Extra informatie over Kibi

Extra informatie over Kibi

Het gebeurt niet dikwijls dat een Japanse kweker vrij vlot Engels spreekt en je er mee kan communiceren. Ik was dan ook verbaasd toen ik met Toshiaki San van de Kibi Koifarm contact opnam dat er vrij vlot een conversatie mogelijk was, en dat hij ook de tijd nam om te antwoorden.

Ik ben er nog niet geweest, het schijnt dus een kleine kweker te zijn, maar wat is er mis met een kleine kweker ? Mijn laatste reis was ik van plan om een bezoek te brengen,  maar toen was ook hier corona de boosdoener en was de koifarm gesloten.

Ik was toch benieuwd naar de bloedlijnen van zijn koi, waarvan ik voornamelijk showa en ginrin showa heb aangekocht. Tijdens het gesprek kwam aan het licht dat hij op dit ogenblik zich toegelegd had op het kweken van goshiki sanke, een combinatie dat je niet veel tegenkomt.

goshiki showa van KibiZelf heb ik er een goshiki showa van aangekocht, en ik moet zeggen dat ik het een fraaie combinatie vind. Toeval of niet, maar deze goshiki showa werd nu zaterdag verkocht. Toeval hoor ! Bovendien nog een prijswinnaar op de international junior koishow dit jaar.

Op verzoek vroeg ik hem om een setje tosai te laten zien van de kweek van dit jaar, en hij stuurde me dit filmpje door. Ik ben nog op zoek naar een 20-tal tosai van betaalbare kwaliteit, en waarom niet mijn kans wagen met deze tosai ? 

Uiteraard is op een filmjpe zoals dit weinig te zien, daarom vroeg ik hem om een 20-tal foto's met video van betreffende koi door te zenden. Of hij dit nog gaat doen weet ik niet, maar ik ben toch benieuwd. Een filmpje van de tosai in de vijver werd ook nog doorgestuurd, maar daar kan je in principe niets op zien, juist een gevoelsfilmpje zou ik zeggen.

Ik was natuurlijk ook benieuwd naar de oyakoi van zijn koifarm en prompt kwam hij met foto's af van zijn ouderdieren, die ik hieronder op een rijtje zet. De oyakai van zijn showa komt uit de Sakai FF stal, en als ik me niet vergis zijn de mannelijke tegenhangers eigen kweek.

Ondertussen kreeg ik bericht van Toshiaki San dat de mannelijke oyakoi van Isa zijn en dus geen eigen kweek ! De foto's zijn toegevoegd onderaan.

Wat betreft de ginrin showa, waar ik zelf een klein zwak voor heb, die komen uit een combinatie van een Isa vrouwelijke koi met Hiroi ginrin showa. In ieder geval kwekers van naam en faam.

Ik kan me voorstellen waarom de showa ook dit indringende sumi hebben. Al de showa die ik begin dit jaar gekocht heb van Sakai FF, zijn nieuwere bloedlijnen hebben ook dit doordringende sumi dat welbepalend is voor de uitstraling. 

Vroeger ging ik uit de bol voor showa, door de jaren is dat iets geminderd en gaat mijn voorkeur dikwijls uit naar sanke, maar ik herinner me nog dat ik in extase kon geraken van de showa met uitdagend sumi. Het blijven mooie herinneringen en ik denk dat nog veel koikichi showa als de top uit de rangorde bekijken.

Of ik verder ga met Kibi is nog af te wachten. Het gevoel zit in ieder geval goed. Nu nog hopen dat zijn naam en faam de nodige aandacht krijgen en dat zijn tosai me kunnen bekoren. Hopelijk stuurt hij me een 20-tal foto's en video van laat ons zeggen zijn betere tosai en dan zal ik het bekijken.

 Ondertussen is de veiling van Momotaro nog altijd aan de gang. Laat je fantasie de vrije loop. Ik kreeg gisteren bericht dat de enkelvoudige tosai sowieso tot maart/april mogen blijven, dat is natuurlijk al een geruststelling, want de tosai nu opvangen is niet mogelijk. Waag je kans !

Bekijk hier  het aanbod.van de Momotaro veiling

 

Meer afbeeldingen

Extra informatie over Kibi: afbeelding 1
Extra informatie over Kibi: afbeelding 2
Extra informatie over Kibi: afbeelding 3
Extra informatie over Kibi: afbeelding 4
Extra informatie over Kibi: afbeelding 5
Extra informatie over Kibi: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Peter De Clercq

555


Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml