Een nieuw begin

Een nieuw begin

13 Jaar heeft de oude website haar nut gehad. In 2007 toen er bijna nog geen sprake was van facebook, Ipad, Smartphone of Iphone, was mijn website al innovatief en ik denk dat ik niets fout zeg als Interkoi het hele koigebeuren een andere dimensie gaf, die de koiwereld op zijn kop zette.

De informatie die je toen al kreeg en die je nergens kon vinden was ongezien in die tijd, en na bijna 13 jaar is de machine achter de website helaas wat achterhaald en is ze aan vernieuwing toe.

Ik heb gekozen voor een jeugdige, optimistische en kleurrijke uitstraling. Ik hoop dat me dat gelukt is, en ik hoop natuurlijk ook dat jullie het kunnen waarderen. Voor mij is het ook een volledig nieuwe ervaring, dus ik zal misschien af en toe wel eens een foutje maken...vergeef het me.

Ik heb er lang over nagedacht, impulsief zoals ik ben, en heb de begeleiding tot in de puntjes opgevolgd. Mijn dank gaat uit naar mijn zonen, want zij hebben mijn wensen tot in den treure opgevolgd en de nieuwe website is het resultaat van mijn wensen.

Mag ik het bedrijf van mijn zonen dan ook even aan je voorstellen. inspira, webdesign en online marketing is van mijn zoon Robby.

Er wordt samengewerkt met mijn zoon Vincent die zich specialiseert in social media, adverteren op google of facebook en zoveel meer

Twee kleine bedrijfjes die zich  niet laten verleiden door het grote geld, maar door persoonlijke contacten in een veranderende wereld, maar die weten waar ze mee bezig zijn.

De nieuwe website is volledig door hen gestuurd, waarbij de opbouw van scratch tot dit resultaat volledig zelf is geprogrammeerd. Het voordeel is dat de mogelijkheden ongelimiteerd zijn, en niet afgedwongen worden door externe regelgevers.

Ik heb een aantal dingen aangepast, en misschien zullen jullie even je weg moeten zoeken naar de nieuwe mogelijkheden van de website. Je zal echter snel je weg vinden.

Ik zal regelmatig enkele hints geven om bepaalde zaken via de website te vinden, maar een belangrijk onderdeel waar ik al lang werk van wil maken is het onderdeel om reacties via Facebook te annuleren.

Er zijn ook veel mensen die geen gebruik maken van Facebook en die stonden nu in de kou. Dus vanaf nu maak ik niet langer gebruik van Facebook reacties, maar van een eigen systeem. Op die manier omzeilen we ook de problemen die de Facebook plugin met zich meebracht. Dat alles maakt een eigen reactie systeem veel fijner om mee te werken ! En bovendien heb ik het zelf in de hand, wat fijner is.

Wil je reageren, dan heb je 2 mogelijkheden. Je registreert op de website of je registreert je niet, beide zijn toegelaten, maar wil je af en toe een reactie geven dan zul je je moeten registreren.

Als je je registreert zal je dit kunnen onder je eigen naam wat ik wenselijk vind natuurlijk, maar je kan ook onbekend blijven en je onder een nickname registreren, zodat mensen je niet kennen, en wat ik ook kan begrijpen… Uiteraard kan ik je via je emailadres dat je moet ingeven bij registratie wel herkennen, zodat ik weet wat voor vlees ik in de kuip heb.

Het registreren heb ik bewust eenvoudig gehouden, ik hoef niet alles van je te weten. Je kan bij registratie een avatar opladen die je via het systeem kan kiezen, of je kan een foto van jezelf, je koi of ieder andere foto die je wenst opladen.

Uiteraard is een foto van jezelf altijd meegenomen, want we willen graag weten tegen wie we babbelen, maar het is geen must. Ik vind het vooral belangrijk dat de mensen die niet bij Facebook zijn, nu ook hun duit in het zakje kunnen doen, en ik reken erop dat ze dit nu ook doen…

inloggen

Een paar kleine hintjes bij de nieuwe website. Je kan onder het koi aanbod vanaf vandaag alle koi opnieuw bekijken zoals het altijd het geval is geweest.

De informatie bij het overzicht heeft een kleine aanpassing. Je kan voortaan zien waar de koi zich bevind, zodat je onmiddellijk weet of de koi in Arendonk is of op een andere locatie.

Door de pijltjes (zie rode pijl) kan je van bladzijde naar bladzijde scrollen, per bladzijde staan er telkens 12 koi. De middelste knop is in dit overzicht niet van toepassing.

 

Bij het detail van de koi zul je een bal aan informatie over de koi vinden. Via de pijltjes kan je scrollen van koi naar koi, en via de middelste knop ga je terug naar het overzicht, in dit geval de kohaku. (foto hieronder)

scrollen

Bij het openen van de website zul je aan de rechterkant 3 openklapbare functies zien. Dit spreekt voor zichzelf. Klik erop en ze gaan open en/of dicht ( zie foto hieronder)

openklapbare functies

 

Het nieuwsitem, een belangrijk onderdeel, heeft in principe niet veel wijzigingen ondergaan. Alleen de layout is wat aangepast. Het mooie is dat nog alle nieuwsitems die teruggaan tot het begin zijn opgenomen in het archief, net zoals alle koi die ooit aangekocht zijn.

De voorgaande  nieuwsitems staan nu aan de rechterzijde, en via het archief kan je alles nog eens opzoeken. (foto hieronder)

nieuws

 

Bij het detail van het nieuwsitem kan je weer scrollen door de nieuwsitems, zodat je eigenlijk een heel boek aan informatie kan lezen. Een enorme bron aan koiswijsheid…(foto hieronder)

scrollen nieuws

 

Een belangrijke vraag dringt zich op, en die vind ik belangrijk genoeg om jullie mening te vragen. Dit wordt dan ook bijzonder op prijs gesteld.

Ik heb voorzien dat andere bedrijven eventueel ook nieuwsitems kunnen plaatsen. Om je een voorbeeld te geven, laat ons nu Tjaard van Koikichi nemen. Wil hij ook dagelijks of wekelijks of af en toe informatie via deze website geven, dan zou dat kunnen.

Zijn kennis is overal gewaardeerd, en waarom niet gebruik maken van deze kennis. Hij zou zijn kennis ook via deze website kunnen meedelen.

Ik geef eventuele kandidaat concullega’s een eigen login en paswoord en ze kunnen zelf wanneer ze dit willen, informatie op onze website zetten. Nu zul je je afvragen waarom ik dit doe ? Mijn website is nog altijd een platform dat iedere dag uptodate is en dat nog altijd, ondanks Facebook, bezocht wordt door 500 tot 1000 personen per dag wat een enorm aantal is.

Indien andere bedrijven ook hun verhaal hier willen vertellen, en als het niet alleen commercieel getint zou zijn, maar  nuttige informatie, verhalen of andere willen meedelen, dan zou dat  kunnen. Ik denk dat dit een meerwaarde zou zijn.

Nu  is mijn vraag of jullie als trouwe klanten en lezers dit op prijs stellen ? Uw antwoord wordt gerespecteerd en op prijs gesteld. Of andere bedrijven dit ook willen doen is natuurlijk een andere kwestie.

De volgende dagen zal ik en toe ook wat nieuwe hints geven over de nieuwe onderdelen van de website. Ik wens je veel koiplezier en hoop dat de nieuwe website de nodige ingrediënten bevat om jullie  honger naar kennis te stillen.

We zijn 25 oktober 2019.

 

Meer afbeeldingen

Een nieuw begin: afbeelding 1
Een nieuw begin: afbeelding 2
Een nieuw begin: afbeelding 3
Een nieuw begin: afbeelding 4
Een nieuw begin: afbeelding 5
Een nieuw begin: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

45 reacties

Gerwin

Gefeliciteerd. Ziet er werkelijk top uit. Heel fris en modern.


Ray

Eindelijk kan ik weer reageren, mooi !
@Luc kijk eens naar de kleuren die je gebruikt hebt voor dit reactie gedeelte.
De avatars worden uitgetrokken waardoor de grijze tekst niet goed leesbaar is.


paul

Ziet er mooi, fris en overzichtelijk uit Luc!


Jack

Ziet er heel goed uit Fam.Borgmans. Goed bezig !
Fris en fruitig , moet weer even mee kunnen gaan zo.


Patrick

Mooie website Bompa. 👍
We zouden als koiclub nederland gerust een keer wat willen plaatsen.

Gr

Patrick

The Untouchable

Niet willen Patrick, maar doen! U niks aantrekken van de bouwheer in deze. 😄


Blombeir

Prachtig platform om gebruik van te maken!


The Untouchable

Ongetwijfeld een nieuwe mijlpaal, zoveel is zeker, met veel meer mogelijkheden dan voorheen.
De revolutie is nabij, dat staat vast, maar ik vraag mij wel ernstig af of het aangewezen is dit zomaar te grabbel te gooien voor de concullega's.
Ze kunnen er gebruik maar ook misbruik van maken, maar wat ik vooral vrees is dat ze er GEEN bebruik van zullen maken, ten einde zich niet te verlagen tot een soort lakei van Interkoi Arendonk. Daarvoor is het eergevoel, de onderlinge nijd en jaloezie tussen concullega's in dit kleine wereldje in de lage landen veel te groot. Ik heb compassie met de spelers op dit toneel, de ene al meer succesvol dan de andere, maar uiteindelijk allemaal leurders.

Overigens een dikke proficiat met de nieuwe en geslaagde website, en speciaal voor de zonen die dit gerealiseerd en mogelijk gemaakt hebben.

 Getekend: Che, The Untouchable

interkoi

Bedankt untouchable om me een leurder te noemen, dat heeft nog niemand gedaan...😂😂😂


Jack

Martin ?


Christof

Om op je, onderstaande vraag, te beantwoorden: eerste regel van dit item; de vorige site bestond al 13 jaar....
En 81 jaar is geen probleem om met wat koi te leuren,hahaha.
Trouwens jij draait toch ook al 91 jaar mee, ;-)


Christof

Netjes!  Niks dan lof voor de voor de ganse crew!
En welkom terug, nu kan je weer minstens 13 jaar verder! 👍

The Untouchable

Hoe kom jij aan die 13 jaar Christof? 
Ten eerste een ongeluksgetal, en ten tweede een leeftijd van 81 jaar lijkt mij wel een beetje van het goede teveel. Wat denk jij hierover?


interkoi

81 lijkt me haalbaar. De conditie is er nog...😂


The Untouchable

Het kan snel keren met een mens, onthoud wat ik je hier zeg!


Matthijs

Gaat als de brandweer! Hebben die zoons van je een huzarenstukje op afgeleverd! Chapeau!

Jack

Matthijs , ik begon je al te missen ;-)


Jeroen

En om antwoord te geven op de vraag of er 3de op de site berichten/info mogen plaatsen...
Ik lees ook vaak op de sites van collega dealers van interkoi en bijvoorbeeld tjaard zijn kennis is goud en ik vind het jammer dat hij niet meer op zijn site plaatst, dus als dat centraal hier kan met de berichten van diverse bij elkaar.... GRAAG! Ik kan uren lezen over koi en alles wat er bij komt en lees als jaren de berichten op de site van interkoi met veel plezier.

 Nogmaals groet 
Jeroen


Jeroen

Gefeliciteerd met de nieuwe site!!
Echt een mooie frisse site.
Ik ben heel erg blij met deze manier van reactie geven aangezien ik geen facebook heb en ik dan maar soms via youtube wat berichten plaatsten.
Nu kan ik ook mee discussiëren 😁

Mvg jeroen.


dennie

Ziet er goed uit!!!👍👍👍


ben.

Proficiat met de nieuwe website.   Knap werk team Borgmans.


rob

Ziet er goed uit luc dat hebben je zonen weer mooi gemaakt .
En eindelijk kan ik weer reageren zonder dat s....t facebook . 😅


Andrée en Ludo

Proficiat met de nieuwe website Luc. Zeer mooie foto ook, jullie zien er stralend uit!


Blombeir

Leuk om te zien dat de reacties en avatars gretig gebruikt worden 👏
.
.
@The Untouchable: nee helaas, een ode aan familiegeschiedenis

The Untouchable

Is hier in de naam van reactieschrijver geen tikfout geslopen, en moet die letter "l" soms geen "r" zijn?😂😄😃


Jaap

Proficiat! Prima site, makkelijk te navigeren. 


Polleke

Eerst maar eens een test bericht sturen , 😜 . 


Marcel w

Ziet er super uit de nieuwe site .
Werkt heel makkelijk en is overzichtelijk mijn complimenten voor de bouw van de site .
 


Peterken

Geen reactie over de koi maar wel over de website... Die zijn toch altijd mooi!
 
- Mooie layout
- Toont zeer jong en fris.
- De indeling van de onderwerpen is goed aangepakt.
- Zet aan om te blijven op de website.
- Zeer goed idee om het zoeken naar koi, het bekijken van de filmpjes, de verslagen van koi en leden ongeveer hetzelfde te houden. Hier ook weer is de animatie zeer goed gedaan..
==> Voor mij de aanleiding om direct te registreren en een mooie avatar te kiezen.
==> De concurrentie zal wel staan te kijken met een open mond. Daar ben ik zeker van.👍


Ronny V

Vernieuwend, innoverend en origineel.  Zo kennen we Luc.
Proficiat met je nieuwe website Luc.
Oogt heel tof.


Johan D

Een moderne site , wel nog wat gewoon worden .

interkoi

Kies eens een mooie avatar Jommeke....


Wim DW

eerste impressie is overweldigend en ik denk heel vernieuwend in het koi gebeuren !!!
het zal even duren eer ik het volledig mee heb - maar even wennen en we zijn vertrokken
maar super proficiat !!!

The Untouchable

Uw avatar lijkt mij maar pover.
Zo'n vis heb jij zelf niet eens in uw vijver! Niet stoefen met dingen die je niet hebt hé!


interkoi

Belangrijk: Je moet je eerst registreren vooraleer je kan reageren...niet vergeten...

William

Het is even wennen maar ziet er goed uit hoor ,chapaue 


Robby Borgmans

Proficiat - dit is weer een mooi begin. 😊
@Johan, het is een heel uitgebreide website geworden.
Toen het idee ontstond om reacties te kunnen plaatsen, was ik me maar al te goed bewust dat dit een titanen werk ging worden.
Het begint met een eenvoudige vraag - 'zou tof zijn als men reacties kan plaatsen'.
Maar verwachten dan dat het werkt zoals Facebook en dit is niet echt de bedoeling, maar we gaan het wel laten groeien.
Dus beschouw het een beetje als 'work-in-progress', je mag altijd een mailtje sturen naar arendonk@interkoi.eu met onderwerp 'ideeenbus'
😊

interkoi

Dank je wel Robby


Johan

Robby kan geen duimpje meer plaatsen zoals voorheen of 👍🏻👍🏻👍🏻 En hoe reageer je op andermans reactie ?


Johan

Mooie website erg fris


Johan

Robby bedankt voor je reactie zal zeker meedenken. Maar heel veel grote opbouwende punten zullen we niet vinden want het ziet er fantastisch uit. Mooi stuk vakwerk en een website die klaar is voor de toekomst. Met behoud van de gehele history is maar weinige gelukt. Meeste beginnen weer opnieuw met geheel nieuw concept dus snap de moeilijkheidsgraad absoluut.


The Untouchable

Die Johan 'klein duimpje'
Het wordt hoog tijd dat hij eens een eigen avatar kiest, ipv de dealer na te apen. Wtf . . . 


interkoi

Ik vond Jommeke wel toepasselijk voor Johan...mr untouchable


The Untouchable

Laat die laatste twee letters van 'Jommeke' maar achterwege Bompa Borgmans, zal zo ook al wel goed genoeg zijn. 😄


interkoi

Pffff, het was een hele dag overzetten en zweten, maar  de nieuwe website is eindelijk online....


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur 
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74