Een opzienbarende evolutie

Een opzienbarende evolutie

We zijn in het najaar en gelukkig volgen de updates van koi zich op, iets wat denk ik iedereen toch wel graag ziet gebeuren.

Deze update heb ik zondag na een bezoek aan de klant zelf gemaakt. De plannen waren om een aanpassing van het filtersysteem te maken in wat moeilijke omstandigheden, door de complexe ligging van de vijver in een bloedmooie tuin.

De moeilijkheden zitten niet zozeer in de bouwwerken, maar in de bereikbaarheid ervan, maar Zenkoi zal er vermoedelijk wel een oplossing voor vinden.

Ik kan het natuurlijk niet laten om dan toch enkele koi te bekijken omdat ik weet dat er een specialleke tussenzit waar ik altijd heel benieuwd naar ben.

In april 2016 kocht ik een opmerkelijke kohaku bij Momotaro, die vooral gekenmerkt werd door mij als een potentiële kandidaat om bijzonder groot te worden, en vooral door de intrensieke kwaliteit van het beni en het shiroji.

Het was een eenvoudig nidan patroon met een zwaar voorfront, maar dat zal vermoedelijk de reden geweest zijn dat ik haar toch kon aankopen op de veiling. De koi zou vertrekken naar zijn nieuwe thuis, maar de eigenaar vroeg om de kohaku nog een tijdje bij te houden want ze gingen op vakantie. Zo gezegd zo gedaan….

Maar het noodlot sloeg toe en terwijl men op vakantie was sprong de kohaku tegen een uitvoerpijp veronderstel ik en kijk wat er gebeurde. Ik kon er wel mee schreeuwen...

Ondanks de beschadiging werd er een consensus bereikt en werd de koi toch geaccepteerd zoals ze was en mee naar haar nieuwe thuis genomen. We zouden wel zien of de beschadiging zou herstellen.

Heerlijk om de kohaku nog eens terug te zien na 3 jaar met een bijna 100% herstel van de beschadiging. Als je het weet zie je het nog lichtjes, maar als je het niet weet bijna niet te zien. Dit is toch een bewijs dat het herstel sterker is als je denkt.

Een 2de koi die ik altijd heb bewonder en die ik min of meer voor mezelf heb aangekocht, was deze showa. Het is oktober 2017, en het was toen de duurste koi die ik ooit had aangekocht...

Zelden zie je showa van deze kwaliteit. Zelden kan je zo genieten van een showa met die uitstraling. Het beni, het sumi om van te smullen. Als je dan 2 jaar later komt en je ziet dat ze qua kwaliteit niets heeft ingeboet, dan kan je alleen maar tevreden zijn, en heb je gehoord wat we vertelden in het filmpje bij aankoop ? Goed luisteren dan....zet ze maar in op eender welke show....

Een oudere gediende is deze sanke van Sakai uit Love Symbol, geboren in 2013, en dus op volwassen leeftijd nu van 76 maanden of 6 jaar en 4 maanden.

Er is nog tijd genoeg om te verbeteren en te groeien, en we zien ze slechts in het net, maar er is me beloofd dat er nog een update in een blauwe bowl zal komen in de loop van de volgende weken. Altijd een plezier om te tonen.

De vijver moet echter aangepast worden, en daarom even een klein bezoek om de problemen te bekijken. Zenkoi zal echter de situatie moeten aanpakken, want wij zijn geen vijverbouwers, maar toch kunnen we met raad en daad bijstaan.

De tuin en vijver werd al eens getoond, maar het is nog altijd de moeite om het filmpje te tonen. In het echt is het even mooi als in het filmpje, dus geniet er maar van.

Laten we proberen dit project ook tot een goed einde te leiden

 

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

1 reactie

Riny

Prachtige tuin , van hele lieve mensen ☺


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240