Positiviteit is belangrijk

Positiviteit is belangrijk

Naargelang de weken voorbijglijden neemt de interesse toe. De winter of wat er van overblijft duurt lang, het is dus snakken naar de warmte en de zon. Ondanks dit heb ik de winter toch wekelijks actief kunnen houden en de positieve imput heeft zijn doel bereikt, ondanks de maatschappelijke moeilijkheden. Ik denk dat we een beetje aan het einde van de tunnel gekomen zijn.

johan mijn vriendDaarom mijn nieuw gelanceerde spreekwoord..."optimist tot in de kist." Ook gisteren werd het weer best aangenaam vertoeven in ons clubkampje. Johan staat zo graag op de foto, dat ik het niet kan laten om hem te fotograferen, hij is er zo blij mee.

Waar het gisteren vooral over ging waren de 2 koi die Theo wou zien. Hij is op zoek naar een goede koi en vroeg me om 2 bullebakken te bowlen, een showa van 75 cm en een mukashi ogon van Yamamatsu. Niet de eerste de beste trouwens.

De showa is indrukwekkend en de mukashi ogon is zo verschrikkelijk zuiver dat het bijna een platinum ogon zou kunnen zijn. Geen shiro muji, want zijn schubben zijn bijna van een glinsterende schoonheid met een fukurin die alle talen van de wereld spreekt. Prachtige koi in mijn ogen die ik in dit filmpje eventjes laat zien. Heb ik gelijk of heb ik gelijk !

omamaEr was echter niet veel tijd gisteren, want mijn schoonmoeder werd 90 jaar,  en dat moest toch gevierd worden nietwaar ! Dat gebeurt niet ieder jaar, dus dat had nu even voorrang. De tand des tijds is vriendelijk voor haar geweest. Een kleine hommage is terecht, zelfs in dit nieuwsitem.

Wie herinnert zich nog mijn selectie die ik moest doen voor mijn vriend Michael in Duitsland ? Vermoedelijk niemand. Toch laat ik nog even de selectie zien die ik toen voor hem gemaakt heb op 13 november vorig jaar.

Michael is gek op kawarimono zowel ginrin als gewone uit de Momotaro stal. Hij vind het geweldig om deze te laten opgroeien. Ik kreeg ondertussen 2 filmpjes aan van Michael van deze selectie die ik je niet wil onthouden.

Ginrin kawarimono Momotaro deel 1

Ginrin kawarimono Momotaro deel 2

Ik ga er zelf geen verhaal aan ophangen, maar de woorden van Michael gewoon vertalen:
"Dit zijn de ginrin kawari die jij afgelopen herfst voor mij hebt uitgekozen. Deze zijn nu 25-35 cm. Ik wil ze niet actief aanbieden. Alleen als iemand hierin geïnteresseerd is, kunnen ze contact met mij opnemen. 

De Ginrin yamabuki zijn erg goed. En deze worden erg groot. Opgroei is tot mei. Dan zijn ze zeker 35-45cm. Ik heb ze nu in een grote bak zitten omdat ik de quarantaine voor de nieuwe Tosai heb vrijgemaakt.

Misschien kun je ook vermelden dat er begin maart 65 Tosai van Momotaro en Dainichi naar Duitsland komen."

Natuurlijk vermeld ik dit graag Michael, en dat is bij deze gedaan. Dat er zoveel tosai naar Duitsland gaan is ondertussen wel bekend hoor ! De verzending is zelfs definitief gepland ondanks de moeilijkheden, want het is altijd wachten op toestemming van de vliegtuigmaatschappijen momenteel. 1 Maart komen de Momotaro tosai en 2 maart komen de Dainichi tosai. Spannende dagen in het vooruitzicht.

Nu komt er werk aan de winkel voor Polleke want al deze tosai die binnenkomen moeten afzonderlijk op foto en film gezet worden, want persoonlijk heb ik een hekel om koi per bowls van 5 of 10 aan te bieden. Iedere koi verdient het om afzonderlijk gefotografeerd en gefilmd te worden. Let's do it Polleke !

 

Meer afbeeldingen

Positiviteit is belangrijk: afbeelding 1
Positiviteit is belangrijk: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Matthijs

555


wiechert

555


Ron

555


Arne Fuit en Quenten Fuit

555


Johan

555


wiechert

555

interkoi

555

Eric

@interkoi 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml