Zomerse mogelijkheden

Zomerse mogelijkheden

Het is geen koiweer, toch zeker niet om koi te verkopen op dit ogenblik. Het wordt zaterdag 32° heb ik me laten vertellen door google, maar misschien behoort deze periode wel tot je mogelijkheden om interessante deals te maken.

Daarom zal ik zaterdag extra mijn best doen om mijn beste beentje voor te zetten, en het zijn serieuze benen ! De koi overzetten hoeft niet, je mag zelf kiezen of je de koi al wil overzetten of nog een tijdje wil wachten, maar niet later dan 15 – 30 september, want daarna moet ik nieuwe richtlijnen tekenen voor de nieuwe koi.

Je slaat dus 2 vliegen in één klap, namelijk mijn intentie om goede koi voor een habbekrats durf ik niet te zeggen, maar voor een vriendelijke prijs aan te kopen. Deze tactiek ga ik trouwen blijven hanteren tot de koishow in Arcen, ik zou zeggen: Maak er gebruik van !

Een filmpje van de mogelijke aankopen laat ik je graag zien en kijk goed, want er zitten kanjers van koi tussen. Kom nu aub niet als je kleine visjes wil, want dat verkoop ik niet en dat wil ik ook niet verkopen.

Ik heb een voorkeur voor grote koi, of koi die groot kunnen worden, dat is nu eenmaal mijn handelsmerk. Ik hanteer de filosofie om een breed gamma van goede degelijke koi aan te kopen, en dit niet te beperken tot een paar kleppers, maar vooral een breed spectrum, en dat zul je merken.

Het feit dat we jaar op jaar, show na show altijd met “in onze ogen” de best en moeilijkst haalbare prijs in huis halen, bewijst waar we mee bezig zijn. Welke prijs zul je je dan afvragen ? Heel eenvoudig de prijs van “adult tategoi” en dat bewijst voldoende als je er goed over nadenkt.

Ik ben op dit ogenblik op fietsvakantie, dat zul je misschien wel gemerkt hebben, en raar maar waar, als ik er een paar dagen op uit ga gebeuren er altijd rare dingen die ik liever niet heb. Een kapotte pomp of een koi die plots ziek wordt, het is altijd wat.

Nu is het gewoon een paaiende vijver. Toen ik om 9 uur s’morgens nog even de algemene controle wou maken was het a la guerre…een orgie van jewelste….Het enige wat ik kon doen, was het eten op nul zetten, en de verversing wat hoger, de rest zal wel door de koi zelf gedaan worden.

De abdij van Herkenrode

De Belgische Koi Show heeft dit jaar een moeilijke taak volbracht, namelijk een koishow organiseren op een moeilijke plaats. Ik heb bijzonder veel respect met hetgeen ze gepresteerd hebben. De openstaande vraag is nu, wat volgend jaar. Kunnen ze teruggaan naar hun vorige locatie of behoort dat ook niet meer tot de mogelijkheden.

Het zou toch fijn zijn mocht een Belgische Koi Show blijven bestaan, dat siert de koiwereld en die heeft er behoefte aan. België mag toch mee aan de bakermat van de koi in Europa toegeschreven worden…en er zitten fantastische koi in België !

Toen ik zo hier in de streek aan het fietsen was, kom ik toevallig op een locatie die me onmiddellijk aan een prachtlocatie voor een koishow deed denken.

Uitgestrekte terreinen, prachtige bouwwerken, machtige fietsroutes, alles verpakt in een superlocatie voor koi. Ik heb er geen enkel idee van of dit tot de mogelijkheden behoort, want ik heb geen kaas gegeten van de opzet van een koishow, maar deze locatie werd onmiddellijk in mijn hoofd gegrift als een top of the bill locatie.

Bovendien zou deze plaats ook de juiste eer en de juiste uitstraling tentoon spreiden die koi waardig zijn. Wie weet leest er wel iemand dit nieuwsbericht, want ik heb nog altijd 600 -1000 lezers per dag, en die kan misschien een balletje opwerpen !

Bij deze voeg ik ook enkele foto’s toe en wat geschiedenis van de abdij van Herkenrode, altijd interessant om te lezen en om te weten.

De Abdij van Herkenrode is gelegen in Kuringen, een deelgemeente van de Belgische stad Hasselt. De naam Herkenrode is een samenstelling van het Keltische woord arika, verkleinwoord van ara dat rivier betekent en rode dat open, ontgonnen plaats betekent. Het is dus de open plaats bij de beek. De gebouwen en het omliggende domein zijn sinds 1974 beschermd als monument en historisch landschap.

De abdij werd rond 1182 gesticht door Gerard, graaf van Loon. Hij verkocht een deel van zijn domein aan een broeder uit Aulne, die er een klooster voor Cisterciënzerinnen stichtte. De verkoop was bedoeld om zijn deelname aan de kruistocht te financieren.

Sommige geschiedschrijvers vermelden dat hij verplicht werd om de abdij te stichten door de prins-bisschop van Luik tot verzoening voor het verbranden van de collegiale kerk te Tongeren. Daarnaast gaf hij een aantal tienden als onderpand voor een lening.

Omdat de graaf overleed bij het beleg van Akko, kon hij zijn lening niet terugbetalen en verwierf het klooster aanzienlijke rijkdommen. In 1217 werd de abdij opgenomen in de orde van Cîteaux. Zij was de eerste en werd de grootste en rijkste vrouwenabdij van die orde in de Nederlanden. De religieuzen rekenden zich tot "des nobles dames de l'ordre de Cîteaux du comté de Looz". (adellijke dames van de orde van Cîteaux van het graafschap Loon).

De restauratie van de Abdijsite Herkenrode, de inrichting ervan voor nieuwe bestemmingen, de aanleg van de tuin en de opgravingen worden beheerd door Erfgoed Vlaanderen. Het omliggende landschap wordt beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos, een Vlaamse overheidsdienst. De exploitatie en animatie ter plaatse is in handen van Herkenrode vzw en haar talrijke vrijwilligers onder de leiding van Wim Van Lishout. Wie weet….

Tot zaterdag….

Meer afbeeldingen

Zomerse mogelijkheden: afbeelding 1
Zomerse mogelijkheden: afbeelding 2
Zomerse mogelijkheden: afbeelding 3
Zomerse mogelijkheden: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137