Een dodelijke kohaku

Een dodelijke kohaku

Hij kwam voor een goede kohaku met mogelijkheden om een prijsje te halen volgend jaar op één van de shows. Tja, dat is altijd een moeilijke opgave natuurlijk, want je weet niet wat de concurrentie inzet, en daar ben je van afhankelijk.

Een kohaku die in mijn ogen meer dan voldoet aan bepaalde eisen is kohaku 2010005, die ik dan graag even in de bowl zette. Het is in mijn ogen een kohaku die aan veel eisen zal voldoen, toch zeker als ze de kans krijgt om verder te ontwikkelen in een goede vijver.

Joris heeft een vijver van 40 kuub met een niet te grote bezetting, dus dat was al een pluspunt. Volgens mij had hij ook verstand van hoe hij de koi moet grootbrengen, en als je daar de faktor aan toevoegt dat deze kohaku extra goed zal ontwikkelen in zijn vaste verblijfplaats, dan ben je op de goede weg.

Ik weet uit ervaring dat de ontwikkeling van koi zoals dit stukken positiever verloopt als ze in hun uiteindelijke omgeving zitten zonder stress om gevangen of gepresenteerd te worden. Ze is nu 65 cm gemeten wat niet onverdienstelijk is, maar het houdt ze toch even in bedwang hier wat betreft de ontwikkeling. Ik geef hieronder even mijn evaluatie van deze kohaku, en wie het niet met me eens is mag me dat gerust vertellen.

Kohaku 2010005 van Momotaro die volgende maand 3 jaar wordt:

Patroon: 8,5 op 10 
Shiroji: 8 op 10
Beni: 9 op 10
Kiwa: 7,5 op 10
Sashi: 7 op 10
Backbone: 9 op 10
Ozutsu: 7,5 op 10
Odome: 7,5 op 10
Bouw: 8,5 op 10
Uitstraling: 9 op 10
Geschatte grootte toekomst: 80-85 cm
Foutenlast: weinig of geen
Prijs: menselijk maar correct.

Helaas kreeg ik een antwoord dat ik de laatste tijd iets te veel moet horen ! De prijs is boven budget ! Het is tegenwoordig een standaard antwoord waar ik helaas geen tegenwerk op kan bieden. Ik heb de meeste koi al in prijs vermindert om tegemoet te komen aan bepaalde wensen.

Zonde want ik vond dit een pracht van een kohaku die ik graag de kans zou hebben gegeven om verder te ontwikkelen. Zou deze een kans maken op een show ? We zullen het gaan zien volgend jaar, want dan zou ik ze mee kunnen nemen naar de Belgische koishow bijvoorbeeld. 

Als ze nu 65 cm is, dan zal ze tegen die tijd nog wel een paar centimeter gegroeid zijn en tegen de 70 cm aanhikken. Een mooie maat om ze in de show te presenteren.  Ik had ze graag verkocht, maar het is me helaas niet gelukt....zonde voor mij, maar ook een gemiste kans voor de kohaku en de mogelijke koper. Voor de rest was er gisteren niet veel te beleven, enkel het bezoek van enkele profiteurs en daar wil ik geen woorden aan vuilmaken, dat is het niet waard ! 

Ik heb het gevoel dat we de aangename zomerdagen hebben gehad, en dat we verder gaan op het rustige, maar oh zo fijne septemberweer. Regen is goed, we hebben regen nodig, maar laat ons ook profiteren van de nog resterende dagen die een rustige overgang kunnen betekenen tussen de zomer en de winter.

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

interkoi

555

The Untouchable

555

interkoi

@The Untouchable 555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml