De vijver van Kris en Reinhold

De vijver van Kris en Reinhold

Een vijver die zeker de moeite is om eens te laten zien is de vijver van Kris en Reinhold. Minder bekend, maar zeker gewaardeerd.

Vader en zoon komen al jaren in Arendonk, en kiezen samen hun koi voor hun vijver. Verleden week ontving ik onverwachts een mailtje met de volgende inhoud:

Hey Luc,

Hopelijk gaat alles goed daar in Arendonk! Na een moeilijke opstart met de gebruikelijk parasitaire en bacteriële plagen van een zwakke winter en kwakkel lente, is het koijaar hier eindelijk begonnen.

Het water is ruim 22° graden warm en de vissen hebben er weer zin in... ze vreten iets af !! Naast het filmpje even een mini-update van de verschillende vissen die van Interkoi komen in de 50kuub vijver:

De vijver van Kris en Reinhold

De bijhorende filmpjes hieronder zijn van bij de aankoop van de koi, dus niet zoals ze nu zijn !

De Hoshikin kohaku (1204035) en Kanno maruten sanke (1204009) maakten deel van je azukari project uit 2012. Beiden waren in oktober 2012, 46cm toen ze naar hier kwamen. De sanke is helaas slechts enkele cm gegroeid sindsdien. De kohaku heeft het beter gedaan en is nu ongeveer 53cm. Beiden blijken trouwens mannetjes te zijn. natuurlijk moeilijk te sexen als ze nog tosai zijn !

Taniguchi kohaku met speelse patroon (1302086). Deze vis is een krachtpatser geworden en heeft niets aan patroon, kleur of huidkwaliteit ingeboet. Traag maar zeker is ze naar de 70cm aan het groeien. Bij een laatste meting in maart tikte ze 64cm aan.

Taniguchi ginrin Shiro Muji (1311003). By far de meest eigenzinnige en eigenaardige koi in mijn vijver: een wroetend varken dat geen vrees heeft voor schrammen ! Net zoals bij de meeste tancho kohaku's merk je direct sporen van stress die zich vertaalt in roze schijn. Hiernaast is ze een kolos aan het worden. In maart was ze 70cm en zoals je zelf ziet is het een bulldozer qua body.

Momotaro Sandan Kohaku (KO-OS13-0232) maakt deel uit van de Open Sales collectie die je in 2013 op de kop hebt weten te tikken. Wegens wat gezondheidsperikelen (bacteriële infectie) laat ik haar zoveel mogelijk met rust. Ze is nog relatief rank voor haar iets meer dan 70 cm. Kortom ze heeft nog wat groei in het verschiet.

De akame Kigoi van Katsumi (1403021) is de meest aimabele en elegante vis in de vijver maar ook de grootste ramp in het net, de bowl of meetbak: Met rust laten die handel. Haar kleur is sterker geworden. Ze is nu echt oker-geel maar heeft haar ranke bouw behouden.

De Momo sanke van de oyagoi met onuitspreekbare naam (SA-V13-1159). Buiten enkele schoonheidsfoutjes (sumi op hoofd en plik-plok verspreid over haar lichaam) is dit een groeierke. Mijn inziens zal deze koi behoudens goede gezondheid de 80cm halen in x-jaren. Nu is ze 72-74cm.

Ter info:Tsukitsukemomoko wordt uitgesproken als tskitske momoko. Tsitske heeft betrekking op het rood dat over de neus naar de lippen loopt en is heel erg gewaardeerd door Maeda San. Momoko is vermoedelijk de bloedlijn waar men de mama van deze koi naar verwijst. Momoko is trouwens een heel goede oyakoi, waar ik bijzonder veel offspring van heb gehad

De prijswinnares van de koishow in bokrijk (1503500) heeft na de koishow een dip gekend door aanpassingsproblemen. Haar voorjaar was ook niet echt gelukkig. Ondertussen is ze wel weer naar koishowniveau aan het groeien. Ondanks alles is ze toch 2cm in lengte gegroeid sinds ze hier verblijft.

Ze heeft bovendien net zoals de meeste koi flink aan spiermassa gewonnen. Van de esthetische ingreep waar we vorig jaar beni van haar borstvin hebben laten verwijderen, zie je niets meer.

En nu maar verder voeren en de vissen laten aansterken en groeien. Hoe goed de genen van je koi ook mogen wezen... de mythische grens van 80cm is met ons klimaat slechts voor enkelingen weggelegd. Als het wat meezit in het najaar een update in de meetbak van enkele koi.

Groetjes,

Kris

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240