Neem toch je voorzorgen

Neem toch je voorzorgen

Het zijn en worden hete dagen met temperaturen die richting 30 graden of erover gaan. Geweldig tijdens je vakantie een ramp als je moet werken.

Zelf heb ik er zelden last van en kan ik goed tegen de hitte, maar toch raad ik de mensen aan om er rekening mee te houden dat de temperaturen in de vijvers ook snel flink omhoog kunnen gaan.

Persoonlijk hou ik er altijd van om vrij veel stroming en zuurstof in het water te brengen, maar als het warm wordt zet ik er nog graag een aerator bij om extra zuurstof te voorzien.

Het zijn tijdens de warme dagen dat er dikwijls rare verschijnselen optreden en dat er alarmerende berichten komen van koi die plotseling in de problemen komen.

Onderliggende problemen die soms nooit aan de oppervlakte komen maar die wel aanwezig zijn, komen plots te voorschijn en zorgen voor de nodige problemen.

Het zijn soms eenvoudige ingrepen die je kan te voorschijn toveren om extra zuurstof in je vijver te bekomen. In dit geval het ik een vernauwing op de uitvoer geplaatst waardoor ik de uitstroom boven het waterveld kan richten en de nodige zuurstof in het water gebracht wordt. Het kost in principe niets, maar heeft veel invloed.

Je kan denken dat een zuurstofpomp het nodige doet, maar denk even goed na, het brengt wat brubbeltjes naar boven, die boven water uit elkaar spatten, dus brengen enkel wat beweging in het wateroppervlak.

Niet slecht hoor, want door de golvende beweging krijg je natuurlijk meer oppervlak in het water waardoor de opname van zuurstof ook verbetert, maar echt veel zoden aan de dijk brengt het niet.

Ik wil het spetteren van water in het water horen, het gevoel van zuurstof pompen in het water is volgens mij de beste methode. Een 2de manier die ik gebruik is het opzetten van een aerator.

Bakken zuurstof komen zo in het water en ik zie dat het de koi goed doet. Tevens brengt het volgens mij ook wat verkoeling in het water, want hitte is goed, maar ook gevaarlijk.

Eén groot nadeel ! Vroeger kon ik dit type aerator eenvoudig aankopen, ze waren prijstechnisch niet overdreven duur. Nu kan ik ze echter nergens meer vinden in deze uitvoering.

Is het wijsheid ? Als je koi spelen in de bron van zuurstof lijkt het juist alsof je kleinkinderen in de speeltuin rondstoeien en schateren van plezier…het kan niet slecht zijn….

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137