De vijver van Pascal

De vijver van Pascal

Soms heb je van die dagen dat je iets aankrijgt van een klant, waarvan je gewoon gelukkig wordt.

Zo kreeg ik gisteren van Pascal, dit filmpje aan van zijn vijver. Ik heb het filmpje ook even herwerkt, want het is mogelijk dat het filmpje van Pascal in bepaalde landen geblokkeerd wordt. Ik heb er dan even een ander liedje over gemonteerd, zodat het nu zeker kan bekeken worden. Dus...klik hier als de vorige link niet werkt.

Als je dit filmpje bekijkt, dan straalt het vooral een combinatie van degelijkheid en gemoedsrust uit. Als ik dan een mailtje van Pascal aankrijg met de volgende woorden: Ik zie het als n eer om op de interkoi site te komen. Maar als ik de vijver van martin of willy zie dan stelt het niet zo veel voor. Maar ik probeer alles zo goed mogelijk te doen., dan ben ik nog geroerd over de bescheidenheid die dit uitstraalt.

Bescheidenheid siert, en het is niet echt een Nederlandse eigenschap, maar het is ook niet nodig om zo bescheiden te zijn. Het is trouwens geen eer om op mijn site te komen, integendeel, het is een eer om dit filmpje op mijn site te laten zien.

Wat natuurlijk direct opvalt is het koibestand in de vijver. Geen kohaku, geen showa of sanke, neen, allemaal chagoi, karashigoi of oshiba. Ik herken natuurlijk verscheidene koi, en het is een vijver zoals ik deze nog maar zelden gezien heb.

Voor zover ik op de hoogte ben, heeft Pascal vroeger ook gosanke in de vijver gehad, maar door omstandigheden is hij overgeschakeld naar dit soort koi, omdat de gosanke te kwetsbaar waren. Tenminste zo heb ik het begrepen. Wel begrijp ik af en toe dat zijn wens om terug naar gosanke over te schakelen wel aan de orde van de dag is.

Ik heb door de jaren al heel wat filmpjes van klanten en hun vijver gemaakt, en het is nog steeds een plezier om dit te laten zien. Zonde dat men tegenwoordig liever facebook inschakelt om zijn vijver te tonen, want zo mis ik een beetje eigenheid. Dit is trouwens de eerste keer dat ik een volledig gemonteerd filmpje binnenkrijg van iemand. Anders krijg ik altijd stukjes film aan die ik zelf monteer, en ik monteer die zelfs met veel plezier. Geniet nog van je vijver Pascal, en het is met veel plezier dat ik dit filmpje op mijn site zet.

Normaal zou het nieuwsitem al gedaan zijn, maar ik kreeg gisteren nog het bezoek van John, die een afspraak had gemaakt om enkele koi te zien die op zijn verlanglijstje stonden.

Het weer werkte niet echt mee, want het regende pijpestelen, en dan ben ik in het nadeel. We moesten dan noodgedwongen binnen schuilen, onder het genot van een kopje koffie, en ik moest ondertussen een spervuur van vragen beantwoorden, wat ik overigens graag doe hoor.

Toen de zon een tipje van de sluier liet zien, was het tijd om koi te bowlen, die ik dan ook gefilmd heb, en ze nu even op een rijtje zet.

Selectie sanke en showa

Kohaku en showa

sanke die mij bekoort

Weet jij welke je zou kiezen ? Op zulke momenten probeer ik niets op te dringen, maar laat de klant zijn ding doen. De enige raad die je kan geven, is dat je soms het beste bij je eerste keuze blijft. Wat ik wel doe is de koi elimineren, waarvan ik zelf denk dat het niet in het verwachtingspatroon van de klant ligt, en dat probeer ik dan ook uit te leggen waarom.

Iedereen probeert tegenwoordig een combinatie te maken van kwaliteit en jumbo. Dit is een vergiftigde combinatie. En kwaltiteit en jumbo eigenschappen komt overeen met een hoog prijskaartje.

Wat ik altijd probeer te doen is koi te kopen die beiden in zich hebben, maar die een vervolg nodig hebben, en dat is een goede begeleiding in een verstandige vijver. Hoe ik dit zie leg ik morgen uit in mijn volgend nieuwsitem. Johan heeft nog geen definitieve beslissing genomen, maar dat kom ik binnenkort nog wel te weten, daar maak ik me niet druk over.

Aantal unieke bezoekers op 04-06-2014: 764

Meer afbeeldingen

De vijver van Pascal: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240