De voorbereidingen zijn in een eindfase

De voorbereidingen zijn in een eindfase

De laatste loodjes zijn misschien niet het zwaarste, maar ze moeten wel ieder jaar gelegd worden. Vermits we in een periode van eenzaamheid vertoeven, doen we waar we goed in zijn, de overkappingen beginnen te zetten en de beschikbare vijvers in orde maken.

We hebben besloten om dit jaar iedere week een overkapping te plaatsen. Wel iets vroeger dan normaal, maar ik kan nu van de gelegenheid profiteren om dit samen met Ben te doen. Alleen kan ook nog wel altijd, maar het is toch een gesleur dat veel energie vraagt.

Na controle van de koi, iets wat we iedere zaterdag doen, was het de bedoeling om de overblijvende showa van Izumiya over te plaatsen naar hun winterverblijfplaats. Er komen nogal wat koi einde van deze maand of begin volgende maand binnen, en dus is het belangrijk om voldoende plaats te hebben voor de opvang van de koi.

Op dit moment zijn er nog slechts 2 vijvers waar zich koi in bevinden. De overige vijvers kan ik op temperatuur houden en dienen om de nieuwkomers te verwelkomen. Een plan van aanpak werd besproken, en zoals het er nu naar uitziet klopt alles behoorlijk zonder overbezetting per vijver. Ik ben weeral gerust. Het is nu afwachten voor de levering.

Om de boel toch levendig te houden heb ik filmpjes gemaakt van het overzetten van de showa naar hun winterverblijf en zal deze hieronder plaatsen voor diegenen die graag een filmpje zien. Ik heb de koi per 5 in een bowl gezet, de kleinste en de grootste gemeten om zo een indruk te krijgen van de verhoudingen, en gevraagd aan Ben om de betere showa op het eerste zicht tot laatst te houden.

Je moet hierbij wel bedenken dat het een vluchtige blik is, want om telkens de betere showa te selecteren heb je in principe veel meer tijd nodig. Dit is dus een vluchtige beoordeling. Wel valt op dat er een sterke ontwikkeling van het sumi plaatsvind en om heel eerlijk te zijn....ik heb altijd een bijzondere waardering voor deze showa. Ze zijn gewoon mooi !

Showa Izumiya bowl 1 van nr. 1 tot en met nr. 5

Showa Izumiya bowl 2 van nr. 6 tot en met nr. 10

Showa Izumiya bowl 3 van nr. 11 tot en met nr. 15

Showa Izumiya bowl 4 van nr. 16 tot en met nr. 20

Showa Izumiya bowl 5 van nr. 21 tot en met nr. 25

Showa Izumiya bowl 6 van nr. 26 tot en met nr. 30

Showa Izumiya bowl 7 van nr. 31 tot en met nr. 37

Dit wordt hun verblijfplaats tijdens de winter.

Er zitten nog enkele verkochte showa bij, die blijven zitten tot het voorjaar. Als ik beoordeel dat de gemiddelde lengte tussen de 36 en 45 is, met een uitschieter naar onder en naar boven, dan zit ik volgens mij goed. Uiteraard ben ik benieuwd wat de resultaten in Japan zullen zijn. Het geld ook als goed vergelijkingspunt, want de kennis van Ryuki Narita is ongetwijfeld vele malen hoger.

Neem daar nog bij dat deze showa regelmatig gestoord werden in hun rust, gebowld en bekeken werden en dat de showa bij Narita puur voor de opgroei en ontwikkeling gehouden werden waar rust de meest belangrijke faktor is, dan twijfel ik er niet aan dat een verschil van 10 cm zeker geen overbodig resultaat zal zijn en dat ik de grootte van de Narita showa mag inschatten tussen de 46 en 55 cm. We gaan het binnenkort zien ! Ik ben wel enorm benieuwd.

Tenslotte nog de laatste oproep voor de mensen die een koi van de veiling willen aankopen. Wij hebben onze selecties al grotendeels gedaan. Wie zich nog wil melden om een poging te wagen, de tijd is rijp om het door te geven. Zowel de Sakai FF en de Momotaro veilingen beginnen morgen. Geef het door als je een bod wil doen op een koi.

BIJKOMENDE CORONA TEGENSLAG

Het is vandaag duidelikj geworden dat het transport ook bijna 30% duurder is geworden. Dit had ik in de prijzen nog niet verrekend. Vervelende zaak, maar dit is eigen schuld dikke bult.Plezierig is wat anders,  maar ik zal het er mee moeten doen...Ik had er maar rekening mee moeten houden !

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Marc

555


Jack

555


Johan

555


KONDHO

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml