De vijver van David

De vijver van David

Eerst en vooral wil ik iedereen bedanken voor de informatie die me toegestuurd word. Ik wil even vermelden dat ik iedere informatie in de wachtrij heb gezet, want ik kan natuurlijk niet alles ineens plaatsen. Wees dus niet ongerust, ik vergeet jullie niet. Het staat allemaal netjes in rij tot publicatie, en ja... ik ben bijzonder dankbaar voor de toegestuurde info en filmpjes.

Vandaag komt de vijver van David aan de beurt. Ik vond het wel origineel toen ik de video bekeek en toen de koi in een soort vangnet zag rondzwemmen. Dat is natuurlijk ook een manier om te doen, en moet je niet alle koi afzonderlijk bowlen. Verstandige oplossing....

Of het als sleepnet kan gebruikt worden of niet, kan ik zo niet beoordelen, maar daar lijkt het wel op. David zal het ons wel kunnen verduidelijken, maar laat ons eerst het filmjpe bekijken, dan weet je waarover ik het heb.

Bijkomend aspect is ook dat de vijver van David ook zijn plaatsje vind onder de knop van de 222 vijvers die ondertussen al geregistreerd en terug te vinden zijn onder deze knop van het archief. Zo zie je de vijvers van bepaalde klanten over een periode van wel 15 jaar.

Ik heb de koi die in het filmpje voorkomen allemaal achter elkaar gemonteerd, maar wil nog even de link leggen naar de koi toen ze aangekocht werden. Dat vind ik zelf altijd interessant om te zien en te vergelijken, en deze filmpjes heb ik verweven in de tekst van David zelf. Meestal herken ik de koi ook onmiddellijk... Dit zijn de woorden van David: 

Hey Luc,

Afgelopen weekend heb ik dus mijn koi gebowled voor de jaarlijkse meting. In het filmpje ‘alle koi.mov’ kan je al mijn koi zien die ik in mijn bezit heb. En ik heb natuurlijk ook een filmpje ‘alle interkoi.mov’ gemaakt van alle koi die ik bij jou heb aangekocht.

De eerste koi die ik bij jou heb gekocht in 2018 was de showa SH-V18-3216 van Momotaro. (aankoop maart 2018) Voor een man blijft hij goed doorgroeien, 47 cm bij aankoop, vorig jaar 53 cm en dit jaar 61cm. De komende jaren nog wat centimeters erbij en hopelijk nog een beetje body en dan ben ik super tevreden van deze koi.

In november 2018 had je de sanke 1811084 (,november 2018) aangekocht bij Momotaro en meette toen 23 cm. Toen ik beslite om de koi aan te kopen in juni 2019 was ze 43 cm. Op het einde van het seizoen 2019 had ik ze nogmaals gemeten en was ze ondertussen al 50 cm. Afgelopen jaar is ze nog 9 cm gegroeid en komt ze dus uit op 59 cm. Zoals je kan zien heeft ze op dit moment wat last van karperpokken.

In augustus 2019 werd ik eigenaar van de showa SH-V17-10208, (oktober 2017) toen door jullie 69 cm gemeten. Maar toen ik ze zelf nog eens had gemeten in oktober, had ik slechts 66cm op de meetlat staan. Afgelopen weekend heb ik dan zelf 69 cm mogen opmeten. Bij deze koi maak ik mij wat zorgen over het beni dat wat aan het wegtrekken is op de schouder. Of maak ik mij onterecht zorgen ?

Begin dit jaar heb ik mij dan de prachtige kohaku KO-NA19-48 (april 2018) van Matsue aangekocht op aanraden van Ben, en daar heb ik nog geen seconde spijt van. Het is elke keer een plezier om naar deze koi te mogen kijken. Had gehoopt dat ze 75 cm zou zijn, maar het is bij 72 cm gebleven. Maar ze heeft wel wat body gemaakt, en dat had ze echt wel nodig. Dus uiteindelijk ben ik toch wel tevreden  over het resultaat.

Groetjes,
David

David, bij het nader bekijken van het filmpje zie ik dat het inderdaad een sleepnet is. Misschien is het voor meerdere mensen interessant om te weten waar je het hebt aangekocht. Ik krijg er soms wat vragen over, maar de winkel waar ik het ooit gekocht heb, is niet meer bestaande. Dus geeft even de info door aan de mensen die eventueel ook interesse hebben via de reacties. Een beetje sluikreklame kan geen kwaad.

UITZONDERLIJK AANBOD

Voor mensen die van hoogwaardige Doitsu houden, dit is een mogelijkheid die de poort openzet naar dit soort koi. Ze worden aangeboden door mijn collega in Duitsland Michael van Grendelkoi die sinds geruime tijd met mij samenwerkt. Je mag Michael als zeer betrouwbaar, geëngageerd en als 100% koikichi bestempelen. 

Hij heeft begrepen hoe moeilijk het is om hoogwaardige doitsu koi te verkopen en moet zeer tegen zijn zin, de prijs naar beneden halen wil hij toch nog een verkoop realiseren. Het zijn niet de eerste de beste doitsu, dus voor de liefhebbers, bekijk ze even rustig. De koi worden op afspraak naar Arendonk gebracht, tenzij je natuurlijk zelf naar Duitsland wil rijden. het is slechts een ritje van 2 uur.

Een sansai doitsu kohaku van Hiroi

Een sansai doitsu showa van Hiroi

 

 

Laat Een Reactie Achter

12 reacties

Kondho

Proficiat David. Duidelijk te zien dat je gaat voor kwaliteit. Nu weten we meteen ook waar degelijk net te verkrijgen. Dank u.


David

Bedankt aan iedereen voor de fijne reacties.


ThijsAcket

www.fisch-gehege.de is een Duitse winkel die van alles maakt in verband met netten voor koi. Misschien interessant voor mensen die een net willen. 😊


Andrée

Bedankt voor de info van het sleepnet, daar zijn we nog naar op zoek.


Johan

Bedankt voor de Update David leuk om bekende koi weer terug te zien.

Ben erg benieuwd naar de toename van de body van de Matsue komende jaren. Verder fantastische Kohaku veel plezier met de ontwikkelingen.

Ps waarom moet ik elke ochtend ineens opnieuw inloggen ??

interkoi

zal de vraag eens doorspelen.


Roy

Leuke update van de vijver


Wim DW

proficiat met je update David, bedankt voor te willen delen met ons ! mooie resultaten


Jack

Ziet er goed uit David.  Die Matsue dat word en buffel !


David

Het is inderdaad een sleepnet en deze heb ik online aangekocht op de website van wisikoi.nl.
Dat sleepnet geeft mezelf en de koi minder stress bij het vangen, en is dus zeker een aanrader 👍🏻.
En het is zalig om de koi allemaal zo samen aan de oppervlakte te zien liggen 😍.


Ronny V

Die showa SH-V18-3216 is erg goed geëvolueerd. Dat sumi is geweldig.

David

Bedankt Ronny


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

DU20062

nidan kohaku DU20062