De vijver van Bendora

De vijver van Bendora

Zoals ik ieder jaar rond deze tijd doe, en na uitnodiging, maak ik altijd een update van de vijver van Ben…. nickname Bendora.

Zoals ieder jaar is het een plezier om er naartoe te gaan en de evolutie op te volgen, want natuurlijk ken ik iedere koi die er rondzwemt.

Helaas is Hope niet meer. Na 10 jaar trouwe dienst heeft ze het opgegeven, dus nog een laatste hulde aan een opmerkelijke koi, hier nog te zien als nisai.

Ik zal proberen mijn nieuwsitem niet te lang te maken. Ik heb uiteraard alle 8 aanwezige koi gefilmd, en heb het onderverdeeld in een overzichtsfilmpje gecombineerd met een overzicht van zijn tuin, en zo dadelijk alle koi afzonderlijk met een verwijzing naar het moment van aankoop.

Zoals je kan zien is het een klein tuintje, maar de liefde die erin zit is groot. Zijn passie, de koi en de laatste jaren ook zijn bonsai geven een vorm van rust die je kan terugvinden in alle elementen in de tuin. Het is dan ook een klein aards paradijs.

Een overzicht van de koi van Ben.

Showa sixty four of 64. Deze koi werd uit “de rommelbak” aangekocht voor 64 euro. Het is dan ook zijn verdienste om ook een koi die uit de rommelbak komt toch op te werken naar een koi die toch indruk maakt. Uiteraard geeft deze koi een bijzondere kick omdat het heel moeilijk is om dit te realiseren.

Ik heb van deze showa geen filmpje bij aankoop, maar wel toen ze nisai was.

De sanke die ik nu toon is de sanke die de Tategoi prijs heeft gehaald in 2018 op de koishow in Arcen. Ze is nu 66 cm en haar naam is "Nozomi". Ze is nog vrij jong, maar zul je binnen 2 jaar niet meer herkennen. De kwaliteit spat er vanaf en zal ooit de shows gaan afschuimen.

Niemand wou ze in oktober 2017, want ze had ocharme geen kata sumi…een belangrijke leerschool als je het filmpje van nu bekijkt, want ja hoor, er is wel kata sumi.

Eén van mijn persoonlijke favorieten is de sandan kohaku van Taniguchi, haar naam is "Hime". Pure klasse gebaseerd op Sakai bloedlijnen. Een onderschatte kweker die ik ondanks de hinderpalen trouw blijf.

Ik kocht haar als tosai in april 2017. Ze heeft haar verwachtingen altijd in gevuld en ze wacht nog een bijzondere toekomst….

Uit de 1703…reeks zijn vele goede koi uitgekomen die niet naar waarde geschat werden. Haar naam is "Kaika" De serie was betaalbaar maar minder gewaardeerd. Deze showa is nummerke 1703052.

Maart 2017. Ik kocht 72 tosai ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van Interkoi. Zonder succes echter, ondanks het feit dat hier bloedmooie koi uitgekomen zijn, prijs/kwaliteit in acht genomen.

Ik heb er nog eentjes van rondzwemmen. nummerke 63 van de serie en verleden zaterdag is nummerke 1703016 naar haar thuis gegaan….

Het gele gevaarte heet Rémy, genoemd naar mijn jongste kleindochter, maar door Ben uitgekozen om aan zijn vrouw Riny te schenken die verzot was op een gele koi.

Ze waren zo goed als wit bij aankoop

Een showa van Dainichi. Haar naam is "dancing flame", Een oudgediende zou ik zeggen maar ze is ook nog maar 5 jaar.

Mei 2013 Zou jij deze hebben aangekocht toen ze nog tosai was ?

Een kohaku van Momotaro van dit jaar, "Shakira" is haar naam. Ze was ocharme 24 cm toen we ze aankochten. Maar zie je de kwaliteit van deze kohaku of niet ?

Dit is het hupsakeke bij aankoop.. Een ontluikende bloem…Ik ben wel benieuwd wie die maruten sanke die in de bowl zit heeft aangekocht...ik verdenk Rudie met "ie" ervan. Daar zou ik nog graag een update van ontvangen.

Als laatste van de serie de meest beloftevolle op korte termijn, want die begint te evolueren naar datgene wat wij als belangrijk achten, namelijk jumbo met ballen….

Een sanke van Sakai die langzaam naar haar top toe groeit. "Himutsu" wordt ze genoemd. Ze zal de 85 cm bereiken daar zijn wij zeker van. Wat vooral belangrijk is zal zich vertalen in de kwaliteit van het sumi en het beni. Nog enkele jaren….

Oktober 2016, het begin van het wonder. Hier bewijzen wij nogmaals dat koi moeten gemaakt worden en niet gekocht...De koi die nu gaan binnenkomen zijn allemaal, en ik zeg allemaal koi die alles in hun kas hebben om oerdegelijke koi te worden...

Zo dat was mijn laatste bijdrage. Met dit nieuwsitem eindig ik ook de saga van Interkoi. Het was een hele eer om jullie via deze weg dagelijks van een nieuwsitem te voorzien via deze website...

3
2
1
2
3
0
1
2

Meer afbeeldingen

 De vijver van Bendora: afbeelding 1
 De vijver van Bendora: afbeelding 2
 De vijver van Bendora: afbeelding 3
 De vijver van Bendora: afbeelding 4
 De vijver van Bendora: afbeelding 5
 De vijver van Bendora: afbeelding 6
 De vijver van Bendora: afbeelding 7
 De vijver van Bendora: afbeelding 8
 De vijver van Bendora: afbeelding 9
 De vijver van Bendora: afbeelding 10
 De vijver van Bendora: afbeelding 11
 De vijver van Bendora: afbeelding 12
 De vijver van Bendora: afbeelding 13
 De vijver van Bendora: afbeelding 14
 De vijver van Bendora: afbeelding 15
 De vijver van Bendora: afbeelding 16
 De vijver van Bendora: afbeelding 17
 De vijver van Bendora: afbeelding 18
 De vijver van Bendora: afbeelding 19
 De vijver van Bendora: afbeelding 20
 De vijver van Bendora: afbeelding 21
 De vijver van Bendora: afbeelding 22
 De vijver van Bendora: afbeelding 23
 De vijver van Bendora: afbeelding 24
 De vijver van Bendora: afbeelding 25

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

interkoi

Het is natuurlijk spijtig dat nu alle reacties via Facebook zijn verdwenen, maar je mag natuurlijk altijd een nieuwe reactie plaatsen, en liefst dezelfde als de reacties die gezet waren...die waren hartverwarmend.

Riny

😘


Johan

Inderdaad Jammer maar kan helaas mijn reactie niet meer terug vinden ☹️


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml