De roep naar  kleintjes

De roep naar kleintjes

Onverwacht, want het is niet mijn specialiteit, maar de roep naar de kleintjes is groter dan ik verwacht had. Ik heb er nog niets speciaal mee gedaan, maar na de show volgende week, zal ik een zaterdag organiseren om deze kleintjes te presenteren.

Ze ondergaan nog hun quarantaine, maar het wordt tijd om ze te tonen. Er rekening mee houdende dat ik volgende week zaterdag en zondag niet open ben wegens de show in Merelbeke, zal ik de zaterdag erop een speciale presentatiedag organiseren voor deze kleintjes want dan zijn ze ook uit quarantaine.

Ik heb ze gisteren even met de Rudy bekeken en ik moet zeggen dat ze er best heel aardig uit zien. De koi werden bijna allen gemeten tussen de 20 en 24 cm. Wat wel opvalt is de zuiverheid van deze selectie. Als het weer het toelaat probeer ik volgende week met Polleke filmpjes te maken van deze knuffeldiertjes.

Ik heb er 2 filmpjes van gemaakt die ik hieronder even zal laten zien. Hoe ik ze ga presenteren weet ik nog niet precies, ik moet nog een formule uitvinden, maar ze zouden ongeveer 350 euro per stuk moeten opbrengen. Ik zal er even over  nadenken. En NEEN, hier zijn geen certificaten van gemaakt. Ik kan dat forceren om toch certificaten te maken van deze koi, maar wil ze daar bewust niet mee lastigvallen. Het heeft totaal geen waarde, en via de website kan je de volledige levenscyclus van iedere koi opvolgen.

Showa van Momotaro 20-24 cm deel 1

Showa van Momotaro 20-24 cm deel 2

Ondertussen kwam Hessel zijn kujaku ophalen. Zijn keuze was ook mijn keuze uit de groep van kujaku. Voor mij was het toen de kashira, nu moet ik een andere kashira gaan kiezen. Ze werd 28 cm gemeten.

Ze was ook flink bijgekomen zoals je op het filmpje kan zien. Er zijn er niet veel meer over van deze serie. Toch een succesvolle reeks die nadien nog aangevuld werden met wat grotere exemplaren. Toen ik gisteren de kleintjes filmde, nam ik ook de gelegenheid te baat om enkele van die 2de serie te filmen

Ik weet niet wat jullie ervan denken, maar ik vind ze bloedmooi. Degene die ik gebowld heb waren allemaal rond de 35 cm, en als ik de rest bekijk, dan zijn die allemaal ongeveer dezelfde maat.

Eentje springt eruit, en die is 42 cm, maar zeker de moeite om te bekijken. Ik wou deze meenemen naar de show, maar de maatvoering is niet  ideaal. Ze zou het moeten opnemen tegen de kujaku van 50 cm en dat is zeker geen voorrecht. Maar die vierstapper lijkt me ook zeker geschikt, ik zal wel zien.

Op verzoek van een klant, moest ik een update maken van een karashigioi van Matsue, die uit de bloedlijn van konishi komt. Het is tegenwoordig een nieuw gegeven om niet langs te komen, maar om een update te maken van een koi.

Hier heb ik natuurlijk geen problemen mee, en ik laat de koi dan ook in al haar facetten zien. Hier is niet veel mis mee of vergis ik mij ? De intensiteit van de kleur doet me eigenlijk meer denken aan een kigoi dan aan een karashigoi, maar wat maakt het uit; Het is een bijzonder aangename kleurstelling, dat is wat belangrijk is.

Het is een kleine moeite om klanten tevreden te stellen. Het is tegenwoordig een dure aangelegenheid om een verplaatsing met de auto te maken. Daarom is een filmpje van hun persoonlijke koi altijd aangenaam om te zien.

In dit filmpje zie je 3 verkochte koi van klanten. De ginrin tancho van Wim, de tancho van John en de uitzonderlijk mooie showa van Marc. Ze moeten bijna allen een hele afstand overbruggen, maar op deze manier kan ik ze ook laten genieten van hun aankoop. 

Erger is het voor deze sanke van Sakai FF. Hij moet van Zweden komen en dat zou niet gerechtvaardigt zijn om even  op en neer te rijden, daarom eventjes deze update vooraleer ze met 4 andere kleppers vertrekt naar Zweden.

Al bij al een rustige zaterdag, maar daar mag  nog wat verandering in komen de volgende weken. Ik ga hier alle festiviteiten of belangrijke dingen eventjes op een rijtje zetten, zodat de mensen het niet vergeten.

de showa van JoeGisteren kreeg ik nog een foto binnen van één van de 3 showa die ik aankocht eind 2020, en waarvan er eentje naar Amerika vertrok na een extra jaar  mudpond. Joe is ontzettend blij met deze showa, en natuurlijk herken ik haar onmiddellijk.

Het ging over de showa SH-V20-1186.  Dit filmpje is van bij aankoop. Informatie over de showa hoe groot ze nu is, is me niet bekend. Maar ze ziet er in ieder geval beloftevol uit.

Ik hoop dat hij er veel plezier aan mag beleven.

***********************************************

Denk aan je inschrijving voor de opendeurdag op 19 juni

***********************************************

Zaterdag 14 mei - presentatie van de kleintjes

***********************************************

Vanaf mei voortaan open op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.
Zondag van 10.00 tot 12.00 uur
Alle andere dagen op afspraak

***********************************************

Volgende week 7-8-9 mei gesloten wegens BKS show in Merelbeke

***********************************************

 

Meer afbeeldingen

De roep naar  kleintjes: afbeelding 1
De roep naar  kleintjes: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

eric

555


eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml