Kohaku zijn wit met rood

Kohaku zijn wit met rood

Maar dat zal iedereen wel weten...Ik vind het echter een mooi geheel als een vijver vol zit met kohaku. Het heeft een speciale stijl en ik kan er echt van genieten.

Gisteren deed ik mijn rondje om te zien of alles overal in orde was en de koi zwemmen buiten nog allemaal goed rond.

Of er nog een koudere periode komt is af te wachten, maar ik hoop niet dat die bergen sneeuw in Oostenrijk van plan zijn naar hier te komen….dat kunnen we missen als kiespijn, ondanks dat het voor de kinderen best wel eens mooi zou zijn.

Toch kijk ik gefascineerd naar één van de vijvers met kohaku ! Ik kan een vijver wit-rood best naar waarde schatten.. Dit zijn de Matsue kohaku die ik begin dit jaar aankocht.

Ik zou het zelfs niet erg vinden moest ik een volledige vijver met mooie kohaku hebben rondzwemmen, dit in tegenstelling met vroeger. Oeps, er zwemt wel één showa in rond, dat breekt de samenstelling, maar wel op een positieve manier.

Het is te vergelijken met een schilderij van Monet die telkens met een licht accent rood, het schilderij een speciale toets geeft.

10 Jaar geleden zou ik onvoorwaardelijk voor showa gegaan zijn, en de meeste mensen worden op dit ogenblik in het begin van hun carrière ook meestal gefascineerd door showa.

Het heeft iets dramatisch, het geeft een sterkte en een oerkracht door, die je onvoorwaardelijk naar de showa trekken. Vooral de mogelijke menware streelt je blik en doet je honger naar showa nog toenemen.

Door de tijd verandert er echter iets. Niet dat je showa niet meer op prijs stelt, integendeel…maar langzaam groeit het respect voor kohaku en sanke

De verkoop zal nog altijd in het voordeel van de showa uitdraaien, maar het probleem op dit ogenblik is dat ik moeilijk nog showa kan vinden die en betaalbaar en goed zijn, tenminste die beantwoorden aan datgene waar wij een zwak voor hebben.

Nu we het toch over showa hebben wees Ben mij op het volgende onderwerp ! Voor de liefhebbers van extreem grote showa . Deze doet me denken aan de jumbo A hier onder geplaatst. 75 cm en moet nog 3 jaar worden, vergelijk de kop maar eens.

Hij geeft me dan 2 filmpjes door van showa en die moet je maar eens bekijken. Ik vond het wel frapant, en zeker interessant om het te vermelden in het nieuwsitem. Vergelijk de filmpjes en als je een oordeel hebt….

Showa 1811042 die volgende maand afkomt

Shenjin - 108 cm

Nu persoonlijk ben ik geen echte favoriet van Shenjin, want ik mis een bepaalde uitstraling van de koi, een persoonlijkheid die ik niet kan vinden in deze koi, iets wat ik bijvoorbeeld in Lion Queen wel kon vinden.

Ik heb ze echter live gezien en geloof me, ze is bijzonder indrukwekkend. Is er een vergelijk mogelijk ? Oordeel zelf !

VOOR MENSEN DIE NOG OP ZOEK ZIJN

Maar niet kunnen vinden wat ze willen: Zeker eens kijken naar deze prachtige koi.

Meer afbeeldingen

Kohaku zijn wit met rood: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240