De showa van Sakai

De showa van Sakai

Sakai FF is vooral bekend om zijn geweldige sanke en kohaku, maar de laatste jaren zie je ook vaker meer showa verschijnen; Zelf heb ik ook een aantal showa reeksen aangekocht en ik moet zeggen dat ze toch een bepaalde indruk nalaten waar ik niet  ongevoelig voor ben.

Vooral het speciale sumi is interessant om te volgen. Als ze nog tosai zijn zie je sowieso het kage sumi over een groot gedeelte van de body verschijnen. Maar wat is kage sumi ? Kage Sumi" verwijst in de context van koi naar een specifiek type sumi (zwarte aftekeningen) dat op het lichaam van de koi wordt aangetroffen.

In het Japans betekent "kage" "schaduw" of "silhouet" en "sumi" verwijst naar zwarte aftekeningen. Kage sumi beschrijft doorgaans zwarte aftekeningen op een koi die een schaduwachtig of schaduwrijk uiterlijk hebben, vaak met een zachtere rand vergeleken met andere soorten sumi.

De vraag is altijd of dit zal blijven eens ze ouder worden, en dat is moeilijk in te schatten. Ik heb altijd een zwak gehad voor koi die kage-acjhtige kenmerken vertoont. Het geeft de koi een speciaal kenmerk waar ik een goed gevoel bij heb.

Wel is het zo dat het opmerkelijk is dat het "kage sumi" op sommige plaatsen verdwijnt en overgaat naar shiroji, en dat andere partijen diep zwart worden met een intens diepe sumi uitstraling. Het is vrij onvoorspelbaar.

Een tijdje geleden heb ik deze showa gefilmd en ik wist voor wie deze showa voorbestemd zou zijn. Zondag komt hij zijn 3 reeds gekocht  koi ophalen en ik maak me sterk dat hij dit exemplaar ook zal kopen. Afwachten is dus de boodschap.

Soorgelijke koi van een jaar voorheen waren identiek. Ik kan nog een filmpje laten zien van vorig jaar oktober. Hier zie je nog de kage sumi achtige partijen, maar ik kan je garanderen dat dit nu volledig is ingevuld en dat het kage volledig is verdwenen;  Interessant om op te volgen. Als ik wat tijd heb zal ik ze nog eens filmen. 

Het zijn 2 koi van de veiling die ik via een box heb aangekocht, dus geen afzonderlijke aankopen wat er gewoonlijk op duid dat het patroon wat minder acceptabel is, maar daarom niet zo slecht. Er mankeert wat beni om de showa wat meer populair te maken, maar er zijn mensen die donkere showa ook graag zien. Wat vooral opvalt is dat ze een stevige gevulde body hebben.

Ik heb ze in ieder geval terug in de webstie geactiveerd, want ze hebben op non actief gestaan tijdens de winter. Ik herinner me ook dat Jack een vrij kostelijke box van showa had aangekocht, maar daar heb ik helaas geen informatie meer over ontvangen. Het zou interessant zijn om  hier ook iets over te weten.

Ondertussen blijf ik sporadisch wat filmen en deze sanke 2306004 kwam toevallig ook in mijn handen. Een opvallende verschijning met zijn hamer-achtig patroon op het hoofd, dat altijd zal opvallen als je ze ziet zwemmen. Het sashi is wat zwaar, maar het is altijd mogelijk dat dit door het groeien nog gedeeltelijk wegtrekt.

En als laatste voor vandaag een sierlijke kohaku 2306009 met een stappenpatroon dat tegenwoordig vrij populair is. Vooral Momotaro houdt zich bezig met het kweken van dit soort patronen. Ze kunnen in mijn ogen bijzonder attractief zijn. Momotaro  heeft zich de laatste  jaren toegespitst op kohaku en de ontwikkeling gaat steeds verder.

Dit weekend is Interkoi Ameide geopend:
vrijdag van 15.00-20.00 uur
zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur..
Dit weekend is Interkoi Arendonk geopend:
Zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag van 10.00 tot 12.00 uur

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Johan

Kijk uit naar de filmpjes Jack van de showa van SFF. Toch wel benieuwd naar deze toch wel nieuwe variatie van Sakai.


Jack

Ik kan alleen maar bevestigen wat je benoemt over de SFF showa.
Groeivermogen is meer dan goed , de ontwikkeling van het Sumi het spannendst om te volgen.
Bij alle vier , een vijfde is helaas gesneuveld die groeide letterlijk stuk , is Sumi dominant.
Sumi komt in verschillende stadia's voor , echt toverballen. Hert gaat en komt komt bij een paar.
Misschien zal ik er eens een paar netten aankomende zomer voor een filmpje. Maar hun karakter nodigt niet uit voor deze activiteiten.
Kwa karakter zijn het allemaal strijders !


Eric

Dank je voor de mooie filmpjes 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml