De vijver van Dieter

De vijver van Dieter

Af en toe krijg ik nieuws binnen van Dieter die enkele jaren geleden een purichina van Okawa aankocht als ik even mijn gegevens bekijk en 2 jaar geleden een beloftevolle sanke van Momotaro.

Voor zover ik kan beoordelen heeft hij bijzonder veel plezier aan zijn vijvertje en stelt me er ook regelmatig vragen over. Het is één van de vele mensen die mij dagelijks vragen stelt, en ik probeer daar altijd ook een gepast antwoord op te geven. Niet altijd eenvoudig op afstand, maar ik doe mijn best.

Zijn vijver is zijn plezier en zijn koi zijn gegarandeerd zijn lievelingetjes, dat kan je wel zien als je de video bekijkt, want hij verwent ze met hartige hapjes. Ik kan het me niet goed herinneren maar ik geloof dat de eerste koi die hij bij Interkoi kocht een platinum ogon of purachina koi van Okawa aankocht. 

Ik heb even in mijn bibliotheek rondgesnuffelt, en ja hoor, dat moet hem zijn. Wat ervan geworden is weet ik niet, maar in 2020 kocht hij een echte tategoi sanke van Momotaro aan. Het was een mannelijke koi uit de befaamde reeks van de eerste online veilingen volgens mij. Ik heb een filmpje bij aankomst gevonden, en volgens Dieter doet hij het goed !

Zijn liefde voor koi spreekt ontegensprekelijk uit zijn filmpje en zijn commentaren en het is zo dat de meeste mensen hun liefde voor koi ervaren. Houden zo Dieter en breng ons in de loop van het najaar nog maar eens op de hoogte.

kohaku van MomtaroOndertussen kreeg ik ook  nog enkele foto's en commentaar mee van een tevreden klant uit Zweden. Het zijn van die koi met een geweldige body, apart patroon die indruk maken. Deze kohaku viel dan ook meteen op toen ze aangeboden werd op de veiling.

Zijn commentaar was duidelijk: "She is fantastic, skin quality  and the body is coming, 1 week then they are coming in". Met andere woorden zullen ze volgende week van de buitenvijver naar de binnenvijver gaan. Dit is een normale procedure in Zweden en Noorwegen. Het doet me altijd plezier als er tevreden klanten zijn.

Met haar 68,5 cm en behoorlijke body ook een kohaku om op te volgen. Ik ben natuurlijk benieuwd hoe deze de winter binnen zal  overleven,en of het beni de strijd aan zal  kunnen.

Zelf hou ik wel van die speciale patronen, en ondanks dat dit als een sandan kohaku kan geregistreerd worden, geeft de tekening op het hoofd toch een aparte uitstraling.

Dit wordt skitsuke genoemd in het Japans (uitgesproken skitske). Ik weet niet precies wat het wil zeggen, maar het wordt vertaald als "dressing." 

Misschien heeft het te maken met de manier waarop het beni over het hoofd is gecentralisseerd naar de neus en kan als dressing worden omschreven, maar dat is een eigen benadering.

 

 

Meer afbeeldingen

De vijver van Dieter: afbeelding 1
De vijver van Dieter: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Dieter

555


Frank K

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml