De vijver van Nathalie

De vijver van Nathalie

Het is al een hele tijd geleden dat ik nog eens een nieuwsitem heb geschreven over een vijver. Het doet me veel plezier om nog eens een vijver in het zonnetje te zetten.

Een korte introductie van de vijver is dan ook op zijn plaats. Zoals je kan zien ademt de hele tuin Japan, van vijver tot aan het bonzai veld. De tuin ademt ook het karakter uit van de eigenaars Nathalie en Ronald, dat zie je, dat voel je...

Nu zul je denken dat het een rare vorm voor een vijver is, maar hier is over nagedacht. Op één van de foto’s zul je zien dat er 2 rode strepen zijn aangebracht.

Daar is een muur gebouwd, waar je in principe op eenvoudige wijze een totale afscheiding kan maken met de “hoofdvijver”. Op deze manier is er een mogelijkheid om op eenvoudige manier een quarantaine gedeelte te maken voor de koi.

Zelfs de filtering en de sturing van de vijver is in die mate aangepast dat de ontstane quarantaine vijver, indien afgescheiden, volledig op zichzelf kan draaien, en als ik me niet vergis ook kan verwarmen.

Persoonlijk vind ik het een uniek idee dat ik nog nergens ben tegengekomen, en als het in de praktijk zou werken zoals het de bedoeling is, dan is het eigenlijk een primeur. Bedenk daar nog bij dat Ronald alles zelf heeft gebouwd, dan mag je hem toch een pluimpje geven.

Nu ben ik blij dat er enkele koi van mij naartoe gaan. De temperatuur van de vijvers zijn op elkaar afgestemd, zodat overzetten in principe geen probleem mag zijn, en eigenlijk dat het zelfs beter is voor de koi. Minder bezetting, minder stress…altijd een voordeel, geen nadeel…

In dit filmpje zie je de koi die Arendonk verlaten, waarbij de sanke van Taniguchi, de ginrin en de tosai van Momotaro naar de vijver van Nathalie gaan.

Toch een prachtige bowl of zie ik dat verkeerd ? De vierde koi, de charmante kohaku van Momotaro, die ikzelf meer dan mooi vind, verhuisd echter naar de vijver van Rudy, die me altijd een filmpje stuurt als zijn koi zijn aangekomen. Het filmpje is wel met een telefoon gemaakt, dus de kwaliteit is niet zo denderend. Zijn vijver is opnieuw bevolkt dit jaar met koi van Interkoi, en dit na een lange rustpauze in het koigebeuren.

Tenslotte vroeg William mij om wat foto’s te maken van zijn nieuwe aanwinst, maar daarvoor moest ik naar de vijver met de Momotaro tosai. Gelukkig had ik hem al snel gevonden, en tijdens het netten zaten er meerdere koi in het net, dus ook maar in de bowl.

De showa met het neusje is de showa van William, maar in plaats van een rood neusje te houden, is het half om half zwart geworden wat een rood/zwart neusje oplevert…..apart. Hier zie je nog het volledige rode neusje.

Ik heb even opgezocht van wie de andere showa in de bowl zijn, en toeval of niet, 2 van de overige zijn nog niet verkocht en zijn de nummers 1611115 en 1611124, de 3de die overbleef is de showa van Paul S. Nu moet ik zeggen dat de koi een verstandige metamorfose maken. Ben benieuwd hoe dit spul er na een paar jaar uit zullen zien.

Ik weet ook niet of je op de ginrin kohaku hebt gelet. Indien niet, kijk dan nog eens goed naar het filmpje en bewonder, ja ik zeg bewonder de gin van deze ginrin benigoi of ginrin kohaku. Ik gebruik liever de benaming ginrin kohaku, want ginrin benigoi lijkt me minder mooi, en ze komen tenslotte uit een combinatie van kohaku en ginrin kohaku.

Zo zie je maar dat mijn dagen ook flink gevuld zijn. Bovendien zal dit mijn laatste nieuwsitem zijn dat ik op eigen bodem heb geschreven. Maar wees niet ongerust, zo rap ben je van mij niet verlost.

Ik zal regelmatig tijdens mijn vakantie wat tijd nemen om nieuwsitems te posten, maar dat zal grotendeels gaan over koi waar ik vorige week filmpjes van heb gemaakt die ik in combinatie met een grondige promotiecampagne ga ondersteunen.

Vergeet dan ook zeker niet de website in de gaten te houden, want er zullen prettige verrassingen uit de bus kunnen komen. Ik zal mijn koi wel missen, maar tijdens mijn vakantie kan je altijd nog terecht bij Interkoi, en zul je ongetwijfeld goed te woord worden gestaan.

Een bezoek is dus een aanrader, en vergeet het niet…tijdens mijn afwezigheid worden dubbele punten gegeven voor de loten waar je een gratis reis kan winnen naar Japan. Samengevat…als je een koi aankoopt ter waarde van 1000 euro, krijg je niet 10 maar 20 loten waar je kans maakt om met mij op stap te gaan. Of dit echter een voordeel is weet ik niet !

Meer afbeeldingen

De vijver van Nathalie: afbeelding 1
De vijver van Nathalie: afbeelding 2
De vijver van Nathalie: afbeelding 3
De vijver van Nathalie: afbeelding 4
De vijver van Nathalie: afbeelding 5
De vijver van Nathalie: afbeelding 6
De vijver van Nathalie: afbeelding 7
De vijver van Nathalie: afbeelding 8
De vijver van Nathalie: afbeelding 9
De vijver van Nathalie: afbeelding 10
De vijver van Nathalie: afbeelding 11

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240