De ultieme diamant....ginrin

De ultieme diamant....ginrin

Ik had eens zin om de ginrin even te bowlen. Ik weet dat ze meestal niet populair zijn, maar dat neemt niet weg dat ik ze graag mag zien.

Ik kan er intens van genieten en net zoals doitsu worden ze absoluut niet geapprecieerd. Is dit het gevolg van vroeger dat men zei dat de kleuren niet intens genoeg waren of dat ze niet groot zouden worden ? Is dit het gevolg van anderen horen zeggen van...ik zie dat niet graag...vreemd...

Het is mij soms onduidelijk, want als je de ginrin van Momotaro soms bekijkt, dan kan je niet voorbijgaan aan de pracht van deze koi. De foto die ik bijgevoegd heb is één van de oyakoi van Momotaro en is 85 cm.

Ik kan het niet laten om altijd enkele ginrin kohaku aan te kopen, maar om deze grootte en kwaliteit te verkrijgen is een ultieme droom die nooit werkelijkheid zal worden vrees ik.

Toch probeer ik altijd met betaalbare ginrin kohaku die op de veiling gepresenteerd worden een degelijke ginrin te laten ontwikkelen. De reden waarom ik het met de kleintjes moet proberen is gewoon omdat ik de grote gewoon niet kan aangekocht krijgen wegens te duur.

Bling Bling is populair in Azië en dan stoot je op vervelende koifanaten die veel geld willen betalen voor een goede ginrin. Let wel een goede ginrin die ook groot kan worden ! Er zitten in de opgroei trouwens ook enkele interessante ginrin kohaku...

Ginrin kohaku - GK-V17-12123

De ginrin bij aankoop 21 cm

Ginrin kohaku – GK-V17-12122

De ginrin bij aankoop 21 cm

Mijn persoonlijke ginrin 1710052

De ginrin bij aankoop

Mijn persoonlijke ginrin is echter van Taniguchi die zich ook specialiseert in ginrin, en soms prachtige exemplaren laat zien. De getoonde ginrin heb ik niet gemeten, maar zijn allen tussen de 45-50 cm.

Dat wat betreft ginrin. Ondertussen krijg ik mooie filmpjes aan van klanten, en ik kan natuurlijk niet verzaken om deze niet te tonen.

Bij één vijver moest op zijn verzoek volgende tekst bijzetten: "Ocharme mijn doetjes in putteke winter, in een niet afgedekte vijver met watertemp amper 7 graden. En ze riepen daarstraks allemaal eenstemmig: is 't eten nog nie gerieëd?

Bekijk het filmpje Maar ik ga je wel niet vertellen van wie deze prachtige vijver is…

Van de Rudy kreeg ik dan weer een onderwater filmpje aan. Hij is trots op zijn koi, en is bijzonder gelukkig met zijn nieuw verworven tosai !

Van een onbekende klant uit het Zuiden van België die gefascineerd is door echte jumbo koi kreeg ik toevallig ook een onderwaterfilmpje aan

Gianluigi is zijn naam, en hij zou dolgraag van een tosai een jumbo van 80 cm maken…veel succes inclusief de moeilijk af te leggen weg !

Als we nu toch vijvers laten zien van klanten, dan laat ik ook nog een filmpje van mijn binnenvijvers zien. Ook de moeite hoor !

Zo zie je maar dat als ik informatie binnenkrijg van klanten ik de website toch levendig kan houden. Het is daarom ook belangrijk dat ik regelmatig info binnenkrijg, zodat ik een voedselbron heb om door te borduren. Doe mee en stuur info op....

DENK ERAAN

Ik ben zaterdag slechts open van 11.00 tot 14.00 uur....

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

DU20062

nidan kohaku DU20062