Een superbowl

Een superbowl

Het is normaal dat het met carnaval wat rustig is. Blijkbaar wordt dat bijzonder hard gevierd in Nederland. In België is het dan wat rustiger, buiten de bekende steden zoals Aalst en Binche, en zelf ken ik er ook niet veel van.

Toch kwamen er klanten van heinde en verre om even naar koi te komen kijken. Hoe je het nu draait of keert, ik heb nog een serie fantastische koi rondzwemmen, en als je deze bowl bekijkt dan weet je waar ik het over heb. 

Ze worden nu langzaam afgekoeld, gewoon een besparing van electriciteit. Dat zie je wel een beetje, maar het is niet anders. De sanke van Sakai Co is natuurlijk de blikvanger, heeft altijd bijzonder veel succes als ik deze toon, maar hier zingt zij haar laatste nootjes, want ze vertrekt naar haar nieuwe heimat, samen met deze fantastische kohaku.

Mogelijk gaan ze voor een nageslacht zorgen, want voor zover ik weet zou er misschien mee gekweekt worden. Dan is het in ieder geval afwachten en hopen dat we er iets over te weten komen in de toekomst.

Om er nog een mannelijke sanke bij te zetten zou een goed idee zijn. En dan komen we al gauw tot dit resultaat, een dankbare sanke van Momotaro, nu 62 cm gemeten. Door velen gegeerd, nog door niemand gekocht. Vandaag of morgen zal er wel een klant voor opdraven veronderstel ik, want schoonheden zoals deze kan je toch niet laten zitten !

Vandaag ga ik beginnen met het overzetten van koi, een ondankbare taak. Neen, ik doe dat niet graag, want dan moet ik de volgende dagen weer goed opletten, en de vijvers in het oog houden. Ik moet tegen volgende week woensdag en donderdag 2 vijvers vrijhebben voor het opvangen van de tosai die ik in grote getale aangekocht heb.

Zo ook wil Michael wat plaats maken voor zijn aankopen. Hij heeft me gevraagd om de laatste golden corn aan te bieden die ik samen met Taniguchi San heb geselecteerd tijdens mijn laatste Japanreis in november vorig jaar.

Hij komt volgende week vrijdag om zijn tosai op te halen, en zou ze eventueel mee kunnen brengen, alhoewel ik betwijfel of er al iemand is die dan al koi wil opvangen. Na ruggespraak zouden ze ook mogen blijven zitten tot eind april, als hij de volgene keer komt.

Bekijk hier het filmpje. Moest er interesse zijn dan kan je mij of Michael contacteren. Zijn vraagprijs is 250 euro per stuk indien hij ze volgende week kan meebrengen en dan dienen ze ook opgehaald te worden. Indien ze moeten blijven zitten tot eind april, vraagt hij er 295 euro voor. Ze zijn nu tussen 20-28 cm. Het zijn dankbare koi, ik sta er nog altijd achter, ondanks de mindere interesse  in onze contreien, en dit is een geweldige gelegenheid om deze op een voordelige manier aan te kopen.

Om dit nieuwsitem af te sluiten, eindig ik met een showa van Isa die ik enkele jaren aankocht tijdens een event van Narita. Ik was er bijzonder blij mee, maar mijn vriend Grant Cane had ook zijn zinnen gezet op deze showa en vroeg om om deze over te kopen. En zo gebeurde....Gisteren kreeg ik deze update van hem. Ze is nu 88 cm en ziet er nog geweldig uit of niet ? 

 

Laat Een Reactie Achter

20 reacties

Robby Borgmans

555


Peter De Clercq

555

Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Robby Borgmans

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml