De voorbereidingen zijn gedaan

De voorbereidingen zijn gedaan

Even alles klaarzetten zodat ik nog wat kan experimenteren met mijn verlichting die ik niet lang geleden aankocht. Me gepositioneerd in de winterafdeling die ik dit jaar niet gebruikt heb, en het overzetten kon beginnen.

De temperaturen werden op elkaar afgestemd, zowel buiten als binnen. Het verschil onder de kap en binnen was beperkt tot 1 graad en dat is te verwaarlozen. Bovendien werden dan nog eens de nodige maatregelen genomen om het overzetten zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Het was toch een hele opgave om alle koi te verplaatsen. Een kleine 50 koi is een hele opgave, maar ik vond het belangrijk om alle koi nog even te filmen en tegelijkertijd te controleren en na te zien. Ze zitten al van december binnen, en dat is toch al een kleine 3 maanden. Ik ben altijd blij als ze naar buiten gaan.

Na het overzetten heb ik alle vijvers ontsmet en ben ik deze aan het voorbereiden voor de komst van bijna 150 tosai. Hiervan gaan er uiteindelijk meerdere koi naar Interkoi Nederland en Interkoi Germany, de juiste aantallen heb ik nog niet berekend, maar er zullen er zeker een 80-tal hier blijven. De belangrijkste kwekers zijn Momotaro, Dainichi en Sakai FF.

Ik zet de filmpjes hieronder even op een rijtje, een hele boterham voor diegenen die graag filmpjes bekijken. Alle verkochte koi gingen naar binnenvijver 8 de rest ging naar buiten.

Showa SH-CH21-116 van Kibi (verkocht)

Showa SH-V22-0493 en SH-V22-0496 van Kibi (verkocht)

Kogane Oshiba 2211006 van Oyama (verkocht)

Doitsu Kogane Oshiba 2211008 en 2211010 van Oyama (verkocht)

Ginrin Showa GS-NA22-04114 van Maruyama (verkocht)

Golden Corn GC-NA22-05390 van Taniguchi (verkocht)

Golden Corn van Taniguchi deel 1 (nog te koop)

Golden Corn van Taniguchi deel 2 (nog te koop)

Een trio nisai kohaku - Shusui en tancho goshiki (nog te koop)

Showa SH-V22-04100 en SH-CH21-112 van kibi (nog te koop)

Heerlijke showa van Kibi (nog te koop)

Voila, dat was het zo een beetje, een hele verhuis. Vandaag even controleren of alles in goede banen geleid is, maar ik veronderstel van wel. Na het overzetten altijd een lichte ontsmettingsdosis met anarex bio voor eventuele kleinere beschadigingen die zouden kunnen opgetreden zijn, en dan is het een kwestie van acclimatiseren.

Na de grote invasie volgende week, zal er nog een tweede invasie volgen, maar dat is gepland voor begin april. De komen de grote kanonnen aan, en dat is een heel leger. Het zijn enkele spannende maanden.

 

Meer afbeeldingen

De voorbereidingen zijn gedaan: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml