De regeltjes veranderen weer

De regeltjes veranderen weer

Vanaf dit jaar zijn er weer nieuwe regeltjes, net zoals er ieder jaar nieuwe regeltjes worden gemaakt, sommige goed, sommige vervelend. De nieuwe regel is nu dat elke kweker apart hun eigen gezondheid certificaat moeten maken en dat gaat tijd kosten.

Op zichzelf een goede zaak, maar het beïnvloed weer de vrijheid om een koi in Japan te laten of niet. Alles moet op tijd doorgegeven worden wat niet altijd evident is, en de verkoop af en toe verhindert.

Daarom dat ik nu alles al doorgegeven heb van de koi die in Japan moeten blijven en de koi die naar Arendonk moeten komen.

Een gezondheid certificaat zou dan weer een goede zaak moeten zijn, alhoewel ik mij niet goed kan voorstellen op dit ogenblik wat dat inhoud. We komen het wel te weten.

Zo is er in de loop der jaren veel verandert en zijn er vrij veel verplichte regels gesteld. Het zal een kwestie van aanpassen worden. Ondertussen dat ik dit bericht aan het schrijven ben, krijg ik weer een mail binnen met de volgende regels van de Momotaro koifarm.

Het handelt over tosai die van een bepaalde prijs moeten zijn om nog een seizoen extra te mogen blijven. Ik ga de prijs niet vermelden, want dan begin je met je hoofd te schudden en te zuchten omdat het onbegrijpelijk hoog is, en waarvan ik nu al weet dat het voor 90% van de klanten een onhaalbare kaart is.

Vooral het azukari laten van koi is problematisch geworden. Ze moeten soms aan bepaalde financiële voorwaarden voldoen bij bepaalde kwekers, en iedere kweker hanteert zijn eigen stelling.

Het is dan ook iedere keer vechten om te verkrijgen wat je zou willen. Maar we doen ons best en proberen er het beste van te maken. Gelukkig heb ik door de jaren wat ervaring en krediet opgebouwd bij bepaalde kwekers dat zich nu zal lonen.

In bijgaande foto’s is een overzicht getoond van de koi die vermoedelijk in Japan zullen blijven en de koi die naar huis komen...het gevecht is begonnen.

Als ik echter de collectie eens bekijk dan moet ik toch tevreden glimlachen...wat een selectie man....

Meer afbeeldingen

De regeltjes veranderen weer: afbeelding 1
De regeltjes veranderen weer: afbeelding 2
De regeltjes veranderen weer: afbeelding 3
De regeltjes veranderen weer: afbeelding 4
De regeltjes veranderen weer: afbeelding 5
De regeltjes veranderen weer: afbeelding 6
De regeltjes veranderen weer: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240