De plicht roept ook op zondag

De plicht roept ook op zondag

We proberen de koihobby toch levend te houden ondanks de vervelende corona toestanden die roet in het eten proberen te gooien. Hoe kan je dat beter doen dan kleine activiteiten te organiseren of op route te gaan en je plicht als koidealer te vervullen.

Gisteren was het de beurt om koi van klanten op video te zetten die graag aan de virtuele Holland koishow willen meedoen. Het is een unieke gelegenheid op dit moment ! Geen gezeur of gesleur met de koi, gewoon even bowlen, filmen en klaar is kees.

De hulptroepen werden ingeschakeld, en daarom vertrokken Ben en ik om onze plecht te voldoen. De eerste die aan de beurt kwam, waren de koi van Pascal. Het is een belevenis om je eigen koi in goede gezondheid, goed verzorgd en in een geslaagde vijver te ontdekken en terug te zien. 

Helaas kan ik nu nog geen filmpjes van de koi laten zien, want die hou ik nog even offline omdat ze zullen ingezet worden op de virtuele show. Het is een bizar werkje en we hadden alle gereedschap meegenomen om de filmpjes zo goed mogelijk te verzorgen.

Het is geen werk, het  is een genot om dit te doen, en we hebben er nog altijd een geweldig plezier in datgene wat we doen. Bovendien worden we nog extra vergast om een kijkje te nemen in een oogverblindende tuin.

Pascal heeft oog voor klasse, dat bemerk je. Bekijk de foto's en geniet van de subtiele details en de klassevolle ornamenten die je weervind in de aanleg van de tuin. Hier is een meesteroog aan het werk. Je word telkens verrast met een pronkstuk dat je de adem beneemt, een kunstenaar waardig. 

De afzonderlijke tuingedeeltes zijn een pronkstuk op zichzelf en hier kan je alleen respect voor hebben. Bovendien word je nog eens extra verrast door een 2de vijver die subtiel en verborgen is aangelegd in een afzonderlijk paradijs, waar het gevoel voor kunst niet verborgen wordt. We kunnen alleen maar met bewondering genieten van al dat moois ! 

De koi worden later wel kenbaar gemaakt. We hebben ons best gedaan om de koi zo goed mogelijk voor te stellen, hopelijk zal het de show een extra dimensie geven zodat de koikriebels niet verloren gaan. We gaan het koikichigevoel proberen levendig te houden.

Een korte impressie van de vijvers mag wel niet ontbreken !

De 2 volgende vijvers, of liever gezegd, de 3 volgende vijvers doen er niet veel voor onder. De klasse spreekt ook hier boekdelen, en ik kan alleen maar heel dankbaar zijn dat ze Interkoi hun vertrouwen geven. De vijver is bekend bij mijn lezers, daarom heb ik slechts 2 subtiel herkenbare foto's gemaakt die aangeven waar de klepel hangt.

De koi daarentegen spreken boekdelen. Wat een assortiment koi, die bovendien positief geëvolueerd zijn. Om daaruit een aantal goede te kiezen voor de show is al een kunst op zich. We waren blij verrast, en ook hier geld het gezegde: dank je !

We hebben meer koi gebowld dan we van plan waren. De kans bood zich aan, dan moesten we er ook van profiteren. Ik kon het dan ook niet laten om enkele foto's te maken terwijl Ben de koi manueel in de vijver zette.

Het werd een heuglijke dag waar iedereen die dit nieuwsitem leest van zal genieten. Onze bewondering voor alles wat we gezien hebben is diep gemeend en niet uit de lucht gegrepen. Na alle consternatie van de dag reden we nog even door naar onze groeivijver om daar een kleine controle te houden.

Geen verstoring van de vijver, laat de koi maar rustig rondzwemmen. Enkele koi in een kleine bowl gezet, een afstrijkje genomen, in de kieuwtjes gekeken en het was in een wip en een zucht klaar. Alles in orde. Ik moest wel even een tancho bowlen, want die komt opnieuw in de verkoop. Ruilen is gewoonlijk huilen maar niet in dit geval denk ik.

Hij was normaal verkocht, maar de klant had zijn zinnen gezet op een andere koi, dus even tolerant geweest en de koi omgewisseld. Dus liefhebbers voor een tancho in de opgroei....waag je kans. De prijs inclusief verblijf tot medio oktober is 1250 euro. Ik schat dat de tancho tussen de 55-60 cm zal zijn tegen die tijd.

Normaal doe ik dat niet graag, maar deze tancho is de moeite waard om opnieuw in de verkoop te zetten. Ik had echter wel eerst de verkeerde te pakken, namelijk die van Jordi. Och laten we die dan ook maar even op de film zetten. Ook deze was om en bij de 50 cm.

Tenslotte nog even een vraag beantwoorden van klanten over de Izumiya showa. De ouderdieren van de kleine Izumiya showa is een Izumiya moeder met Dainichi papa. We hadden gegokt op bloedlijven ven Dainichi of Isa, en Dainichi bloed is het geworden.

 

Meer afbeeldingen

De plicht roept ook op zondag: afbeelding 1
De plicht roept ook op zondag: afbeelding 2
De plicht roept ook op zondag: afbeelding 3
De plicht roept ook op zondag: afbeelding 4
De plicht roept ook op zondag: afbeelding 5
De plicht roept ook op zondag: afbeelding 6
De plicht roept ook op zondag: afbeelding 7
De plicht roept ook op zondag: afbeelding 8
De plicht roept ook op zondag: afbeelding 9
De plicht roept ook op zondag: afbeelding 10
De plicht roept ook op zondag: afbeelding 11
De plicht roept ook op zondag: afbeelding 12
De plicht roept ook op zondag: afbeelding 13
De plicht roept ook op zondag: afbeelding 14
De plicht roept ook op zondag: afbeelding 15
De plicht roept ook op zondag: afbeelding 16
De plicht roept ook op zondag: afbeelding 17
De plicht roept ook op zondag: afbeelding 18
De plicht roept ook op zondag: afbeelding 19
De plicht roept ook op zondag: afbeelding 20

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

2 reacties

KONDHO

Waaw, waaw en nog een waaw. Proficiat aan de decorbouwers en figuranten ( mens en dier, persoonlijk springt de hond er uit, sterk beeld ). Zij maar zeker dat je er al velen hebt besmet met het koi virus, maar hou u vooral niet tegen. Dagelijks dosis koiweetjes en we kunnen er weer tegen. Tussendoor toch ook graag de eigenaars van \" het serreke\" even danken, ge moet het toch maar doen. Die twee stukjes rundsvlees van zaterdag zagen er ook wel goed uit en kan ook eens helpen natuurlijk. 


Wim DW

proficiat aan de cameraman/ regisseur -- fotograaf -- heel mooie beelden en/of impressies top gedaan passie en beleving stralen af van B & B doe zo verder


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2008001

ginrin ogon 2008001
Koi Evolutie

1411052

Koi in Japan VERKOCHT 1411052