De Show is over

De Show is over

Het doek is gevallen, we zijn terug thuis en de koi zijn tevreden dat ze weer hun rust hebben teruggevonden in een speciaal voor hen geprepareerde vijver.

Alles lijkt goed, je kan zien dat ze blootgesteld zijn aan bepaalde faktoren die hun klasse tenietdoen, maar als je ze even later boven de waterlijn haalt tijdens het zware labeur, het inpakken, dan ze je dat ze alles goed doorstaan hebben.

Ik denk, neen ik weet dat het een zeer succesvolle show is geweest dit jaar. Ondanks de voorspelde hittegolf en de dreiging van het feit dat de mensen zouden kiezen voor een dagje aan zee, was de opkomst gisteren bijzonder hoog. Ik was echt verbaasd dat er zoveel animo was.

Ondanks het geïmproviseerde spektakel, waarbij ik de organisators enkel maar lof kan toeschrijven is de BKS 2019 in mijn ogen een succes geweest. Ook proficiat aan de talrijke helpers, ze hebben fantastisch voor onze vissen gezorgd.

De waterkwaliteit liet geen wensen over en wat mij betreft kan ik alleen maar lovende kritiek geven ondanks de problematische opbouw van de show. Het moet ze bloed en tranen gekost hebben om alles in goede banen te leiden, maar het is ze uiteindelijk gelukt.

Om eerlijk te zijn, was voor mij persoonlijk het laden en lossen een dik pluspunt, want ze hadden me op een plaats gezet waarbij ik niet kon zeuren over dit onderdeel. Ik kon makkelijk overal bij en laden en lossen was geen probleem. Ik hoefde me dan ook niet druk te maken en hier heb ik bijzonder veel respect voor.

Ondertussen zwemmen de koi goed rond thuis en is het een kwestie van opvolgen en de koi goed in het oog houden de volgende dagen.

Bijzonder positief en bijzonder op prijs gesteld is het feit dat de prijzen van de koi bekend werden gemaakt door middel van een papier dat werd opgehangen met vermelding van de naam van de persoon of het bedrijf dat meedeed aan de show. Complimenten hiervoor, het geeft toch dat extra gevoel dat je deelname gewaardeerd wordt….nogmaals dikke complimenten.

Op de bijgaande foto zie je hoe dit werd gedaan en bij de deelnemer kan je dus ook de bijhorende prijzen zien. Bovendien mag ik natuurlijk gedeeltelijk ook de eer opnemen voor de 2 winnende prijzen met de koi die Fabio had aangekocht eind vorig jaar en waar ik natuurlijk ook lang voor heb gezorgd.

Uit respect voor de deelname door Fabio, kreeg hij nog een uitzonderlijk waardevolle prijs in de vorm van een schilderij dat geschilderd werd door een bekende Japanse schilder uit Ojiya, het mekka van de koi in Niigata. Dit werd hem geschonken door het jurylid Duc Nguyen. Een in mijn ogen waardevolle prijs.

Ter informatie nog even een rechtzetting in verband met extra informatie over de dik verdiende Grrand Champion van Hilde en Michel.

Iedereen is een beetje verbaasd over de naam van de kweker, Hirasawa. Hier even een klein woordje uitleg. De naam Hirasawa is een veel voorkomende naam in Japan, net zoals bij ons jansen of peeters. De feitelijke kweker is Mitsukuni Koizumi die gewerkt heeft op de koifarm van Hirasawa, maar die nadien voor zichzelf is begonnen.

Ere wie ere toekomt, maar wie ook de kweker is, de kwaliteit is tenslotte terug te vinden in de koi en het respect is voor de kweker die dit prachtbeest heeft geschapen. Dit sterkt mij nog meer in het feit dat mensen moeten leren koi kopen en geen kwekers, alhoewel kwekers natuurlijk een belangrijke faktor zijn in het gebeuren.

Ik wil ook nog even de aandacht vestigen op een koi die ikzelf bijzonder kan appreciëren buiten de andere en vele goede koi die er zaten, namelijk de prachtige showa van Filip, zie foto die misschien iets meer verdiende, maar nogmaals, hierover geen discussie.

Ik vind ze geweldig en als ik in de mogelijkheid was om een koi zoals deze aan te kopen, dan zou ik zeker niet twijfelen. Ze charmeerde mij bijzonder en ik reken ze zeker tot de top 3 op de show.

Terloops toch nog dikke complimenten voor een vat van een jonge Franse deelnemer met de naam Alexis Dubuc die mij echt kon bekoren. Het waren geen jumbo maar bijzonder goede koi, waar ik hem ook proficiat voor wenste.

Tenslotte nog een kort filmpje met een overzicht van de show en de koi die na de 3 zware dagen nog goed rondzwommen en voor de dag kwamen.

Meer afbeeldingen

 De Show is over: afbeelding 1
 De Show is over: afbeelding 2
 De Show is over: afbeelding 3
 De Show is over: afbeelding 4
 De Show is over: afbeelding 5
 De Show is over: afbeelding 6
 De Show is over: afbeelding 7
 De Show is over: afbeelding 8
 De Show is over: afbeelding 9
 De Show is over: afbeelding 10
 De Show is over: afbeelding 11
 De Show is over: afbeelding 12
 De Show is over: afbeelding 13
 De Show is over: afbeelding 14
 De Show is over: afbeelding 15
 De Show is over: afbeelding 16

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240