De mango aanbieding

De mango aanbieding

Ik had voorgenomen om een selectie te maken van de overgebleven mango. Die beestjes zijn echter zo snel en moeilijk te vangen, dat het een enorme opgave is om ze te pakken te krijgen....maar toen kwam de Wim.

Het is mijn gewoonte om de mensen die komen mee aan het werk te zetten, en zo gezegd zo gedaan. Met een sleepnet werden snel alle mango bovengehaald en kon ik beginnen met de selectie van deze overblijvers.

Ze zien er goed uit, maar er zijn er een aantal met openstaande kieuwen, en die moest ik uitselecteren. Ik ga je eerst een filmpje laten zien van de mango, want het zijn flinke beestjes geworden.

Ik heb ze niet echt gemeten, maar ik denk dat de meesten tussen de 20 en 35 cm zullen zijn. Ze zien er gaaf uit, maar sommigen hebben openstaande kieuwen. Het is geen ziekte en ze zijn gezond, maar het is een afwijking waar bij jonge koi altijd naar gekeken wordt in Japan als ze nog heel klein zijn, want het komt meer voor.

Ik mag ze echter niet als goed verkopen, ondanks het feit dat ze er nog heel goed uitzien. Daarom het volgende voorstel aan mensen die graag grote koi laten ontwikkelen met een klein mankementje. 

Je mag ten allen tijde een mango komen uitkiezen voor de prijs van 50 euro als ze tussen de 20 en 25 cm zijn, 75 euro als ze tussen de 25 en 30 cm zijn, en 100 euro als ze boven de 30 cm zijn, maar ik denk niet dat er veel boven de 30 cm zijn.

Het is in ieder geval een mooi aanbod voor mensen die een beperkt budget hebben en toch een mango in hun bezit willen krijgen zoals in het filmpje getoond. Ze kunnen enkel op zaterdag opgehaald worden, en indien zich meerdere mensen aanbieden zal ik ze op een zaterdag allemaal selecteren en in een grote bowl zetten, zodat je goed kan kiezen. Heb je interesse meld het me dan even vooraf aub;

Er blijven er 22 over die ik nog even niet aanbied. Ik probeer ze nog 10 cm extra te laten doorgroeien. Zij zullen pas september aangeboden worden en ze zien er verdomd leuk uit met een lichte oranje kleur die wat verbleekt is tijdens hun verblijf binnen, maar éénmaal buiten zeker zal opklaren. Ik heb een filmpje gevonden waarvan ik verwacht dat ze  deze kleur zullen krijgen.  Dus laat je niet inhouden omdat ze wat licht zijn uitgevallen momenteel.

Ik had gisteren ook beloofd om een filmpje te maken van de kujaku die meer dan positief ontwikkeld, en dan heb ik dat ook gedaan. Ze is nog steeds nisai en een dikke 60 cm groot. Bekijk hier het filmpje en oordeel zelf. De luster, het schelpje, de uitstraling is meer dan positief.

Wim wou ook een vergelijk maken met de mannelijke tosai die overgebleven waren van de selectie van vorig jaar, waar hij er ook ééntje van heeft. Hij heeft me trouwens beloofd om een update te maken van zijn sanke zodat we het kunnen vergelijken. Dit is in ieder geval de laatste sanke van deze serie, en zeker niet de  minste.

Tenslotte heb ik speciaal nog een koi gebowld omdat hij zoveel in de aandacht is voor sommige klanten, maar die om één of andere reden niet verkocht geraakt. Dan wel, dan weer niet, en nu was er weer interesse, maar toen hij vroeg of de koi voor hem geschikt was, heb ik negatief geantwoord, alhoewel hij ongelijk heeft.

Hij houdt niet van hoge ruggen, kleinere koppen, maar nogmaals, in mijn ogen heeft hij ongelijk. Maar het maakt mij niet uit, deze ginrin ogon of ginrin yamabuki van Momotaro heeft zo een geweldige uitstraling, maar vooral persoonlijkheid, dat alle andere symptomen in het niet verdwijnen in mijn ogen. 

Deze ginrin heeft zoveel charisma, dat ik me niet laat ompraten door de koigoden die bepaalde regels en wetten voorschrijven, want deze treed al deze wetten met de voeten en heeft zijn eigen uitstraling die mij kan bekoren. Ik vind hem fantastisch en als jullie dat niet vinden is dat mijn probleem niet !

Vandaag of morgen komt de juiste man op de juiste plaats en zal ingenomen zijn met dit prijsbeest ! De regeltjes kunnen voor mij de pot op, ik kijk naar de koi en niet naar de kwekers of de regeltjes !

En nogmaals, bedankt Wim voor je hulp, het was nodig.

Ondertussen gaat de countdown nog even verder, en bereikt het zijn laagtepunt. Nu verkoop ik iedere week nog degelijke en kostelijke koi, maar deze schiet er telkens over, en ik vraag me af waarom. Het begint nu toch te spannen en de dag dat ze in de anonimiteit verdwijnt nadert met rasse schreden....toch zonde van deze kohaku, maar het zij zo....

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

The Untouchable

555

interkoi

555


The Untouchable

555


Verbraecken Wim

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml