Ik wist het niet meer

Ik wist het niet meer

Onlangs werd ik geconfronteerd met een plezierige ontmoeting met een showa die een beetje in de vergetelheid is geraakt, maar waar ik prettige herinneringen aan heb. 

Herinner je je nog het moment dat ik door Ryuki Narita werd uitgedaagd om op mijn verjaardag een taart in mijn gezicht te laten gooien ? Ik zou er een bedrag voor krijgen, een aanzienlijk bedrag zodat ik eigenlijk niet kon weigeren. Het is iets wat ik normaal niet graag doe, maar dit kon ik niet over mijn kam laten gaan en daarom dit filmpje met de bewuste taart.

Het was december 2017, en de dag erop, namelijk 10 december zou de event plaatsvinden. Ik besloot dan om een koi aan te kopen, die ik zou verloten in de loop van 2018 door iedereen die een koi kocht waardebonnen te geven. 

Ik weet niet precies meer hoeveel waardebonnen ik gemaakt heb, maar voor iedere aankoop kreeg je 1 waardebon per 100 euro als ik me niet vergis. Het was in ieder geval een hele boekhouding en uiteindelijk werd er via vogelenpik beslist wie de showa zou winnen tijdens één van de opendeurdagen in 2018. 

Ook dit filmpje heb ik na lang zoeken nog gevonden. Het was Peterken die de winnaar via vogelenpik zou aanduiden...Leuk om eens terug te zien.

De bijgaande foto toont nog de showa die ik als prijs zou weggeven, en dit is het filmpje dat erbij hoorde. Ik was erg onder de indruk van dit vat showa, en pas gisteren werd ik wakker geschud toen ik de showa opnieuw kon bewonderen.

Toen ik ze aankocht bij Narita was ze 48 cm en nu is ze precies 60 cm, maar kijk naar de kwaliteit van de showa zoals ze nu is. Ze kan me nog altijd meer dan bekoren, maar er is een ander aspect van het verhaal, dat eigenlijk aanleiding is tot dit nieuwsitem.

Ik wist in godsnaam niet meer wie de kweker was van de showa die in het vat van deze kweker zwom. Ik weet nog dat ik er een zwak voor had, maar vond ze prijstechnisch nogal aan de dure kant voor de verkoop. Met andere reden er is een risico aan verbonden om deze aan te kopen.

Wat is nu het mooie van het verhaal ? Ik zocht even de info op van de showa en lees tot mijn verbazing dat de kweker Hoshikin is. De kweker waar ik dit jaar een groot aantal showa heb van aangekocht. Ik kon echter geen verband leggen tussen de showa van toen en de showa die ik dit jaar aankocht. Stuk voor stuk showa waar ik plezier aan beleefde en waar ik er nog eentje van heb rondzwemmen als ik me niet vergis.

Ja, de laatste van deze showa zwemt inderdaad nog bij mij, nummerke 1911012 is het, de showa waarvan ik verwachtte dat ze als eerste verkocht zou zijn....

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

KONDHO

555


mark

555


beereke

555


Wim DW

555

interkoi

555

The Untouchable

@interkoi 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml