De meest populaire koi

De meest populaire koi

Als er één koi is die overal er bovenuitsteekt als hebbeding, dan kom je terecht bij de Tancho Showa. Dat is de ervaring die ik heb in de jaren dat ik koi verkoop.

Het probleem is echter kort samen te vatten. Als men een tancho showa zoekt, dan wil men nog eens de perfectie en daar knaagt het schoentje, want die zijn niet alleen moeiljk te krijgen, die zijn ook bijzonder prijzig.

Soms lukt het me om tancho showa aan te kopen uit het hogere segment, maar die zijn dan gewoonlijk  net niet. Gewoonlijk neem ik dan een risico met de gedachte dat een mindere god, toch wel eens positief kan veranderen tijdens de jaren die komen.

Het is mogelijk dat dit één van de mogelijke kandidaat goede tancho showa wordt. De tancho is niet perfect, maar het onderliggende sumi kan veel goedmaken door op de juiste plaatsen door te breken en de  juiste accenten te leggen. Wie weet komt er nog sumi op onverwachte plaatsen, dat is niet uitgesloten.

Het shiroji is van buitengewone kwaliteit, en dat is al een groot pluspunt. Ik heb mijn inspiratie wat losgelaten op bijgaande foto en zo kom je tot een verbazingwekkend hebbeding. Dit is waar je natuurlijk naar toe moet werken.

Helemaal zeker is dit echter niet, want het zal jaren duren vooraleer het sumi zich toch manifesteert, en misschien doet het dit helemaal niet. Geloof me, er zijn geen kenners die het kunnen voorspellen. Wel met hun mond, maar niet in realiteit. Ik heb al genoeg gezien en meegemaakt. Praters en kenners zijn er genoeg.

Deze tancho showa heeft een moeilijke periode doorgemaakt na transport, maar nu zit ze weer op de tram. Wat er precies aan scheelde weet ik niet, maar haar evolutie was na het transport om mee te schreeuwen. Ik heb dan ook besloten om mijn beste en doordringenste behandelingskuur te geven en nu is ze er eindelijk bovenop. 

Ik heb ze dan ook even samen met een andere tancho showa in een bowl gezet zodat ik ze kan tonen. Nu kan ik eraan beginnen te werken om ze in de beste omstandigheden te begeleiden, want ik verwacht vooreerst nog geen kopers voor deze "tancho showa in de maak".

Ze behoort tot die reeks koi waarvan ik denk dat ze de moeite zijn om er je tijd en kennis in te steken. Of ik gelijk heb zal de toekomst uitwijzen, want ik heb het ook niet altijd bij het rechte eind. 

Ondertussen kreeg ik nog een filmpje aan van Christof over de koi in de serre. Altijd leuk om te laten zien. Volgende week ga ik een kijkje nemen in de serre om even te controleren. 

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml