-1111

Bekko van Tamaura KA-V22-0425

Yellow Magic van Sakai FF KA-V22-0443 en KA-V22-04198

Kohaku van Sakai FF KO-V21-4324

Shiro utsuri 2211014 van Omosako

2 Kogane oshiba van Oyama - 01

2 Kogane oshiba van Oyama - 02

2 Kogane oshiba van Oyama - 03

2 Kogane oshiba van Oyama - 04

3 Golden corn van Taniguchi-01

3 Golden corn van Taniguchi-02

En dan zijn er nog 16 golden corn geleverd voor Michael van Interkoi Germany, maar door de één of andere reden ben ik die vergeten te filmen. Die zien er allen wel picobello uit, daarom dat ik alle betreffende foto's bij zal voegen.

Michael zal die in ieder geval azukari laten in Duitsland, en voor verdere info moet je bij hem zijn. Het waren in ieder geval 16 zuivere en aantrekkelijke golden corn die de moeite waard zijn om verder te zien ontwikkelen.

In totaal dus 42 koi, waarvan 27 nisai en sansai, en 15 tosai. Mijn vijvers zijn op dit ogenblik goed bemand. Nu nog zorgen dat alles gezond blijft tot 1 april. 

Ondertussen was de veiling van Momotaro ook bezig, maar heb ik deze niet kunnen opvolgen. Johan echter heeft zijn slag wel kunnen slagen en een interessante showa van 66 cm op de kop kunnen tikken. Je kan hem bekijken in het overzicht van de nieuwste koi aanwinsten.

 

Meer afbeeldingen

De laatste zending: afbeelding 1
De laatste zending: afbeelding 2
De laatste zending: afbeelding 3
De laatste zending: afbeelding 4
De laatste zending: afbeelding 5
De laatste zending: afbeelding 6
De laatste zending: afbeelding 7
De laatste zending: afbeelding 8
De laatste zending: afbeelding 9
De laatste zending: afbeelding 10
De laatste zending: afbeelding 11
De laatste zending: afbeelding 12
De laatste zending: afbeelding 13
De laatste zending: afbeelding 14
De laatste zending: afbeelding 15
De laatste zending: afbeelding 16
De laatste zending: afbeelding 17
De laatste zending: afbeelding 18
De laatste zending: afbeelding 19
De laatste zending: afbeelding 20

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Peter VDB

555


Matthijs

555


Johan D

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml